Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

1.000 projecten ...and counting!

INVESDOR INSIGHTS | 18.04.2024

Sinds de start van Invesdor in 2012 is onze reis gekenmerkt door exponentiële groei en uitbreiding. 12 jaar en drie fusies later zijn we verheugd onze duizendste financieringsronde te lanceren: Riverrecycle Oy! We hadden ons geen beter bedrijf kunnen wensen voor deze mijlpaal, want RiverRecycle is precies van het soort dat wij graag aan financiering helpen: duurzame groeibedrijven die het anders durven te doen. We willen ons hele netwerk van investeerders en ondernemers bedanken voor hun bijdragen en vertrouwen.

Het groeitraject van Invesdor

Invesdor werd in 2012 opgericht in Helsinki en de eerste financieringsrondes werden aangeboden in Finland. In 2022 onstaat Invesdor Group door een fusie van Invesdor, Kapilendo en Finnest. Invesdor Group werd hiermee een van de grootste investerings- en crowdfundingplatforms in Europa. In 2023 werd onze focus op duurzame investeringsmogelijkheden verankerd dankzij de fusie met Oneplanetcrowd.

Tegenwoordig is Invesdor actief in heel Europa met kantoren in Duitsland, Finland en Nederland. Dankzij onze ECSP-vergunning, die we begin 2022 verkregen, kunnen we ook over de grens interessante investeringsmogelijkheden aanbieden. Onze crowd van meer dan 180.000 particuliere investeerders heeft die mogelijkheid met enthousiasme opgepakt; de propositie van het Nederlandse bedrijf HalloStroom werd bijvoorbeeld gefinancierd door 808 investeerders uit 19 verschillende landen.

2024 is veelbelovend van start gegaan, met onder andere twee nieuwe partnerschappen: het GICA network en het Finnish Business Angles Network FiBAN.

Invesdor verlegt haar grenzen en stimuleert innovatie en duurzame groei. Wij geloven dat winstgevendheid en duurzaamheid elkaar aanvullen. Lees meer over onze missie en visie.

Een assortiment aan succesverhalen van Invesdor

Invesdor heeft zoveel succesverhalen gekend in de afgeliopen 12 jaar, dat het eigenlijk niet eerlijk is er maar een paar uit te lichten. Maar omdat we moeilijk duizend projecten in één blog kunnen meenemen, leest u hieronder toch een kleine selectie van recente succesverhalen uit al onze regio's.

Het Nederlandse bedrijf HalloStroom heeft in maart 2024 in een paar dagen tijd € 2 miljoen aan financiering opgehaald. HalloStroom biedt een betaalbare en makkelijke oplossing voor huiseigenaren om hun eigen duurzame energie op te wekken en op te slaan. HalloStroom verhuurt al zonnepanelen aan zo'n 13.000 particuliere huiseigenaren en is nu begonnen met het verhuren van thuisbatterijen aan hun klanten. De 808 investeerders tekenden voor 8,5% rente voor een obligatielening met een looptijd van twee jaar.

Het Finse MedTech-bedrijf Koite Health heeft in oktober 2023 € 1,4 miljoen opgehaald bij 380 investeerders. Koite Health heeft de Lumoral ontwikkeld en op de markt gebracht, dat 99,99% van de schadelijke bacteriën in de mond doodt. De gehele behandeling met Lumoral kan thuis worden uitgevoerd en duurt minder dan 15 minuten. Sinds de marktintroductie in 2020 zijn er meer dan 10.000 Lumorals verkocht en heeft Koite Health zijn inkomsten elk jaar verdubbeld.

De Duitse fastcasual restaurantketen Beets & Roots GmbH is een echte Invesdor-alumni met vijf financieringsrondes op ons platform. In hun meest recente ronde in januari 2024 bood Beets & Roots voor het eerst eigen vermogen aan en haalde bij 332 investeerders € 1,5 miljoen op.

Het Oostenrijkse bedrijf Narzissendorf Zloam biedt een holistisch en duurzaam toeristisch concept in een van de mooiste regio's van Oostenrijk. Een van de meest bijzondere kenmerken van het concept is dat 100% van de accommodaties al zijn verkocht aan particuliere investeerders en nu op lange termijn worden terugverhuurd. 197 investeerders brachten € 500.000 bijeen in ruil voor 8% rente op een lening met een looptijd van 5 jaar.

Wilt u als een van de eersten op de hoogte zijn wanneer we nieuwe financieringsproposities lanceren? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief waarin we sneak-peaks en livegang van onze proposities delen. 

Investeer in ons duizemdste project: Riverrecycle Oy

RiverRecycle, opgericht in Helsinki in 2019, bestrijdt plasticvervuiling in rivieren en oceanen met financieel duurzame oplossingen. Ze verzamelen wereldwijd meer dan 3 miljoen kg plastic afval per jaar. Het ingezamelde plastic wordt omgezet in planken en oliën, die kunnen worden gebruikt als bouwmaterialen of grondstoffen. RiverRecycle genereert inkomsten uit de verkoop van haar producten en de handel in plastic credits.

Written by: Invesdor

Cecilia Sanmark

Invesdor

VerKLARING

De informatie in dit document is niet bedoeld als, en mag niet worden geïnterpreteerd als, beleggingsadvies of een aanbeveling en beleggers mogen geen aanbiedingen van effecten accepteren of effecten verwerven, tenzij ze dit doen op basis van de informatie in het toepasselijke beleggingsmateriaal van een doelonderneming. Beleggen in effecten van niet-beursgenoteerde bedrijven gaat gepaard met een hoog risico.