Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

HalloStroom

Nederlands
Vaste rente
Korte looptijd
Duurzaamheid
Groeiende markt
Hernieuwbare energie

Benut alle mogelijkheden van de energietransitie

Optie tot verlenging:

Op 01-04-2026 (einde van de looptijd) heeft het bedrijf de optie om de looptijd van de obligatielening met 3 jaar te verlengen. Door deze verlenging worden de obligaties omgezet in obligaties met 10% rente en lineaire aflossingen per kwartaal, met een totale looptijd van ongeveer 5 jaar.


Marketing content

Waarom investeren in HalloStroom?

Investering met zekerheden: Gewaarborgd door eerste pandrecht op de complete batterijenportefeuille van de projecteigenaar, de bankrekeningen, en alle huidige en toekomstige vorderingen.

Volledige dienstverlening (inclusief planning en advies, installatie, monitoring en verzekering) samen met langetermijncontracten (15 jaar) leiden tot uitgebreide en stabiele inkomsten en verminderen de kosten voor klantenwerving.

Grote marktvraag als gevolg van een groeiende behoefte en een uniek leasemodel. HalloStroom heeft een groeiend operationeel lease-bestand van ruim 13.000 klanten voor zonne-energie.

Als ACM-licentiehouder (Autoriteit Consument & Markt) kan HalloStroom vanaf Q2 2024 naast het leasen van thuisbatterijen ook dynamische energiecontracten aanbieden. Dit zorgt voor een extra bron van inkomsten en concurrentievoordeel.

Jonas Streng, Founder & CEO HalloStroom

"Wij zijn HalloStroom. Sinds de oprichting in 2016 blijven we trouw aan onze missie: Schone energie beschikbaar maken voor iedereen. Ons doel is om van elke consument een onafhankelijke, zelfvoorzienende energieleverancier te maken. Al meer dan 8 jaar verhuren we zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren en willen nu onze dienstverlening uitbreiden naar thuisbatterijen. Op deze manier bieden we onze klanten een alles-in-één oplossing voor duurzame energie. Profiteer mee van de energietransitie!"

Jonas Streng, Founder & Co-CEO van HalloStroom

Beschrijving Investering

Einde investeren:
9-4-2024
Type:
Obligatie
Achtergesteld:
nee
Al geinvesteerd:
€ 2.000.000,00
Prijs per obligatie:
€ 250,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Rente:
Per kwartaal
Terugbetaling:
Bullet
Aangeboden in:
NL, FI, DE, AT
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

De energietransitie wordt belemmert door een disbalans op het elektriciteitsnetwerk, veroorzaakt door een overvloed aan zonne-energie.

De 2,5 miljoen huizen met zonnepanelen in Nederland genereren een "overproductie" van zonnestroom, wat bijdraagt aan een onbalans op het net. De kosten om dit te compenseren zijn sinds 2020 meer dan 6 keer zo hoog geworden. Het toevoegen van nieuwe duurzame energiebronnen, zoals wind en zon, aan het netwerk wordt steeds uitdagender, waardoor de overgang naar een duurzame en onafhankelijke energievoorziening wordt vertraagd.

Bovendien staan huiseigenaren met zonnepanelen voor een uitdaging: ze kunnen niet alle energie benutten die hun zonnepanelen produceren, aangezien de productie vaak plaatsvindt wanneer het energieverbruik juist laag is. De huidige subsidie in Nederland, gericht op het in balans brengen van productie en verbruik over een heel jaar, staat onder voortdurende kritiek van de overheid. Deze subsidie wordt als kostbaar beschouwd en wordt gezien als een voordeel voor huiseigenaren ten opzichte van huurders. De verwachting is dat deze subsidie uiteindelijk zal worden verminderd en afgeschaft. Daarnaast leggen energieleveranciers nu boetes op voor de export van zonne-energie, wat heeft bijgedragen aan de vertraging van de acceptatie van zonne-energie na het extreem hoge niveau in 2022.

HalloStroom: betaalbare lease van zonne-energie en thuisaccu's voor woningen

HalloStroom is een Nederlands bedrijf opgericht in 2016, gevestigd in Gouda. Het biedt een betaalbare oplossing voor huiseigenaren om hun eigen duurzame energie op te wekken en op te slaan. Met een track record van het verhuren van zonnepanelen aan meer dan 13.000 particuliere huiseigenaren, is HalloStroom nu ook gestart met het aanbieden van thuisbatterijen aan hun klanten. Deze stap maakt duurzame energie voor een breder publiek bereikbaar, waarbij HalloStroom zijn klanten de mogelijkheid biedt om zonder grote initiële investeringen te profiteren van zelf opgeslagen energie. Dankzij de lease-propositie krijgen klanten de voordelen van (handel met) zelf opgeslagen energie, zonder dat ze vooraf een grote investering hoeven te doen.

Bedrijfsgegevens

Naam van het bedrijf: HalloStroom Huur Zon X B.V. (deel van HalloStroom Groep)
Managing Team HalloStroom Groep: Jonas Streng
Robert Lamot en
Kees van Wensem
Business ID nummer: 69625891
Jaar van oprichting: 2016
Adres: Bouwmeesterplein 1

2801 BX Gouda

Nederland

Sector:

Duurzame energie &

energie-opslag

Aantal
medewerkers:

40
Website: www.hallostroom.nl

Hoe werkt het?

Growth

Klanten betalen een vast leasetarief voor het thuisbatterijsysteem aan HalloStroom en krijgen daar inkomsten voor terug.

Dankzij energieopslag kunnen klanten de door henzelf opgewekte zonne-energie bewaren voor gebruik tijdens piekmomenten, wanneer elektriciteitstarieven de hoogte in schieten. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid voor consumenten om hun opgeslagen elektriciteit te verhandelen op de energiemarkt, waarbij ze rendementen behalen. Ze kunnen bijvoorbeeld elektriciteit aankopen wanneer de prijzen gunstig zijn en deze verkopen of gebruiken wanneer de tarieven hoog zijn.

Op deze manier wordt de energierekening van de klant veel lager, waardoor de lease van de thuisbatterijen betaald kan worden uit deze besparingen en er een direct financieel voordeel overblijft.

Producten en diensten
 

HalloStroom biedt Energy-as-a-Service (EaaS) en heeft sinds 2016 een succesvol gevestigd PV-systeem leasebedrijf. Hiermee verhuurt het bedrijf zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren voor een vast bedrag per maand.

Om in te spelen op de groeiende vraag naar Home-Battery-Solutions, is HalloStroom sinds december 2023 ook gestart met het aanbieden van thuisbatterijverhuur aan haar klanten. Het doel van HalloStroom is om de duurzame, betaalbare 'one-stop-shop' te zijn voor alle energiebehoeften in en om het huis.

Electricity storage system

Businessmodel

Business model

App

Toegankelijk leasemodel leidt tot grote vraag

HalloStroom's leasemodel verwijdert de barrière van voorafgaande kosten, waardoor energiebesparing voor iedereen binnen handbereik komt. Het bedrijf installeert, bedient en onderhoudt de batterijen, en profiteert dankzij het full-service aanbod van de volledige waardeketen.

Een grondige screening van klanten vóór leasing vermindert het risico op wanbetaling

Voorafgaand aan de uitgifte van de leasecontracten wordt een uitgebreide kredietscreening toegepast op alle potentiële huurders op basis van de kredietinformatie van Experian. Daarna verhuurt het bedrijf zijn thuisaccusystemen aan zijn klanten met een looptijd van 15 jaar. Op deze manier besparen klanten direct op hun maandelijkse energiekosten en betalen ze in ruil daarvoor een vast maandelijks leasebedrag aan HalloStroom.

Het bestaande klantenbestand van 13.000 gebruikers biedt cross-sales mogelijkheden

Met een bestaand klantenbestand van 13.000 gebruikers heeft HalloStroom aanzienlijk cross-sales potentieel zonder extra marketingkosten. Dankzij het opgebouwde vertrouwen en de bestaande relaties kan HalloStroom moeiteloos aanvullende producten of diensten introduceren om te voldoen aan de evoluerende behoeften van de klant.

Risico-vrij samenwerken dankzij toegewijde installatiepartner

HalloStroom Duurzaam Installeren B.V. neemt als in-house Engineering, Procurement & Construction ("EPC") aannemer het ontwikkelings-, installatie- en bouwrisico op zich. Leasecontracten worden als afgerond beschouwd en factureerbaar zodra de systemen succesvol zijn geïnstalleerd en volledig operationeel zijn.

Productgaranties van leveranciers zijn (her)verzekerd

De leveranciers van HalloStroom bieden solide productgaranties die een betrouwbare werking garanderen. Dit omvat een minimum van 96% efficiëntie en ten minste 89% rondloopefficiëntie. Installatiefouten vallen onder de garantie, ondersteund door CAR en aansprakelijkheidsverzekering. (Her)verzekerde leveranciersgaranties voegen een extra beveiligingslaag toe.

Markt

Market

Toenemende vraag: bloeiende markt voor thuisaccu's door veranderingen in zonnestroomsubsidies en groeiende opslagbehoeften

De markt voor thuisaccu's en grootschalige opslag van elektriciteit groeit in een snel tempo. Deze groei wordt gestimuleerd door de verwachte vermindering van overheidssubsidies voor zonne-energieproductie in Nederland (Salderingsregeling) en de groeiende trend waarbij energiebedrijven kosten in rekening brengen voor elektriciteitsproductie. Tegelijkertijd is er een toenemende behoefte aan maatregelen om netcongestie te verminderen, de efficiëntie van piekbesparingen te verbeteren en grootschalige opslagmogelijkheden te realiseren. Volgens prognoses zal de Nederlandse markt in 2030 3,2 GWh bereiken, wat neerkomt op een verdubbeling van omvang om de twee jaar. De korte termijn vooruitzichten blijven echter onzeker vanwege marktonzekerheden.

Bron: Smart Storage Trend Report, DNE Research 2022, p. 50.

Marktkansen voor HalloStroom

Het blijven verduurzamen van huizen is cruciaal voor huishoudens om kosten te verlagen. De zonnepanelenmarkt bevindt zich niet langer in de vroege adoptatiefase, maar heeft nu een meerderheidspositie in de levenscyclus bereikt. De afbouw van gas als belangrijkste energiebron in Nederland opent de deur voor de One-Stop-Shop van HalloStroom, die energieproductie via zonnepanelen, batterijopslag en warmtepompen aanbiedt.

De opkomst van hernieuwbare energie heeft een onbalans gecreëerd die nu discussies oproept over de kostenverdeling tussen traditionele en zelfvoorzienende consumenten. Dit biedt een kans om de noodzaak van volledige zelfvoorziening te benadrukken door te investeren in accu's, warmtepompen en elektrische voertuigen (EV's), terwijl tegelijkertijd rechtvaardige en eerlijke energiecontracten worden gesloten (one-stop-shop).

De verschuiving van auto's met een verbrandingsmotor ("ICE") naar volledig elektrische auto's zal de vraag naar elektriciteit en EV-laders verder doen toenemen.

Al deze ontwikkelingen bieden HalloStroom de mogelijkheid om de vele kansen te benutten en dé One-Stop-Shop te worden voor alle energiegerelateerde producten en diensten. Dit streven omvat de overgang naar een volledig Energy-as-a-Service model: energie, verwarming en EV-laden voor één vast bedrag per maand.

Nederland heeft een wereldwijde voorsprong in de energietransitie, waardoor HalloStroom best practices kan neerzetten met een duidelijke blauwdruk voor verdere grensoverschrijdende uitrol. Dit zal nieuwe markten openen waardoor HalloStroom de potentie heeft om een grote, wereldwijde speler te worden op het gebied van duurzame energie.

Impact

SDG 7

Met het baanbrekende leasemodel voor zonnepanelen en thuisbatterijen ondersteunt HalloStroom actief het VN-doel voor duurzame ontwikkeling, namelijk betaalbare en schone energie. Door de initiële kosten weg te nemen en toezicht te houden op de installatie, het gebruik en het onderhoud, wil het bedrijf de toegankelijkheid van duurzame energie verbeteren en een schoner en duurzamer energielandschap bevorderen.

SDG 11

Als belangrijke speler in de leasesector voor zonnepanelen en thuisaccu's draagt HalloStroom aanzienlijk bij aan de realisatie van het VN-doel van duurzame steden en gemeenschappen. Met hun innovatieve leasemodel promoot het bedrijf actief toegankelijke en schone energieoplossingen, bevordert het stedelijke duurzaamheid en draagt het bij aan de ontwikkeling van veerkrachtige en milieuvriendelijke gemeenschappen.

SDG 13

HalloStroom gaat verder dan tastbare milieuvoordelen. Door haar klantenbestand actief te betrekken en voor te lichten, heeft het bedrijf een aanzienlijk aantal mensen bewust gemaakt van het belang van duurzame keuzes. Door deze bewustmakingsaanpak vermindert HalloStroom niet alleen de CO2-voetafdruk, maar creëert het ook nieuwe ambassadeurs voor klimaatactie binnen zijn bestaande en toekomstige klantenkring.

Bedrijfsstructuur

De oprichters zijn eigenaar van het grootste deel van de bedrijfsstructuur en hebben de dagelijkse leiding over het bedrijf.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Use of funds

De financiering die in deze crowdfinancieringsronde wordt opgehaald (maximaal bedrag € 2.000.000) zal worden gebruikt om het crowdfundingproject als volgt te realiseren:

  • Het verschaffen van werkkapitaal voor de installatie en implementatie van 235 thuisbatterijen waarvoor de leasecontracten reeds zijn getekend.

De klanten voor de thuisbatterijen zijn allemaal bestaande klanten van de projecteigenaar, die al HalloStroom zonnepanelen leasen. De projecteigenaar heeft een basis van 13.000 bestaande klanten voor zonnepanelen. Voor dit project hebben 235 klanten het leasecontract voor de thuisbatterijen al getekend. Dit bestand van 235 klanten zal de volledige rente en aflossing van dit crowdfunding project dekken.

Financiële gegevens

De financiële cijfers hieronder zijn afkomstig van het bedrijf.

Heeft u vragen over de financiële cijfers, neem dan contact met ons op via service@invesdor.nl. Wij staan in contact met het bedrijf om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

De cijfers in de onderstaande tabel zijn weergegeven in duizenden euro's. 

U investeert in HalloStroom Huur Zon X B.V., onderdeel van de HalloStroom Group. De entiteit HalloStroom Huur Zon X B.V. is opgericht met als doel het financieren van accu's voor leasing aan de klanten van HalloStroom Group. 

Het maximale financieringsbedrag van € 2 Mio. zal worden gebruikt als werkkapitaal voor de installatie en implementatie van 235 thuisbatterijen waarvoor de leasecontracten reeds zijn getekend. HalloStroom Huur Zon X B.V. is dus de houder van de batterijen en de leasecontracten. Tot op heden heeft er nog geen exploitatie plaatsgevonden, waardoor financiële cijfers van voorgaande jaren niet kunnen worden verstrekt.

PROGNOSE
2025 2026 2027 2028 2029
Omzet 249,917 249,917 249,917 249,917 249,917
Omzet overname systemen - - - - -
Dubieuze debiteuren -1,485 -3,329 -3,694 -4,057 -4,420
Netto omzet 248,433 246,588 246,224 245,860 245,498
Verzekeringskosten -4,725 -4,725 -4,725 -4,725 -4,725
Administratiekosten -5,250 -5,250 -5,250 -5,250 -5,250
Operationele kosten -9,975 -9,975 -9,975 -9,975 -9,975
EBITDA 238,458 236,613 236,249 235,885 235,523
Beschikbare cashflow 238,458 236,613 236,249 235,885 235,523
Aflossing obligatielening - -2,000,000 - - -
Rente obligatielening -144,500 -172,361 - - -
Herfinanciering - 1,940,000 - - -
Rente projectfinanciering - - -98,347 -87,878 -77,963
Aflossing projectfinanciering - - -206,524 -195,580 -185,146
Storting eigen vermogen - 60,000 - - -
Vrije cashflow 93,958 64,252 -68,623 -47,573 -27,585

Updates

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU