Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Overheidsfinanciering voor kleine en middelgrote ondernemingen

Wij bieden publieke financiering voor het Europese MKB. Lees de criteria en stuur uw aanvraag in.

Financieringsaanvraag starten

Werk samen met Invesdor om uw MKB te financieren

Invesdor biedt kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om publieke financiering op ons platform te krijgen. Met een publieke financieringsronde krijgt uw bedrijf zichtbaarheid en een kans om klanten uit uw investeerders te halen.

Invesdor heeft meer dan 10 jaar ervaring met het opzetten en begeleiden van digitale financieringsrondes. Ons netwerk bestaat uit ruim 180.000 investeerders in meer dan 30 landen.

Voordelen van fonsenwerving bij Invesdor

Icoon financiering

Bron van financiering

Financieringsrondes met Invesdor zijn een aantrekkelijke aanvulling op de traditionele leningen van banken.

Icoon financiering

Digitale afhandeling

Bij Invesdor worden alle rondes en documentatie digitaal afgehandeld. Wij bieden ook bewaring van crypto papier aan.

Icoon financiering

Zichtbaarheid

Wij bieden publieke financieringsrondes aan en onze experts begeleiden u bij elke stap om uw investeringsronde te maximaliseren.

Icoon financiering

Wij screenen investeerders

We volgen de AML- en KYC-procedures om ervoor te zorgen dat uw cap table schoon en veilig is.

Icoon financiering

Project management

Wij begeleiden u door het gehele fondsenwervingsproces. Bij ondertekening van de deal krijgt u een projectmanager toegewezen.

Icoon financiering

Lokale experts in Europa

We hebben experts ter plaatse voor DACH, Scandinavië en de BeNeLux. Fondsenwerving bij Invesdor is zeer aantrekkelijk voor toegang tot Europees kapitaal.

De Investeerders Obligatie

Wij bieden verschillende financiële instrumenten aan om uw onderneming te financieren. Voor het MKB adviseren wij obligaties en bieden daarvoor verschillende structuren aan, bijvoorbeeld converteerbare obligaties.

Structuur

We beschikken over het vermogen en de financiële expertise om een ​​op maat gemaakte structuur en een aflossingsschema op te stellen dat zowel voor het bedrijf als voor investeerders werkt. Laat ons gerust weten wat het beste bij uw bedrijf past

Terugbetaling

De terugbetaling van de lening kan via een eenmalige aflossing van de volledig uitstaande lening of geschiedt op basis van afschrijvingen in termijnen. Bovendien kunt u de lening sneller terugbetalen dan afgesproken, zonder extra kosten.

Indien de eigenaar(s) van de onderneming een exit strategie volgen, kan een exit als terugbetalingsmogelijkheid voor de obligatie worden opgenomen met een vooraf bepaald deel van de exit-opbrengst. Omdat deze optie zijn waarde behoudt, kan de huidige rente ook lager zijn.

Extra prikkels voor investeerders

Om investeerders een extra prikkel te geven om te investeren zonder uw onderneming tijdens de groeifasen onnodig te belasten, bestaat de mogelijkheid om een ​​bonusrente af te spreken die alleen betaalbaar is als een vooraf afgesproken omzetdrempel wordt bereikt.

Criteria voor de financieringsronde voor het MKB

  • Moet in staat zijn de schulden af ​​te lossen.
  • Al enkele jaren op de markt.
  • Omzet bij voorkeur 1 miljoen euro.
  • Het minimale financieringsvolume bedraagt ​​minstens 500.000 euro.
  • Het businessplan is realistisch en gemakkelijk te begrijpen voor investeerders.
  • Gevestigd in de Europese Economische Ruimte (EER).

Start uw financieringsaanvraag

De voordelen van financiering via Invesdor

Fondsenwerving met Invesdor

I. Overleg

II. Tekenen

III. Start

IV. Afronding

Stuur ons uw aanvraag toe of spreek direct met onze experts. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op, geven we feedback en bespreken we uw status in meer detail.

Wij tekenen een mandaatovereenkomst en starten met de voorbereiding van uw campagne. Wij voeren Due Diligence uit en de wettelijk vereiste documenten worden opgesteld. Eén van onze ervaren projectmanagers wordt aan u toegewezen en wij gaan aan de slag om uw financieringscampagne tot een succes te maken!

De campagne staat open voor het publiek voor investeringen en duurt maximaal drie weken. In deze fase is het maximaliseren van de zichtbaarheid van de financieringsronde binnen uw eigen netwerk en publiek van cruciaal belang. Uw financieringsronde kan op maximaal vijf landspecifieke domeinen worden vermeld om zichtbaarheid in heel Europa te krijgen.

Wij verzorgen de beleggers authenticatie en zorgen voor een eenvoudig en veilig betalingsproces. Na voltooiing maken wij het geld over naar uw rekening. Afhankelijk van het financieringsinstrument kan Invesdor ook een instrument bieden voor aandeelhoudersbeheer en kunnen we administratieve taken bundelen gedurende de looptijd van de obligatie.

Veelgestelde vragen over financieringsrondes voor kleine en middelgrote bedrijven

Het belangrijkste verschil tussen een obligatie en een lening is de verhandelbaarheid. Elk jaar hebben beleggers de mogelijkheid om hun obligaties te verkopen, wat meer flexibiliteit biedt vergeleken met een traditionele lening.

Financieringsperioden variëren doorgaans tussen de 2 en 8 jaar, met enkele uitzonderingen.
Bekijk voorbeelden van bedrijven die een vastrentende beleggingsmogelijkheid aanboden op het Invesdor platform.

Wij beschikken over het vermogen en de financiële expertise om een ​​op maat gemaakte structuur en een aflossingsschema op te stellen dat zowel voor uw bedrijf als de investeerder werkt. Het terugbetalingsschema wordt gedetailleerd beschreven in de voorwaarden van de financieringsovereenkomst, doorgaans in lijn met de gespecificeerde financieringsperiode. Stuur uw digitale financieringsaanvraag in

Een converteerbare obligatie is anders dan een normale obligatie. Het heeft doorgaans geen onderpand, is achtergesteld, brengt meer risico met zich mee en biedt een hogere rente. Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om de obligatie met korting om te zetten in aandelen, waardoor beleggers potentieel kunnen profiteren van de groei van het bedrijf. Het wordt beschouwd als een mezzanine product dat een mix van schuld- en aandelenkenmerken biedt.

Wij rekenen altijd een projectmanagementfee, een succesfee en een managementfee. De beheervergoeding bedraagt ​​altijd 0,5% van de hoofdsom per jaar. De vooruitbetaling is een vast bedrag dat verschuldigd is na ondertekening van de term sheet. De succesfee is een percentage van het ingezamelde geld en verschilt per geval. Er kunnen ook andere gevalspecifieke kleinere vergoedingen zijn.

Invesdor biedt op maat gemaakte financieringsstructuren en kan dankzij ons uitgebreide netwerk meer geld ophalen tegen eerlijke rentetarieven. We hebben de grootste groep investeerders in Europa en bieden unieke mogelijkheden voor zichtbaarheid en klantenwerving.

Van introductie tot clearing duurt het hele proces doorgaans ongeveer 2,5 maand.

Crowdfunding is niet tijdrovender dan het verkrijgen van een lening bij een bank. Onze gestroomlijnde processen en ons ervaren team zorgen voor een soepele ervaring.

Invesdor beschikt over een Europees netwerk van 180.000 investeerders. Elke zaak wordt meerdere keren onder deze doelgroep gepromoot, wat gratis marketing oplevert. Bovendien worden investeerders die meedoen vaak levenslange ambassadeurs voor uw bedrijf.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Uw contactpersoon

Kaius Löfgren, your contact person

Peter Vriesman, Investment Manager (Bedrijfsfinanciering)

Ik verheug me op uw aanvraag.

Neem contact op via e-mail

NL | EN

Uw contactpersoon

Kaius Löfgren, your contact person

Jakoba van der Mei, Investment Manager (Duurzame energieprojecten)

Ik kijk uit naar uw bericht.

Neem contact op via e-mail

NL | EN

Contact

Bel ons of stuur een bericht:
E-mail: companies@invesdor.nl
Telefoon: +358 40 183 0773

Volg ons:

   

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU