Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Somnox

Nederlands
Duurzaamheid

Somnox | 100 miljoen mensen helpen beter te slapen vóór 2030

Overzicht

Beschrijving

>>>Converteerbare lening met 8% rente en de mogelijkheid om met korting aandeelhouder te worden van Somnox<<<

Door te investeren middels een converteerbare lening heeft u de mogelijkheid om uw lening binnen drie jaar met een flinke korting om te zetten naar aandelen in Somnox: 15 % korting bij conversie in jaar 1, 30% korting na conversie in jaar 2 of 3. De aandelenprijs is gemaximeerd op een waardering van €15 miljoen. Deze aandelen hebben de potentie om meer waard te worden naarmate de onderneming groeit. U kunt er bij het conversie-aanbod ook voor kiezen om uw lening niet om te zetten, maar te laten aflossen met rente.

Rekenvoorbeeld: Indien er in jaar 3 een nieuwe waardering wordt vastgesteld van bijvoorbeeld €20 miljoen, dan converteert de crowd op een waardering op de maximale waardering van € 15 miljoen - 30 % korting = € 10,5 miljoen.

Indien u bijvoorbeeld €10.000 heeft geinvesteerd en u besluit te converteren naar aandelen, dan zijn de certificaten van aandelen op dat moment waard: € 10.000 / € 10,5 miljoen * € 20 miljoen = € 19.048.

> Meer informatie over converteerbare leningen vindt u hier

Waarom Somnox?

Slecht slapen is in de hele wereld een groot probleem. In Nederland kampt 1 op de 5 mensen met slaapproblemen. Slapeloosheid leidt bij veel mensen tot radeloosheid en een lastig te doorbreken cirkel van stress en slecht slapen. Een tekort aan slaap is funest voor de gezondheid, de verkeersveiligheid en zelfs de economie.

Het wereldwijde slaapprobleem vraagt om een duurzame en natuurlijke oplossing.

Somnox helpt slechte slapers weer aan een goede nachtrust op een natuurlijke wijze met de Somnox Slaaprobot. Een innovatieve gepatenteerde slaapoplossing ontwikkeld aan de TU Delft die mensen helpt met de belangrijkste reden achter slapeloosheid: stress en te hoge alertheid.

De Somnox bootst een fysiek voelbare ademhaling na en begeleidt de gebruiker onbewust naar een traag ademritme. Onze ademhaling is namelijk de enige manier om ons zenuwstelsel bewust te kalmeren en daarmee dé sleutel tot een goede nachtrust. Maar uit onderzoek blijkt dat het bewust aanpassen van de ademhaling voor mensen erg lastig is.

Daar zit de kracht van de Somnox: sensoren meten je ademhalingsritme en passen zich op je aan. Door het actief en geleidelijk vertragen van de ademhaling begeleidt de Somnox je onbewust naar een kalme geest en diepere slaap - effectief en zonder medicatie. Sinds de marktintroductie in 2019 zijn al 15.000 gebruikers wereldwijd geholpen met het verbeteren van hun slaap.

Een sterk onderscheidend vermogen in de slaapmarkt

Somnox won al diverse prominente prijzen, waaronder de Red Dot Design Award en de iF Design Award. In 2020 riep KvK Somnox uit tot meest innovatieve mkb-bedrijf van dat jaar.

Inmiddels zijn er ook langdurige samenwerkingen met verschillende zorgverzekeraars.

Gemaakt door slechte slapers, voor slechte slapers

Somnox is begonnen vanuit de behoefte een slecht slapend familielid van één van de oprichters te helpen beter te slapen. De persoonlijke confrontatie met slapeloosheid en de impact die dat heeft op de kwaliteit van leven is de belangrijkste drijfveer van het team.

Somnox wordt gerund door een divers en getalenteerd team van ingenieurs van de TU Delft, commerciële talenten van o.a. Philips en Unilever en werkt nauw samen met o.a. Auping, CZ, Zilveren Kruis en een aantal vooraanstaande slaapwetenschappers.

Gedeelde kernwaarden in het team en de samenwerkingen zorgen voor een sterke affiniteit met de missie - 100 miljoen mensen beter helpen slapen.

Financieringsvraag

Om onze missie te kunnen realiseren, willen wij onze technologie toegankelijk maken voor een grotere doelgroep. Door in te zetten op een slaapprogramma (Slaap als een Service). Hierdoor krijgen slechte slapers voor een maandelijks bedrag een complete slaapoplossing. Daarmee kan een grotere groep op een laagdrempelige manier kennis maken met de Somnox en kunnen samenwerkingen met strategische partijen, zoals verzekeraars, worden uitgebouwd.

Slaap als een Service realiseert de volgende voordelen:

1. We stemmen de wens van onze klanten (beter slapen) nog beter af op onze bedrijfsdoelstellingen.

2. Door een lage maandelijkse instapprijs, maken we een goede nachtrust toegankelijk voor miljoenen slechte slapers wereldwijd.

3. Door middel van een abonnement bieden we een completere slaapoplossing aan:

a) Hardware producten - zoals de Somnox 2
b) Digitale producten - zoals een persoonlijk slaap traject via de app gebaseerd op (gepersonaliseerde) data
c) Persoonlijke diensten zoals coaching en community

4. Duurzaam ondernemen - doordat we producten hergebruiken en herintroduceren in de markt zorgen we voor een circulair business model. Producten worden eenvoudig gerepareerd en opnieuw van waarde voorzien in de markt. Van bezit, naar gebruik.

De € 1M in additionele financiering die wij zoeken, wordt gebruikt om dit te realiseren. De financiering zal vooral besteed worden aan voorraadfinanciering voor het slaapprogramma, marketingcampagnes om Somnox bij een breder publiek bekend te maken en productontwikkeling om de gebruiker steeds gerichter te ondersteunen bij de ademhaling en het in slaap vallen.

Een investering met drievoudig rendement

  • Een verhoging van de kwaliteit van leven voor mensen met slaapproblemen.
  • Een verlaging van de zorgkosten en zorgdruk binnen één van de snelst groeiende marktsegmenten in de gezondheidszorg wereldwijd. Goede slaap is een cruciale factor in de transitie naar preventieve gezondheidszorg.
  • Het vooruitzicht op een aantrekkelijk rendement uit de investering. Deze investering biedt echter geen garantie, je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Investeer in Somnox met de kans om mede-eigenaar te worden van dit snelgroeiende bedrijf. Samen met u kan Somnox 100 miljoen mensen beter helpen slapen vóór 2030.

Voor veelgestelde vragen, bekijk deze link.

Impact

Sustainable Development Goal (SDG)

Updates

UPDATE 18.04.2023: Het is gelukt! Onwijs bedankt!

Beste investeerder,

De campagne is voorbij en we kunnen met trots melden dat we meer dan € 1,2 miljoen in funding hebben opgehaald om onze dromen (en die van vele slechte slapers) te kunnen gaan verwezenlijken.

Dat is een prestatie om trots op te zijn in deze bijzondere tijden en dit was niet gelukt zonder jouw hulp. Het feit dat er meer dan 600 investeerders zijn die in ons team, missie en product geloven, is hartverwarmend. Naast kapitaal hebben we nu ook 600 ambassadeurs die samen de toekomst van goed slapen mogelijk maken.

Het was een rollercoaster om deze campagne achter de schermen mee te maken. Er zullen nog genoeg uitdagingen op ons afkomen, maar een ding weet ik zeker: wij hebben de wilskracht om ons er doorheen te slaan en geschiedenis te schrijven.

Nu handen uit de mouwen en de wereld helpen slapen! Onwards and upwards!

Liefs,

Dreamteam Somnox

PS - Als je € 2.500 of meer hebt geïnvesteerd, heb je recht op een cadeau! Wij zullen separaat contact opnemen over hoe je je cadeau kunt verzilveren. Hou je inbox dus in de gaten. Wij verwachten volgende week de gegevens te ontvangen om deze communicatie in orde te maken.

PPS - tevens krijgt iedere investeerder een unieke persoonlijke kortingscode per email toegestuurd, die je kan gebruiken in onze webshop of delen met vrienden/familie die beter willen slapen.

UPDATE 13.04.2023: Wauw! Bijna € 1 miljoen!

Voor de investeerders die €2.500 of meer hebben geïnvesteerd, hebben we goed nieuws: We zitten nu zó dicht bij de € 1 miljoen dat we hebben besloten om de cadeaus vrij te geven!

  • Heb je tussen de €2.500 en €3.250 geïnvesteerd? Dan krijg je 3 maanden gratis Try & Buy - dat is een Somnox 2 in ‘bruikleen’ (twv €105).
  • Heb je €3.500 of meer geïnvesteerd? Dan krijg je een Somnox 2 cadeau (twv €549,-).

Je ontvangt binnenkort een unieke vouchercode waarmee je met 100% korting in onze webshop een bestelling kan plaatsen. De bestelling, verzending en afhandeling verloopt dan via het reguliere consumentenkanaal. Het cadeau wordt uiterlijk vóór 1 juli 2023 bij je thuis bezorgd op basis van beschikbaarheid van voorraad.

We gaan de laatste uurtjes in! Help je ons nog met de eindsprint door de campagne zoveel mogelijk te delen in je netwerk? > https://bit.ly/3JWuijj Nogmaals veel dank voor je vertrouwen en investering in Somnox!

Hartelijke groet,

Dreamteam Somnox

UPDATE 11.04.2023: De €750k is behaald!

Best investeerder,

Wat zijn we dankbaar! Afgelopen zondag heeft de teller de magische grens van € 750.000 bereikt en daarmee is het een succesvolle campagne op Oneplanetcrowd.

Met nog 2 dagen op de teller zetten we de eindsprint in naar de €1.000.000.

Het is echt bijzonder om te zien dat er zoveel geloof, steun en vertrouwen is in ons team, missie en toekomst. Dat geeft een enorm fijn gevoel en dankbaarheid naar iedereen die ondersteuning levert door te investeren of de campagne te delen in eigen netwerk.

Dit is geld met een hart. ❤️

Slaap is een superkracht!

PS - Deel de campagne via WhatsApp Groeps/Email lists etc met de link naar de campagne en de oproep dat er nog 2 dagen de mogelijkheid is om in te stappen in de succesvolle campagne - waar de teller al op €790k staat.

5 redenen om te investeren in Somnox

  1. Rendement, 8% rente
  2. Word mede-eigenaar met een flinke korting (30% korting)
  3. Impact voor slechte slapers
  4. Getalenteerd team
  5. Somnox 2 cadeau

PS PS - of als je helemaal creatief bent, maak je een korte vlog waarom jij hebt geïnvesteerd in Somnox.

UPDATE 30.03.2023: Goed nieuws - van 6% naar 8% rente

Beste investeerder,

De eerste campagneweek is voorbij!

Dankzij u en ruim 200 andere enthousiaste investeerders is er al meer dan € 335.000 opgehaald, 1/3e van het streefbedrag van € 1.000.000. Maar we leggen de lat hoog: we willen graag zo dicht mogelijk bij het maximumbedrag van € 1.250.000 uitkomen om zo veel mogelijk impact te kunnen maken.

Daarom hebben we goed nieuws voor u. Met het oog op de stijgende rentes, is de rente vanaf vandaag verhoogd van 6% naar 8%. Hiermee is de propositie nóg interessanter voor de crowd geworden. Deze verhoging geldt uiteraard ook voor de investering die u reeds heeft gedaan.

Tevens waren er enkele vragen over de conversie naar aandelen en de aantrekkelijke upside die dat met zich meebrengt. In dit document is een korte uitleg geplaatst met enkele rekenvoorbeelden. Deze zijn uiteraard ook op de campagnepagina terug te vinden - https://docsend.com/view/wvd7rm7u6qekwssf

Later vandaag zal Oneplanetcrowd de rest van hun investeerders op de hoogte brengen van deze aanzienlijke renteverhoging, maar omdat u uw vertrouwen in ons al heeft getoond, willen we u alvast op de hoogte brengen. Wellicht wilt u met deze verbeterde voorwaarden extra investeren, dat kan door nogmaals een bedrag te storten op de projectpagina met uw bestaande account. Help ons daarnaast ook door onze propositie te verspreiden in uw netwerk: opc.to/invest-somnox

Hartelijk bedankt voor uw vertrouwen, en op een mooie campagne!

Dreamteam Somnox

UPDATE 27.03.2023: Wat een geweldige start!

Meer dan €267K van 180 investeerders in de eerste 3 dagen van de campagne. Een geweldige start en ontzettend veel dank aan alle investeerders die ons steunen om Somnox haar impact te vergroten voor slechte slapers.

De verhalen die we horen achter de investeringen geven ons kippenvel. Mensen die onze missie een warm hart toe dragen, zelf ervaring hebben met slapeloosheid of iemand kennen die er mee te kampen heeft. Het voelt goed om samen met echte mensen te bouwen aan onze missie de wereld beter te helpen slapen.

Jullie investering maakt het mede mogelijk om het leven te verbeteren van mensen met slaapproblemen.

Ook de pers heeft het niet onopgemerkt gelaten: De Ondernemer publiceerde een artikel en Investeerders.nl deelde ons verhaal over hoe wij de komende jaren verwachten te groeien. Daarnaast hebben we ook koninklijke belangstelling gewekt: Prins Constantijn heeft ons bericht gedeeld op LinkedIn. Door al deze aandacht ontvangen we mooie reacties van mede-ondernemers, wetenschappers, slaapcoaches en zorgverzekeringen. In de aankomende weken zullen we nog een aantal keren in de media verschijnen om de bekendheid van onze campagne te vergroten.

Ken je nog mensen die ook zouden willen helpen?

Deel dan onze campagnepagina! Heel erg bedankt voor jullie steun. Slaap is een superkracht.

Dreamteam Somnox

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Invesdor is lid van het Eurocrowd platform.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU