Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

WellO2 Oy

Finland
Aandeel
Gezondheid
Groeibedrijf

Wereldwijd gepatenteerd longversterkend, reinigend en meetapparaat voor een nieuwe, revolutionaire thuiszorg voor ademhalingsproblemen


Marketing content

Waarom investeren in WellO2

Wereldwijd gepatenteerd product met uitstekende marktfeedback: WellO2 heeft klinisch bewezen ademhalingssymptomen te verlichten, het ademhalingsvermogen te versterken en de ademhaling gemakkelijk thuis te meten. Meer dan 110.000 apparaten verkocht met uitstekende feedback van klanten.

Enorm marktpotentieel: 1,8 miljard mensen lijden aan astma, COPD of slaapapneusymptomen. WellO2 richt zich op de snel groeiende gezondheidssector van de luchtwegen en richt zich op chronische ziekten, tijdelijke aandoeningen, stemproblemen en sportprestaties.

Klinische validatie en unieke ademhalingsgegevens: De werkzaamheid en veiligheid van WellO2 zijn bewezen in klinische onderzoeken. Het digitale slimme mondstuk, WellO2 MyBreath, maakt het mogelijk om op grote schaal unieke ademhalingsgegevens te verzamelen, wat nog niet eerder is gedaan.

Strategische partnerschappen: WellO2's allianties met universiteiten, patiëntenorganisaties en topsportorganisaties zoals de Engelse Premier League Club West Ham United verbeteren de markttoegang, geloofwaardigheid en onderschrijven het product bij een breder publiek.

Strategische uitbreidingsplannen: WellO2 heeft een solide plan om de status van medische apparatuur te bereiken voor de volgende apparaatversie en uit te breiden naar de VS en Azië.

Tuomas Mattelmäki, CEO

“Bijna 1,8 miljard mensen lijden aan chronische aandoeningen van de luchtwegen en het is een van de grootste en snelst groeiende gezondheidsproblemen ter wereld. Medicijnen en de huidige behandelingspraktijken alleen zullen patiënten niet symptoomloos maken. Daarnaast moeten er nieuwe hulpmiddelen worden gevonden die op grote en effectieve schaal kunnen worden ingezet.

WellO2 is een gepatenteerd zelfzorgapparaat dat symptomen van de luchtwegen thuis effectief kan verlichten en de longfunctie kan verbeteren om de prestaties te verbeteren. We hebben 110.000 apparaten verkocht met uitzonderlijke feedback van klanten en de werkzaamheid en veiligheid van het product is bewezen in klinische onderzoeken.

WellO2 wordt regelmatig gebruikt door topatleten en in februari 2024 besloot Premier League club West Ham United WellO2 te gaan gebruiken en selecteerde WellO2 als hun Official Respiratory Supplier. We zijn begonnen met internationale verkoop in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Hong Kong. Onderzoeksresultaten, samen met uitzonderlijke feedback uit de markt, vormen een sterke basis voor de beslissing om een medische apparaatversie van het product te ontwikkelen die toegang biedt tot de gezondheidszorgmarkt wereldwijd.

We zijn nu financiering aan het inzamelen om de internationale groei en de ontwikkeling van medische apparatuur te stimuleren.”

Tuomas Mattelmäki, CEO

Beschrijving Investering

Resterende dagen:
19
Einddatum:
1-7-2024
Type:
Aandelen aanbod
Al geinvesteerd:
€ 379.236,63
Aandelen aangeboden:
5,48 – 11,11 %
Prijs per aandeel:
€ 6,33
Minimale investering 50 Aandelen
Transactiekosten:
1,50 %
Aantal bestaande aandelen:
1.895.850
Volledig verwaterde aandelen:
1.895.850
Pre-money waardering:
€ 12.000.730,50
Emissie:
€ 1.500.210
Aangeboden eenheden:
237.000
Doel financiering:
Groei
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

WellO2 Oy ontwikkelt en verkoopt WellO2 apparaten en toepassingen voor het verbeteren en meten van ademhalingscondities en -prestaties thuis met niet-medicinale interventie. Het eerste apparaat van het bedrijf is de meest geavanceerde ademhalingstrainer ter wereld die internationaal gepatenteerd en klinisch bewezen is en sinds 2016 op de markt is. WellO2 heeft meer dan 110.000 apparaten verkocht met uitstekende feedback van klanten.

De WellO2 is klinisch bewezen met klinische onderzoeken bij astmapatiënten, een slaapapneu-onderzoek dat wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Turku en een onderzoek naar stemgeluid dat wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Oulu. Een onderzoek met duursporters en sporters aan de Universiteit van Jyväskylä en het Fins Olympisch Instituut is in afwachting van publicatie.

Hoewel de WellO2 sinds 2016 op de markt is als consumentenapparaat, heeft WellO2 de strategische mogelijkheid herkend om de status van medisch hulpmiddel klasse I en klasse IIa voor het apparaat te verkrijgen als onderdeel van het groeitraject sinds het begin. Door het product eerst als niet-medisch consumentenproduct te lanceren, heeft WellO2 aanzienlijke feedback van gebruikers kunnen genereren, klinische studies kunnen uitvoeren terwijl het product op de markt is en het product kunnen verbeteren op basis van de feedback voordat de status van medisch hulpmiddel wordt aangevraagd. WellO2 verwacht in 2025-2026 de Medical Device Class I status voor de WellO2 te ontvangen en in 2027 de Medical Device Class IIa status..

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: WellO2 Oy
Managing Director: Tuomas Mattelmäki
Bedrijfsnummer: 1627355-6
Jaar van oprichting: 2014
Adres: Verstaankatu 5 A 3, 33100 Tampere, Finland
Sector: Productie van apparatuur en producten voor gezondheidstechnologie
Aantal medewerkers: 10
Locaties: Tampere, Finland
Website: wello2.com
Sociale Media:

            

Producten en diensten
 

Uitgebreide ondersteuning van de ademhaling

WellO2 is een klinisch bewezen ademhalingsoefenapparaat dat als eerste apparaat ter wereld de activering van zowel in- als uitademingsademhalingsspieren, warme & verzorgende stoominhalatie en digitale ademhalingsmeting & -analyse thuis combineert. WellO2 ademhalingstraining ondersteunt op uitgebreide wijze de gezondheid van de luchtwegen door het openen en reinigen van de longen en het versterken van het ademhalingsvermogen. Klinisch onderzoek met de WellO2 heeft aangetoond dat de meest voorkomende astmasymptomen kunnen worden verlicht en dat de kracht van de ademhalingsspieren met 20% kan worden vergroot in slechts één maand bij minimaal gebruik.

Niet-medicinale en alledaagse voordelen

Het niet-medicinale WellO2 ademhalingsoefenapparaat is ontworpen om de ademhaling te vergemakkelijken en het dagelijks welzijn te verbeteren. WellO2 ondersteunt de gezondheid van de luchtwegen door het versterken van de ademhalingsspieren, het verminderen van ademnood, het behandelen en bevochtigen van de luchtwegen, het stimuleren van de immuniteit, het verminderen van irritatie en slijm, het openen van de neusholtes, het verbeteren van het uithoudingsvermogen van de stem, het kalmeren van de ademhaling, het verbeteren van de slaap en het verminderen van snurken.

Ontwerp en ontwikkeling

WellO2 ademhalingsoefeningsapparaat is een in Finland ontworpen product, ontwikkeld door experts op het gebied van gezondheidszorg, welzijn en technologie. Deze geavanceerde oplossing combineert het laatste wetenschappelijke onderzoek met technische innovaties om een veelzijdig, medicatievrij hulpmiddel te bieden voor het behouden en verbeteren van het ademhalingscomfort.

Description

"WellO2-oefening heeft aanzienlijke voordelen voor het welzijn van astmapatiënten. Het is bekend dat een verhoogde kracht van de ademhalingsspieren dyspneu kan verminderen."
-Anssi Sovijärvi, emeritus hoogleraar en specialist in klinische fysiologie

MyBreath: slim mondstuk voor het WellO2 apparaat

Het onlangs gelanceerde MyBreath is een slim mondstuk voor het WellO2-apparaat, dat de kracht, luchtstroom en capaciteit van de ademhalingsspieren meet. Gebruikers kunnen trainingsprogramma's kiezen om griepsymptomen te verlichten, de ademhalingsspieren te versterken, zich voor te bereiden op zingen of te ontspannen. In de toekomst zal ook de temperatuur van de uitgeademde lucht worden gemeten, een belangrijke gezondheidsindicator.

Integratie met mobiele app

De MyBreath is verbonden met de WellO2 mobiele app. Het verzamelt ademhalingsgegevens en feedback van gebruikers die metingen en verschillende ademhalingsprogramma's uitvoeren en voltooien. Er worden voortdurend nieuwe oefeningen toegevoegd aan de mobiele applicatie op basis van feedback en verzamelde gegevens van de gebruikers. WellO2 verwacht deze unieke gegevens in de toekomst te kunnen gebruiken, vermogen mee te genereren en te verkopen voor verschillende doeleinden..

Bedrijfsmodel

Productontwikkeling en commercialisering

WellO2 is gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van apparaten en toepassingen die zijn ontworpen om ademhalingscondities en -prestaties thuis te verbeteren en te meten door middel van niet-medicinale interventies. Het paradepaardje van het bedrijf, het WellO2 ademhalingsapparaat, is sinds 2016 verkrijgbaar met meer dan 110.000 verkochte eenheden, voornamelijk in Finland.

Verkoopkanalen

WellO2 maakt gebruik van een distributiestrategie via meerdere kanalen, om ervoor te zorgen dat hun producten een breed consumentenbestand bereiken via verschillende verkooppunten:

 • Apotheken
 • Hypermarkten
 • Winkels in huishoudelijke apparatuur
 • Directe verkoop via de webwinkel van WellO2

Doelgroepen

De belangrijkste klanten van het bedrijf zijn:

 • Mensen met ademhalingsgerelateerde ziekten: Zoals astma, allergieën, COPD en slaapapneu.
 • Mensen met veel voorkomende infecties van de bovenste luchtwegen en stemproblemen.
 • Mensen die snurken
 • Professionele en niet-professionele sporters
 • Professionele gemeenschappen, waaronder sportclubs als West Ham United en artiesten, vertegenwoordigen een aanzienlijk groeipotentieel voor het bedrijf.

Internationale uitbreiding

WellO2 is begonnen met internationale verkoopactiviteiten, waaronder:

 • Verenigd Koninkrijk: Het openen van een webwinkel en het aanbieden van producten in de webwinkel van West Ham United.
 • Zuid-Korea: Distributie via een lokale distributeur.
 • Hong Kong: Verkoop via twee winkelketens gericht op sport.
 • Zweden en Noorwegen: Beschikbaarheid in grote ketens voor huishoudelijke apparatuur zoals Elgiganten en Power.

Strategische Groei en Status Medisch Apparaat

Sinds de marktintroductie heeft WellO2 strategische mogelijkheden nagestreefd om de status van het apparaat te verhogen naar medische hulpmiddelklassen I en IIa. Het bereiken van deze classificaties is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf, waardoor de geloofwaardigheid van het product wordt vergroot en het marktbereik wordt vergroot.

Conclusie

Het bedrijfsmodel van WellO2 draait om de ontwikkeling en verkoop van innovatieve ademhalingsapparatuur via diverse verkoopkanalen aan een breed klantenbestand, waaronder internationale markten. De strategische focus van het bedrijf op het verkrijgen van classificaties voor medische hulpmiddelen positioneert het bedrijf verder voor groei en een grotere marktpenetratie.

Testimonials

In de video deelt Maria Huntington, een professionele atlete (Fins en Noords kampioen in de zevenkamp), haar ervaring met het gebruik van het WellO2-apparaat. Twee jaar geleden, na het oplopen van COVID-19, kreeg ze te maken met problemen met haar longen en zocht ze naar een snel herstel om de training te hervatten. Ze ontdekte WellO2 bij een apotheek en merkte meteen een aanzienlijke verbetering in haar ademhaling. Als atlete waardeert ze het apparaat vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheid om haar ademhalingsprestaties continu te controleren en te verbeteren.


Testimonial van Richard Collinge, Performance Director bij West Ham United

"We kijken uit naar de samenwerking met het team van WellO2. Het belang van effectieve ademhalingstechnieken en het maximaliseren van de longcapaciteit tijdens het voetballen kan niet worden onderschat. In samenwerking met WellO2 zijn we enthousiast om te onderzoeken hoe we de WellO2 apparaten het beste kunnen implementeren in het kracht- en conditieprogramma voor onze spelers." -Richard Collinge, Directeur Prestaties bij West Ham United

Markt

Naar schatting hebben wereldwijd meer dan 800 miljoen mensen astma of COPD, lijden 1 miljard mensen aan slaapapneu en hebben meer dan 2 miljard mensen last van herhaalde of tijdelijke aandoeningen aan de luchtwegen. Volgens de WHO ademt 90% van de mensen wereldwijd vervuilde lucht in en alleen al in de VS hebben meer dan 100 miljoen mensen last van smog

In tegenstelling tot elke andere concurrent op de markt, combineert de WellO2 warme stoominhalatie met weerstand biedend in- en uitademen. Deze unieke technologie opent de luchtwegen, reinigt de longen, verlicht irritatie van de luchtwegen en versterkt het ademhalingsvermogen door de ademhalingsspieren te activeren. De WellO2 is klinisch getest met goede resultaten voor astmapatiënten en wordt momenteel klinisch getest voor slaapapneu. Via het MyBreath slimme mondstuk kan de gebruiker extra trainingscycli toevoegen afhankelijk van het gebruik en inzicht krijgen in zijn eigen gezondheid en conditie via de gegevens die worden verzameld in de WellO2 app. Op medisch gebied bieden concurrenten eenvoudigere producten die zich richten op slechts één aspect, zoals weerstand tijdens het uitademen of stoom, maar niet beide.

WellO2 is goed voorbereid om te profiteren van al deze markten met meer dan 110.000 verkochte apparaten en aankomende ontwikkeling voor medische I-status en klinische proeven voor medische II-status.

Bovendien is WellO2 actief op het gebied van sport. Terwijl WellO2 de eerste en belangrijkste niet-medicinale manier is om ademhalingsgerelateerde symptomen eenvoudig thuis te verlichten, is het sportveld ook van groot belang voor WellO2. WellO2 heeft ook geen directe concurrenten op de sportmarkt, maar enkele indirecte concurrenten zijn The Breather, Airofit en POWERbreathe. In tegenstelling tot alle concurrenten combineert de WellO2 alle belangrijke voordelen (weerstand, warme stoom, neus- en mondtraining, digitale aspecten) in één apparaat.

Impact

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's of 'Global Goals') maken deel uit van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en vormen het internationale kader voor duurzame ontwikkeling tot 2030. Deze SDG's zijn bedoeld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Het WHO-programma voor chronische ademhalingsziekten heeft als doel lidstaten te helpen bij het terugdringen van de morbiditeit, invaliditeit en vroegtijdige sterfte als gevolg van chronische ademhalingsziekten zoals astma en COPD. CRD's, zoals COPD, astma, beroepsmatige longaandoeningen en pulmonale hypertensie, tasten de longstructuren aan. Belangrijke risicofactoren zijn tabaksrook, luchtvervuiling, beroepsrisico's en luchtweginfecties bij kinderen. Hoewel ongeneeslijk, kunnen behandelingen de symptomen verlichten en de levenskwaliteit verbeteren. GARD van de WHO streeft naar een wereld waarin iedereen vrij kan ademen, met de nadruk op lage- en middeninkomenslanden. De missie van WellO2 is om de gezondheid van de luchtwegen te verbeteren door middel van longrevalidatie aan huis, waarbij de levenskwaliteit wordt verbeterd met slechts 5-15 minuten dagelijkse training.

Management

  

Tuomas Mattelmäki, CEO

Tuomas Mattelmäki

CEO

Tuomas Mattelmäki kwam in 2018 bij WellO2 als Director of Sales and Strategic Partnerships en is sinds april 2020 de CEO van WellO2. Mattelmäki heeft uitgebreide ervaring in de farmaceutische industrie vanuit eerdere functies als Business Unit Director bij Oriola Corporation voor 1,5 jaar, Commercieel Directeur Finland bij Johnson & Johnson voor 9 jaar en Product Group Manager bij Pfizer voor 7 jaar.

  

Tuomas Lilleberg, COO

Tuomas Lilleberg

COO

Tuomas Lilleberg kwam in 2021 bij WellO2 als COO. Lilleberg is gestationeerd in Hong Kong en leidt de business voor WellO2 in Azië. Hij heeft uitgebreide ervaring in het zakendoen in Azië met verschillende functies voor meer dan 15 jaar.

  

Simo Kekäläinen, CMO

Simo Kekäläinen

CMO

Simo Kekäläinen is CMO bij WellO2 sinds 2021. Kekäläinen heeft ervaring in verschillende startups en de academische wereld. Hij houdt toezicht op de wereldwijde marketingstrategie, ecommerce-ontwikkeling en verkoop. Hij is ook betrokken geweest bij de softwareontwikkeling voor de mobiele applicatie van het bedrijf.

Verdeling van bedrijfsaandelen

Aandeelhouder

Aandelen

Stemmen

1 Jorma Takanen  501 450 26,45 % 
2 Harri Takanen 233 050 12,29 % 
3 Aulis Kärkkäinen   211 150 11,14 % 
4 Takoa Growth Oy  188 500 9,94 % 
5 Jukka Saastamoinen Oy 179 300  9,46 % 
6 Seppo Saastamoinen  123 500 6,51 % 
7 Extentum Oy 43 150  2,28 %
8 Holopainen Consulting Oy   42 550  2,24 % 
9 Ilpo Kuronen 41 650 2,20 % 
10 Growth Maker Oy  39 900  2,10 % 
11 Andere aandeelhouder (17) 291 650  15,38 % 
TOTAAL

1 895 850

100 %

Bedrijfsstructuur

Elke aandeelhouder is rechtstreeks aandeelhouder van WellO2 Oy. 

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Icon 1

Maximale Scenario

(€1,500,210 opgehaald in de financieringsronde)

Aanvulling op minimum & midden scenario

Software ontwikkeling

 • Geavanceerde functies voor applicatie lanceren
 • Gebruikersgegevensintegratie met Apple & Google Health
 • Geavanceerde UI/UX voor toepassing

Ontwikkeling medisch apparaat

 • Productie en lancering van generatie I van medische apparatuur

Icon 2

Midden Scenario

(€1,100,000 opgehaald in de financieringsronde)

Aanvulling op minimumscenario

Software ontwikkeling

 • Bètatesten & UX-ontwikkeling van analysefuncties op basis van gebruikersgegevens
 • Conceptontwikkeling van digitaal model voor gebruik in de gezondheidszorg (longrevalidatie)

Ontwikkeling medisch apparaat

 • Kwaliteitssysteem implementeren en productie opstarten

Onderzoek

 • Klinisch onderzoek met COPD-patiënten (deels gefinancierd door WellO2)

Icon 3

Minimale Scenario

(€696,300 opgehaald in de financieringsronde)

Internationalisering

 • B2C VK: Ademhalingsproblemen en wellnessmarkt via e-commerce en influencerprogramma's
 • B2C VS: Amazon proefproject
 • B2B APAC: Zaken doen met APAC-distributeurs en detailhandelaren
 • B2B EU: Ontwikkeling distributeursmodel

Softwareontwikkeling

 • Ontwikkeling van een eerste gegevensmodel en analyses
 • Conceptwerk en backend-programmering voor analysefuncties op basis van gebruikersgegevens
 • Lokalisatie van de applicatie

Ontwikkeling medisch apparaat

 • Ontwikkelen van FDA- en EU-regelgevingconforme productontwerp en specificaties voor medische apparatuur

Financiële cijfers

Actuele en verwachte cijfers

Krijg inzicht in de financiële cijfers van WellO2 Oy, zoals omzet en winstontwikkeling. Lees meer over de groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Waardering

Icon Money

WellO2 Oy's 'non-diluted pre-money' waardering in deze financieringsronde is €12.000.730,50 wat overeenkomt met een prijs per aandeel van €6,33.

WellO2's waardering is gebaseerd op de verwachtingen van het management van de huidige reële marktwaarde die gebaseerd is op een aantal unieke verkoopargumenten:

 • Unieke, wereldwijd gepatenteerde technologie
 • Klinisch bewezen werkzaamheid: Klinische astma-onderzoeken uitgevoerd, lopende slaapapneu-onderzoeken
 • Sterke marktvalidatie door 110 000 verkochte apparaten
 • Sterke partnerschappen, waaronder West Ham United FC en Finse atleten zoals Krista Pärmäkoski
 • Grote totale marktomvang

Exitscenarios

Icon 1

Well02 mikt op een exit binnen 3 - 5 jaar naar een internationale industriële investeerder zoals ResMed, Philips, Omron of Fischer& Paykel Healthcare. De huidige meerderheidsaandeelhouders hebben veel ervaring met het schalen van bedrijven en het voorbereiden op een exit. De meerderheidsaandeelhouders hebben de tijdlijn vastgesteld op 3 - 5 jaar, maar geven aan dat de exit en de exit tijdlijn wordt gedreven door het rendementspotentieel (verkoopprijs). Wereldwijde industriële investeerders hebben interesse getoond in WellO2 en het bedrijf heeft al voorbereidende gesprekken gevoerd met een aantal van hen.

Icon 2

Durfkapitaal/vennootschappen: een exitroute en potentiële koper zouden investeringsfondsen kunnen zijn die gespecialiseerd zijn in gezondheid en welzijn zodra het bedrijf voldoende omvang heeft bereikt (vanaf 2026).

Icon 3

Beursgang: Mogelijke toetreding aan de beurs van Helsinki zodra het bedrijf voldoende omvang en winstgevendheid heeft bereikt (vanaf 2027).

Bonus

Bonus 1

Investering van minimaal €316,5 (50 aandelen

Kortingscode voor de WellO2 webshop -30%

Bonus 2

Investering van minimaal €949,5 (150 aandelen)

Kortingscode voor de WellO2 webshop -35%

Bonus 3

Investering van minimaal €1.899 (300 aandelen)

Kortingscode voor de WellO2 webshop -40%

Opmerking:
*Bonussen worden pas toegekend aan investeerders wanneer het investeringsproject succesvol is afgerond en nadat het gefinancierde bedrag is uitbetaald aan het bedrijf, ongeveer 4 weken nadat de financiering is afgesloten.


-----End of marketing content-----

Documenten

Updates

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN