Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

WellO2

Finland
Aandeel
Gezondheid
Groeibedrijf

WellO2: de meest geavanceerde ademhalingstrainer ter wereld


Marketing content

Waarom investeren in WellO2

Wereldwijd gepatenteerd product: WellO2 heeft klinisch bewezen ademhalingssymptomen te verlichten en het ademhalingsvermogen te versterken. Met meer dan 110.000 verkochte apparaten, is WellO2 nu klaar voor verdere groei.

Enorm marktpotentieel: 1,8 miljard mensen lijden aan astma, chronische bronchitis (COPD) of slaapapneusymptomen. WellO2 richt zich op zowel chronische ziekten, tijdelijke aandoeningen, stemproblemen als op het verbeteren van sportprestaties.

Sterke partnerschappen: WellO2's allianties met universiteiten, patiëntenorganisaties en topsportorganisaties zoals Premier League club West Ham United verbeteren de markttoegang en geloofwaardigheid en onderschrijven het product bij een breed publiek.

Strategische uitbreidingsplannen: WellO2 Oy heeft een solide plan om de status van medische apparatuur te bereiken voor de volgende versie van hun apparaat en om uit te breiden naar de VS en Azië.

Tuomas Mattelmäki, CEO

“Bijna 1,8 miljard mensen lijden aan chronische aandoeningen van de luchtwegen en het is een van de grootste en snelst groeiende gezondheidsproblemen ter wereld. Medicijnen en de huidige behandelingspraktijken alleen zullen patiënten niet symptoomloos maken. Daarom moeten er nieuwe hulpmiddelen worden gevonden die op grote en effectieve schaal kunnen worden ingezet.

WellO2 is een gepatenteerd zelfzorgapparaat dat symptomen van de luchtwegen effectief kan verlichten en de longfunctie en daarmee prestaties kan verbeteren. We hebben reeds 110.000 apparaten verkocht, met zeer positieve feedback van klanten, en de werkzaamheid en veiligheid van het product is bewezen in klinische onderzoeken.

WellO2 wordt ook regelmatig gebruikt door topatleten en in februari 2024 besloot Premier League club West Ham United WellO2 te gaan gebruiken en selecteerde WellO2 als hun Official Respiratory Supplier. We zijn begonnen met internationale verkoop in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Hong Kong.

We zijn nu financiering aan het inzamelen om deze internationale groei en de verrdere ontwikkeling van onze medische apparatuur te stimuleren.”

Tuomas Mattelmäki, CEO

Beschrijving Investering

Type:
Aandelen aanbod
Al geinvesteerd:
€ 808.404,30
Aandelen aangeboden:
5,48 – 11,11 %
Prijs per aandeel:
€ 6,33
Minimale investering 50 Aandelen
Transactiekosten:
1,50 %
Aantal bestaande aandelen:
1.895.850
Volledig verwaterde aandelen:
1.895.850
Pre-money waardering:
€ 12.000.730,50
Aangeboden eenheden:
237.000
Doel financiering:
Groei
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

WellO2 Oy ontwikkelt en verkoopt apparaten en toepassingen voor het verbeteren en meten van ademhalingscondities en -prestaties, thuis met niet-medicinale interventie. Het eerste apparaat van het bedrijf is sinds 2016 op de markt en WellO2 Oy heeft meer dan 110.000 apparaten verkocht. De feedback van klanten is uitermate positief.

De werkzaamheid is bewezen met klinische onderzoeken bij astmapatiënten, een slaapapneu-onderzoek dat wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Turku en een onderzoek naar stemgeluid dat wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Oulu. Een onderzoek met duursporters en sporters aan de Universiteit van Jyväskylä en het Fins Olympisch Instituut is in afwachting van publicatie.

Hoewel de WellO2 sinds 2016 op de markt is als consumentenapparaat, heeft WellO2 Oy, sinds het begin, de strategische mogelijkheid herkend om de status van medisch hulpmiddel klasse I en klasse IIa voor het apparaat te verkrijgen als onderdeel van het groeitraject. Door het product eerst als niet-medisch consumentenproduct te lanceren, heeft WellO2 Oy aanzienlijke feedback van gebruikers kunnen genereren, klinische studies kunnen uitvoeren en het product kunnen verbeteren op basis van de feedback, nog voordat de status van medisch hulpmiddel wordt aangevraagd. WellO2 verwacht in 2025-2026 de Medical Device Class I status voor de WellO2 te ontvangen en in 2027 de Medical Device Class IIa status.

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: WellO2 Oy
Managing Director: Tuomas Mattelmäki
Bedrijfsnummer: 1627355-6
Jaar van oprichting: 2014
Adres: Verstaankatu 5 A 3, 33100 Tampere, Finland
Sector: Productie van apparatuur en producten voor gezondheidstechnologie
Aantal medewerkers: 10
Locaties: Tampere, Finland
Website: wello2.com
Sociale Media:

            

Producten en diensten
 

Uitgebreide ondersteuning van de ademhaling

WellO2 is een klinisch bewezen ademhalingsoefenapparaat dat als eerste apparaat ter wereld hetvolgende combineert:

 • de activering van zowel in- als uitademingsspieren
 • warme & verzorgende stoominhalatie en
 • digitale ademhalingsmeting & -analyse.

WellO2 ademhalingstraining ondersteunt op uitgebreide wijze de gezondheid van de luchtwegen door het openen en reinigen van de longen en het versterken van het ademhalingsvermogen. Klinisch onderzoek met de WellO2 heeft aangetoond dat de meest voorkomende astmasymptomen kunnen worden verlicht en dat de kracht van de ademhalingsspieren met 20% kan worden vergroot in slechts één maand en bij minimaal gebruik.

Niet-medicinale en alledaagse voordelen

Het niet-medicinale WellO2 ademhalingsoefenapparaat ondersteunt de gezondheid van de luchtwegen door het versterken van de ademhalingsspieren, het verminderen van ademnood, het behandelen en bevochtigen van de luchtwegen, het stimuleren van de immuniteit, het verminderen van irritatie en slijm, het openen van de neusholtes, het verbeteren van het uithoudingsvermogen van de stem, het kalmeren van de ademhaling, het verbeteren van de slaap en het verminderen van snurken.

Description

"WellO2-oefening heeft aanzienlijke voordelen voor het welzijn van astmapatiënten. Het is bekend dat een verhoogde kracht van de ademhalingsspieren dyspneu kan verminderen."
-Anssi Sovijärvi, emeritus hoogleraar en specialist in klinische fysiologie

MyBreath: slim mondstuk voor het WellO2 apparaat

Het onlangs gelanceerde MyBreath is een slim mondstuk voor het WellO2-apparaat, dat de kracht, luchtstroom en capaciteit van de ademhalingsspieren meet. Gebruikers kunnen trainingsprogramma's kiezen om griepsymptomen te verlichten, de ademhalingsspieren te versterken, zich voor te bereiden op zingen of te ontspannen. In de toekomst zal ook de temperatuur van de uitgeademde lucht worden gemeten, een belangrijke gezondheidsindicator.

Integratie met mobiele app

De MyBreath is verbonden met de WellO2 mobiele app. Deze verzamelt ademhalingsgegevens en feedback van gebruikers die metingen en verschillende ademhalingsprogramma's uitvoeren en voltooien. Er worden voortdurend nieuwe oefeningen toegevoegd aan de mobiele applicatie op basis van feedback en verzamelde gegevens van de gebruikers. WellO2 verwacht deze unieke gegevens in de toekomst te kunnen gebruiken voor verder verbetering van het apparaat en de diensten.

Bedrijfsmodel

Verkoopkanalen

WellO2 Oy maakt gebruik van een distributiestrategie via meerdere kanalen en via verschillende verkooppunten om ervoor te zorgen dat hun producten een breed consumentenbestand bereiken:

 • Apotheken
 • Hypermarkten
 • Winkels in huishoudelijke apparatuur
 • Directe verkoop via de webwinkel van WellO2

Doelgroepen

De belangrijkste klanten van het bedrijf zijn:

 • Mensen met ademhalingsgerelateerde ziekten zoals: astma, allergieën, chronische bronchitis (COPD) en slaapapneu.
 • Mensen met veel voorkomende infecties van de bovenste luchtwegen en stemproblemen.
 • Mensen die snurken
 • Professionele en niet-professionele sporters
 • Artiesten en sport clubs als West Ham United vertegenwoordigen een aanzienlijk groeipotentieel voor het bedrijf.

Internationale uitbreiding

WellO2 is begonnen met internationale verkoopactiviteiten, waaronder:

 • Zweden en Noorwegen: Beschikbaarheid in grote ketens voor huishoudelijke apparatuur zoals Elgiganten en Power.
 • Verenigd Koninkrijk: Het openen van een webwinkel en het aanbieden van producten in de webwinkel van West Ham United.
 • Zuid-Korea: Distributie via een lokale distributeur.
 • Hong Kong: Verkoop via twee winkelketens gericht op sport.

Strategische Groei en Status Medisch Apparaat

Sinds de marktintroductie heeft WellO2 strategische mogelijkheden nagestreefd om de status van het apparaat te verhogen naar medische hulpmiddelklassen I en IIa. Het bereiken van deze classificaties is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf, waardoor de geloofwaardigheid van het product verder wordt vergroot en het marktbereik wordt uitgebreid.

Conclusie

Het bedrijfsmodel van WellO2 draait om de ontwikkeling en verkoop van innovatieve ademhalingsapparatuur via diverse verkoopkanalen aan een breed klantenbestand, waaronder internationale markten. De strategische focus van het bedrijf op het verkrijgen van classificaties voor medische hulpmiddelen positioneert het bedrijf verder voor groei en een grotere marktpenetratie.

Testimonials

In de video deelt Maria Huntington, een professionele atlete (Fins en Noords kampioen in de zevenkamp), haar ervaring met het gebruik van het WellO2-apparaat. Twee jaar geleden, na het oplopen van COVID-19, kreeg ze te maken met problemen met haar longen en zocht ze naar een snel herstel om de training te hervatten. Ze ontdekte WellO2 bij een apotheek en merkte meteen een aanzienlijke verbetering in haar ademhaling. Als atlete waardeert ze het apparaat vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheid om haar ademhalingsprestaties continu te controleren en te verbeteren.


Testimonial van Richard Collinge, Performance Director bij West Ham United

"We kijken uit naar de samenwerking met het team van WellO2. Het belang van effectieve ademhalingstechnieken en het maximaliseren van de longcapaciteit tijdens het voetballen kan niet worden onderschat. In samenwerking met WellO2 zijn we enthousiast om te onderzoeken hoe we de WellO2 apparaten het beste kunnen implementeren in het kracht- en conditieprogramma voor onze spelers." -Richard Collinge, Directeur Prestaties bij West Ham United

Markt

Naar schatting hebben wereldwijd meer dan 800 miljoen mensen astma of COPD, lijden 1 miljard mensen aan slaapapneu en hebben meer dan 2 miljard mensen last van herhaalde of tijdelijke aandoeningen aan de luchtwegen. Volgens de WHO ademt 90% van de mensen wereldwijd vervuilde lucht in en alleen al in de VS hebben meer dan 100 miljoen mensen last van smog.

In tegenstelling tot elke andere concurrent op de markt, combineert de WellO2 warme stoominhalatie met weerstand biedende in- en uitademing. Concurrenten bieden eenvoudigere producten aan die zich richten op slechts één aspect, zoals weerstand tijdens het uitademen of stoom, maar niet beide.

WellO2 Oy is bovendien erg actief op het gebied van sport. Terwijl WellO2 de eerste en belangrijkste niet-medicinale manier is om ademhalingsgerelateerde symptomen eenvoudig thuis te verlichten, is het sportveld ook van groot belang voor WellO2. WellO2 heeft ook geen directe concurrenten op de sportmarkt, maar enkele indirecte concurrenten zijn The Breather, Airofit en POWERbreathe. In tegenstelling tot alle concurrenten combineert de WellO2 alle belangrijke voordelen (weerstand, warme stoom, neus- en mondtraining, digitale aspecten) in één apparaat.

Impact

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's of 'Global Goals') maken deel uit van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en vormen het internationale kader voor duurzame ontwikkeling tot 2030. Deze SDG's zijn bedoeld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Het WHO-programma voor chronische ademhalingsziekten (GARD) heeft als doel lidstaten te helpen bij het terugdringen van de morbiditeit, invaliditeit en vroegtijdige sterfte als gevolg van chronische ademhalingsziekten. Deze Chronic Respiratory Diseases (CRD’s), zoals COPD, astma, beroepsmatige longaandoeningen en pulmonale hypertensie, tasten de longstructuren aan. Belangrijke risicofactoren zijn tabaksrook, luchtvervuiling, beroepsrisico's en luchtweginfecties bij kinderen. Hoewel ongeneeslijk, kunnen behandelingen de symptomen verlichten en de levenskwaliteit verbeteren. Met het GARD programma streeft WHO naar een wereld waarin iedereen vrij kan ademen, met de nadruk op lage- en middeninkomenslanden. In lijn daarmee is de missie van WellO2 Oy om de gezondheid van de luchtwegen te verbeteren door middel van longrevalidatie aan huis.

Management

  

Tuomas Mattelmäki, CEO

Tuomas Mattelmäki

CEO

Tuomas Mattelmäki kwam in 2018 bij WellO2 als Director of Sales and Strategic Partnerships en is sinds april 2020 de CEO van WellO2. Mattelmäki heeft uitgebreide ervaring in de farmaceutische industrie vanuit eerdere functies als Business Unit Director bij Oriola Corporation voor 1,5 jaar, Commercieel Directeur Finland bij Johnson & Johnson voor 9 jaar en Product Group Manager bij Pfizer voor 7 jaar.

  

Tuomas Lilleberg, COO

Tuomas Lilleberg

COO

Tuomas Lilleberg kwam in 2021 bij WellO2 als COO. Lilleberg is gestationeerd in Hong Kong en leidt de business voor WellO2 in Azië. Hij heeft uitgebreide ervaring in het zakendoen in Azië met verschillende functies voor meer dan 15 jaar.

  

Simo Kekäläinen, CMO

Simo Kekäläinen

CMO

Simo Kekäläinen is CMO bij WellO2 sinds 2021. Kekäläinen heeft ervaring in verschillende startups en de academische wereld. Hij houdt toezicht op de wereldwijde marketingstrategie, ecommerce-ontwikkeling en verkoop. Hij is ook betrokken geweest bij de softwareontwikkeling voor de mobiele applicatie van het bedrijf.

Verdeling van aandelen

Aandeelhouder

Aandelen

Stemmen

1 Jorma Takanen  501 450 26,45 % 
2 Harri Takanen 233 050 12,29 % 
3 Aulis Kärkkäinen   211 150 11,14 % 
4 Takoa Growth Oy  188 500 9,94 % 
5 Jukka Saastamoinen Oy 179 300  9,46 % 
6 Seppo Saastamoinen  123 500 6,51 % 
7 Extentum Oy 43 150  2,28 %
8 Holopainen Consulting Oy   42 550  2,24 % 
9 Ilpo Kuronen 41 650 2,20 % 
10 Growth Maker Oy  39 900  2,10 % 
11 Andere aandeelhouder (17) 291 650  15,38 % 
TOTAAL

1 895 850

100 %

Bedrijfsstructuur

Elke aandeelhouder is rechtstreeks aandeelhouder van WellO2 Oy. 

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Icon 1

Maximale Scenario

(€1,500,210 opgehaald in de financieringsronde)

Aanvulling op minimum & midden scenario

Software ontwikkeling

 • Geavanceerde functies voor applicatie lanceren
 • Gebruikersgegevensintegratie met Apple & Google Health
 • Geavanceerde UI/UX voor toepassing

Ontwikkeling medisch apparaat

 • Productie en lancering van generatie I van medische apparatuur

Icon 2

Midden Scenario

(€1,100,000 opgehaald in de financieringsronde)

Aanvulling op minimumscenario

Software ontwikkeling

 • Bètatesten & UX-ontwikkeling van analysefuncties op basis van gebruikersgegevens
 • Conceptontwikkeling van digitaal model voor gebruik in de gezondheidszorg (longrevalidatie)

Ontwikkeling medisch apparaat

 • Kwaliteitssysteem implementeren en productie opstarten

Onderzoek

 • Klinisch onderzoek met COPD-patiënten (deels gefinancierd door WellO2)

Icon 3

Minimale Scenario

(€696,300 opgehaald in de financieringsronde)

Internationalisering

 • B2C VK: Ademhalingsproblemen en wellnessmarkt via e-commerce en influencerprogramma's
 • B2C VS: Amazon proefproject
 • B2B APAC: Zaken doen met APAC-distributeurs en detailhandelaren
 • B2B EU: Ontwikkeling distributeursmodel

Softwareontwikkeling

 • Ontwikkeling van een eerste gegevensmodel en analyses
 • Conceptwerk en backend-programmering voor analysefuncties op basis van gebruikersgegevens
 • Lokalisatie van de applicatie

Ontwikkeling medisch apparaat

 • Ontwikkelen van FDA- en EU-regelgevingconforme productontwerp en specificaties voor medische apparatuur

Financiële cijfers

Actuele en verwachte cijfers

Krijg inzicht in de financiële cijfers van WellO2 Oy, zoals omzet en winstontwikkeling. Lees meer over de groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Waardering

Icon Money

WellO2 Oy's 'non-diluted pre-money' waardering in deze financieringsronde is €12.000.730,50 wat overeenkomt met een prijs per aandeel van €6,33.

WellO2's waardering is gebaseerd op de verwachtingen van het management van de huidige reële marktwaarde die gebaseerd is op een aantal unieke verkoopargumenten:

 • Unieke, wereldwijd gepatenteerde technologie
 • Klinisch bewezen werkzaamheid: Klinische astma-onderzoeken uitgevoerd, lopende slaapapneu-onderzoeken
 • Sterke marktvalidatie door 110 000 verkochte apparaten
 • Sterke partnerschappen, waaronder West Ham United FC en Finse atleten zoals Krista Pärmäkoski
 • Grote totale marktomvang

Exitscenarios

Icon 1

Well02 mikt op een exit binnen 3 - 5 jaar naar een internationale industriële investeerder zoals ResMed, Philips, Omron of Fischer& Paykel Healthcare. De huidige meerderheidsaandeelhouders hebben veel ervaring met het schalen van bedrijven en het voorbereiden op een exit. De meerderheidsaandeelhouders hebben de tijdlijn vastgesteld op 3 - 5 jaar, maar geven aan dat de exit en de exit tijdlijn wordt gedreven door het rendementspotentieel (verkoopprijs). Wereldwijde industriële investeerders hebben interesse getoond in WellO2 en het bedrijf heeft al voorbereidende gesprekken gevoerd met een aantal van hen.

Icon 2

Durfkapitaal/vennootschappen: een exitroute en potentiële koper zouden investeringsfondsen kunnen zijn die gespecialiseerd zijn in gezondheid en welzijn zodra het bedrijf voldoende omvang heeft bereikt (vanaf 2026).

Icon 3

Beursgang: Mogelijke toetreding aan de beurs van Helsinki zodra het bedrijf voldoende omvang en winstgevendheid heeft bereikt (vanaf 2027).

Bonus

Bonus 1

Investering van minimaal €316,5 (50 aandelen

Kortingscode voor de WellO2 webshop -30%

Bonus 2

Investering van minimaal €949,5 (150 aandelen)

Kortingscode voor de WellO2 webshop -35%

Bonus 3

Investering van minimaal €1.899 (300 aandelen)

Kortingscode voor de WellO2 webshop -40%

Opmerking:
*Bonussen worden pas toegekend aan investeerders wanneer het investeringsproject succesvol is afgerond en nadat het gefinancierde bedrag is uitbetaald aan het bedrijf, ongeveer 4 weken nadat de financiering is afgesloten.


-----End of marketing content-----

Documenten

Updates

Update 26.6.2024

De uitvinder van WellO2, Aulis Kärkkäinen, legt uit waarom hij een longversterkend ademtherapieapparaat heeft uitgevonden om zijn eigen gezondheid te verbeteren.

Update 24.6. Voorlopige resultaten van het slaapapneuonderzoek

Het geheim voor een goede nachtrust is in Finland gevonden! Een belangrijk nieuw onderzoek kan miljoenen mensen helpen en redden.

De slaapproblemen in de wereld zijn enorm toegenomen. Of het nu gaat om overprikkeling door een druk leven of ernstige slaapapneu, we slapen slechter dan ooit.

Zou het geheim van een rustige nachtrust in een eenvoudig apparaatje kunnen zitten? Onderzoekers van de Universiteit van Turku hebben een aantal interessante resultaten gepubliceerd over de manier waarop ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verlichten van snurken en slaapapneu. Het WellO2-ademhalingsoefenapparaat dat in het onderzoek werd gebruikt, en in Finland is ontwikkeld, kan mensen die lijden aan snurken en slaapapneu een aanzienlijke verbetering van hun slaap bieden.

Belangrijkste bevindingen van het onderzoek

In een onderzoek van de Universiteit van Turku gebruikten mensen met obstructieve slaapapneu het WellO2-apparaat drie maanden lang. Uit het nu gepubliceerde tussentijdse rapport blijkt dat de ademhalingsspierkracht van de proefpersonen toenam, ademhalingsonderbrekingen 's nachts aanzienlijk verminderden, de slaapkwaliteit verbeterde en slapeloosheid afnam. Daarnaast rapporteerden de proefpersonen een vermindering van mentale stress en een vermindering van snurken.

"De afwezigheid van snurken werd door veel van de proefpersonen gerapporteerd, dus er kan worden geconcludeerd dat de toename in kracht van de keelspieren en warme stoom niet alleen effect hebben op slaapapneu, maar ook op snurken," zegt onderzoeker Usame Al-Rammahi van de Universiteit van Turku.

De resultaten werden relatief snel bereikt door het WellO2 apparaat drie maanden lang twee keer per dag te gebruiken. De resultaten werden gepresenteerd op het International Nordic Lung Congress in Helsinki op 5-7 juni 2024.

Het geheim voor een betere en rustgevende slaap is misschien wel gevonden in Finland

Dit nieuwe onderzoek voorspelt dat slaapapneu kan worden genezen met een WellO2-apparaat voor thuisgebruik dat de spierkracht in de keelholte en het ademhalingssysteem verbetert en de luchtwegen bevochtigt. Er zijn nog geen medicijnen of apparaten die slaapapneu behandelen, dus het resultaat is belangrijk voor de meer dan 900 miljoen mensen met slaapapneu wereldwijd.

De resultaten suggereren ook dat mensen met snurken of andere slaapproblemen, of mensen met een verminderde piekstroom, ook baat zullen hebben bij regelmatig gebruik van het apparaat.

De tussentijdse studie is te vinden in de documenten als "Voorlopige resultaten van het slaapapneuonderzoek".

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN