Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

HANS IM GLÜCK

Duitsland
Vaste rente
Annuïteit
Groeiende markt
Fanproject
Merk

Voor geluk is niet veel nodig. Alleen het juiste.


Marketing content

Waarom investeren in HANS IM GLÜCK?

Grootste hamburgerketen in het Duitstalige gebied - HANS IM GLÜCK is met 94 locaties, meer dan 10 miljoen tevreden gasten en een totale omzet van bijna €200 miljoen veruit het meest succesvolle premium burgerconcept in de DACH-regio.

Gevestigd merk -Met innovatieve hamburger interpretaties en een natuurlijk interieurontwerp heeft HANS IM GLÜCK ook een ongeëvenaarde merkbekendheid gecreëerd in de DACH-regio.

Uitbreiding naar nieuwe markten - Het succes in de DACH-regio is nog maar het begin. Met uw investering wil ons succesvolle model zich vestigen in omringende landen zoals Nederland.

Johannes Bühler, CEO

"Sinds de oprichting van HANS IM GLÜCK in München heeft ons premium burgerconcept een opmerkelijk succesverhaal geschreven in het culinaire landschap. Nu willen we met uw steun meer restaurants openen en heeft u de mogelijkheid om van ons succes te profiteren. Zo kunnen we ook op andere markten doen wat we het liefste doen: mensen blij maken (met eten). En wellicht binnenkort ook in uw buurt!"

Johannes Bühler, CEO, HANS IM GLÜCK Franchise GmbH

Beschrijving Investering

Type:
Obligatie
Achtergesteld:
nee
Al geinvesteerd:
€ 1.540.250,00
Prijs per obligatie:
€ 250,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Rente:
Halfjaarlijks
Terugbetaling:
Halfjaarlijks
na 6 maanden
ISIN:
DE000A383JR5
WKN:
A383JR
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

HANS IM GLÜCK, opgericht in München in 2012, had de missie om het product "burger" volledig opnieuw te ontwerpen. Met een unieke combinatie van een natuurlijk interieurontwerp met iconische berkenbomen en het sprookje van een jongen genaamd Hans die alle materiële bezittingen verloor maar geluk kreeg, slaagde het concept op alle niveaus.

Wat ooit begon met het eerste restaurant is inmiddels uitgegroeid tot 94 hamburgergrills in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Ons innovatieve assortiment heeft voor iedere honger (en dorst) het juiste antwoord. Of het nu vegetarisch, veganistisch, rundvlees of kip is, met hamburgers, salades, bowls, verschillende bijgerechten zoals friet en uienringen, cocktails en alcoholvrije versnaperingen: ons aanbod is geschikt voor iedereen die een fijne tijd wil doorbrengen met zijn dierbaren.

Met alleen al in 2023 ruim 10 miljoen tevreden gasten hebben we ons aantal gasten met ruim een miljoen kunnen vergroten ten opzichte van 2022. Dit is ook terug te zien in onze totale omzet. Die steeg van € 149 miljoen in 2022 naar bijna € 200 miljoen in 2023.

Ons groeitraject zal zich net zo voortvarend zijn, met als volgende stappen onder meer marktintroductie in Nederland en Luxemburg, en het uitbreiden van ons marktleiderschap in Duitsland.

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: Hans im Glück Franchise GmbH
Managing Director: Johannes Bühler, Jens Hallbauer
Bedrijfsnummer: HRB 200046
Jaar van oprichting: 2012
Adres: Weihenstephaner Straße 6
81673 München
Duitsland
Sector: Restaurantketen
Aantal medewerkers: 799 (hoofdkantoor + eigen activiteiten), in het hele bedrijf >3000
Locaties: In totaal 94 hamburgerrestaurants in de DACH-regio - 83 restaurants in Duitsland, 2 in Oostenrijk en 9 in Zwitserland.
Ons hoofdkantoor is gevestigd in München
Website: www.hansimglueck-burgergrill.de
Sociale Media:

                                       

Producten en diensten
 

Bij HANS IM GLÜCK serveren we geen gewone hamburgers, maar unieke burgers: qua smaak, kwaliteit en versheid. Of het nu sappig rundvlees, kip of veganistische en vegetarische opties zijn, een knapperige salade of verleidelijke cocktails. Maar HANS IM GLÜCK biedt meer dan alleen een pure smaakervaring. We hechten ook veel waarde aan ons herkenbare licht- en ruimteconcept, dat vooral één ding creëert: een prettige sfeer. In het gezellige berkenbos worden onze gasten omringd door een natuurlijk interieur en kunnen ze ontsnappen aan de stress van de dag


 

Products

Dit concept wordt ook gewaardeerd door meer dan veertig franchisepartners, die meestal zelf gast waren voordat ze hun droom verwezenlijkten om hun eigen hamburger grill te openen via ons concept. Ze vertrouwden op ons gevestigde merk en krijgen nu uitgebreide ondersteuning van een competent servicecentrum dat antwoorden geeft op alle relevante vragen en behoeften. We hechten veel waarde aan de ervaring van onze partners, die als gastheer hun gasten het beste kennen. Via hen wordt ervoor gezorgd dat ons concept altijd gastgericht is, zodat we eventuele veranderingen in het consumentengedrag onmiddellijk kunnen herkennen.

Products

Bedrijfsmodel

the concept

the customer

Het bedrijfsmodel van HANS IM GLÜCK Franchise GmbH is gebaseerd op meerdere inkomstenstromen en strategische bedrijfspraktijken die een brede doelgroep aanspreekt en uitbreiding bevorderd.

Belangrijkste inkomstenbronnen

 1. Eigen restaurants en franchisevergoedingen::
 • Het bedrijf heeft 22 eigen restaurants, waarvan de inkomsten direct bijdragen aan de winst na aftrek van kosten.
 • Als franchisegever ontvangt Hans im Glück Franchise GmbH een franchise vergoeding van 9,5% op de netto-omzet van de franchiseactiviteiten.
 1. Omzet en extra inkomsten:
 • Inkomsten uit de verkoop van eigen activiteiten aan franchisepartners.
 • Inkomsten uit de verkoop van cadeaubonnen.
 • Inkomsten uit het "Glückslädchen", een online shop voor merchandisingproducten.

Beheer van onroerend goed
Het bedrijf is voor het grootste deel eigenaar van de huurovereenkomsten of huurrechten op zijn locaties en verhuurt deze onder aan de exploitanten of franchisepartners. Dit maakt gecentraliseerd beheer van eigendommen en hun kosten mogelijk, wat zowel de franchisegever als de exploitanten ten goede komt.

Doelgroep en marktpositionering
Het concept van HANS IM GLÜCK is voornamelijk gericht op een vrouwelijke klantenkring, wat uniek is aangezien de het Duitse hamburgercultuur traditioneel gedomineerd wordt door mannen. Het aanbod bestaat uit hoogwaardige en diverse producten, die een brede doelgroep bedienen met een ruime keuze én erkende expertise hebben met dieetvoorkeuren.

Uitdagingen en uitbreidingsstrategie
De kostenintensieve bouw van winkels vormt een uitdaging voor snelle expansie. Om dit tegen te gaan en de expansie te versnellen, is het bedrijf van plan om kapitaal te gebruiken voortkomend uit een crowd-investeringsproject. Dit is bedoeld om onze expansie verder te versnellen en extra locaties mogelijk te maken.

In het algemeen combineert het bedrijfsmodel van HANS IM GLÜCK eigen activiteiten, franchise-inkomsten, strategisch beheer van onroerend goed en duidelijke betrokkenheid van de doelgroep om duurzame groei en een brede aanwezigheid op de markt te garanderen.

Markt

HANS IM GLÜCK is de grootste hamburgerketen in het full-service segment van de systeemgastronomie. Dit betekent dat onze gasten hun eten en drinken direct aan tafel geserveerd krijgen door ons goed opgeleide personeel. Deze service - naast de uitnodigende sfeer - is een primaire reden voor onze iets hogere productprijzen in vergelijking met (voornamelijk Amerikaanse) concurrenten in het quick-service segment. Het verhoogt echter ook het comfort voor onze gasten en moedigt hen aan om langer te blijven. Daarom verkoopt HANS IM GLÜCK meer dan alleen producten: we verkopen een ervaring!

Marktomgeving voor hamburgerrestaurants in Duitsland
De markt voor hamburgerrestaurants in Duitsland is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. De bloeiperiode tussen 2014 en 2018 bracht veel nieuwe aanbieders op de markt, maar de concurrentie is sindsdien afgenomen. De markt is nu meer geconsolideerd en gevestigde merken zoals HANS IM GLÜCK hebben de overhand gekregen.

der Markt

Markt segmentatie
Burgerrestaurants in Duitsland kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in twee segmenten: Quick Service en Full Service. Terwijl fastservice ketens zoals McDonald's en Burger King zich richten op snelle, betaalbare maaltijden, biedt het full service segment, waartoe ook HANS IM GLÜCK behoort, een uitgebreidere eetervaring met bediening aan tafel en eten van hogere kwaliteit.

Kwaliteit en sfeer
Full-service gastronomie legt speciale nadruk op kwaliteit en een aantrekkelijke sfeer. Dit spreekt een doelgroep aan die bereid is meer te betalen voor een betere eetervaring. Er is steeds meer vraag naar deze positionering in onze doelmarkten omdat consumenten meer waarde hechten aan productkwaliteit en een algehele uitstekende gastervaring.

Duurzaamheid en bewust eten
Een ander belangrijk aspect van de foodservicemarkt is het toenemende belang van duurzaamheid, transparantie in waardeketens en bewust eten. Consumenten letten steeds meer op de herkomst en kwaliteit van hun eten. Aanbieders die consequent inspelen op deze vraag, zoals HANS IM GLÜCK, profiteren aanzienlijk van deze trend.

Sterke marktpositie van HANS IM GLÜCK
De marktpositie van HANS IM GLÜCK wordt versterkt door ons centrale management en onze expertise. Van planning en bouwtoezicht tot exploitatie en management - de volledige knowhow rond onze hamburgergrills ligt bij ons. Dit centrale management stelt ons in staat om hoge kwaliteitsnormen te handhaven en efficiënte operationele processen te garanderen.

In het algemeen biedt de Centraal-Europese markt voor full-service hamburgerrestaurants een uitstekende omgeving met een stabiele vraag naar hoogwaardige eetervaringen.

Impact

Met duurzaam interieurdesign, zoals behang gemaakt van alpengras en bloemblaadjes of een biologische vloer met Cradle-to-Cradle-certificaat, zet HANS IM GLÜCK nieuwe standaarden. Dankzij herbruikbare verpakkingen wordt de hoeveelheid afval in de to-go sector verminderd.

Het bedrijf draagt bij aan klimaatbescherming met de klimaatneutrale burger WEGWEISER, waarvan de CO₂-voetafdruk zonder extra kosten wordt gecompenseerd. De compensatie wordt gerealiseerd via een klimaatbeschermingsproject in Nigeria, dat energiezuinige fornuizen levert. Deze fornuizen besparen energie en verminderen de gezondheidsrisico's van open vuur.

Sustainability

Management

  

Johannes Bühler, CEO

Johannes Bühler

CEO

Johannes Bühler is sinds 2016 de CEO van HANS IM GLÜCK en brengt een unieke mix van economische en culinaire expertise in zijn leiderschapsrol. Hij studeerde economie in München en Edinburgh van 2006 tot 2010 en verfijnde zijn analytische vaardigheden verder als analist bij Orlando Capital van 2009 tot 2011. Daarnaast deed hij diepgaande culinaire kennis op als chef-kok in het met twee Michelin-sterren bekroonde "Becker's Restaurant" in Trier van 2012 tot 2013. Sinds hij in 2014 bij HANS IM GLÜCK in dienst trad, heeft Bühler deze combinatie van vaardigheden gebruikt om het bedrijf succesvol te leiden en te ontwikkelen.

  

Jens Hallbauer, COO

Jens Hallbauer

COO

Jens Hallbauer brengt professionele ervaring en passie mee die hem uitermate geschikt maken voor de functie van COO. Na zijn studie International Business Administration and Management aan de toonaangevende Otto Beisheim School of Management deed Hallbauer waardevolle internationale ervaring op bij Verts Kebap in Texas, VS, waar hij zijn vaardigheden op het gebied van operationeel management en bedrijfsontwikkeling aanscherpte. Daarnaast heeft hij tijdens zijn samenwerking met Johannes Bühler in Becker's Restaurant in Trier als Chef Tournant zijn begrip van de hoogste kwaliteitsnormen naar een nieuw niveau getild. Sinds 2016 heeft hij als COO bij HANS IM GLÜCK met succes zijn strategische en operationele vaardigheden toegepast om het bedrijf vooruit te helpen.

  

Manuel Müller, CFO

Manuel Müller

CFO

Manuel Müller is sinds 2024 werkzaam als CFO en brengt een breed scala aan ervaring en expertise mee op het gebied van financieel en bedrijfsmanagement. Daarvoor was hij van 2018 tot 2023 CFO bij chicco di caffè, waar hij leiding gaf aan de financiële strategie en planning van het horecabedrijf. In de voorgaande 20 jaar heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in senior commerciële functies en de IT-industrie. Met zijn uitgebreide ervaring in financieel management en strategisch denken speelt Manuel Müller een cruciale rol in de financiële sturing en groei van het bedrijf. Dankzij zijn bijna 20 jaar ervaring in IT-bedrijven is hij als moderne CFO in staat om financiële processen succesvol te laten digitaliseren.

Verdeling van bedrijfsaandelen

De enige aandeelhouder van de projectontwikkelaar is HiG Beteiligung GbR, die 100% van de stemrechten bezit.

Bedrijfsstructuur

company structure

Hans im Glück Franchise GmbH is de moederonderneming van de bedrijvengroep en de obligatie-uitgever, waarbij franchise- en leaseovereenkomsten via deze onderneming worden beheerd. De dochterondernemingen exploiteren de eigen vestigingen of hebben speciale taken zoals het afhandelen van betalingsstromen via Bezahlsystem GmbH.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Icon 1

Maximale Scenario

(€2,000,000 – €3,000,000 
opgehaald in de financieringsronde)

 • 60% kosten voor het openen van nieuwe locaties, bijvoorbeeld in Nederland
 • 10% investering in diversificatie
 • 30% investering in het moderniseren van bestaande restaurants

Icon 2

Midden Scenario

(€1,000,000 - €2,000,000
opgehaald in de financieringsronde)

 • 80% kosten voor het openen van nieuwe locaties, bijvoorbeeld in Nederland
 • 10% investering in diversificatie
 • 10% investering in het moderniseren van bestaande restaurants

Icon 3

Minimale Scenario

(€250,000 - €1,000,000
opgehaald in de financieringsronde)

 • 60% investering in het diversifiëren van verkooppunten
 • 40% investering in modernisering bestaande restaurants

Financiële cijfers

Actuele en verwachte cijfers

Krijg inzicht in de financiële cijfers van Narzissendorf, zoals omzet en winstontwikkeling. Lees meer over de groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Bonus

Bonus 2

Voor investeringen van €500
(2 obligaties):
€10 voucher*

Bij aankoop van twee obligaties van elk €250 ontvangt u een voucher van €10** voor een bezoek aan een HANS IM GLÜCK restaurant in Duitsland en Oostenrijk.

Bonus 3

Voor investeringen van €750.
(3 obligaties):
€15 voucher*

Bij aankoop van drie obligaties van elk €250 ontvangt u een voucher van €15** voor een bezoek aan een HANS IM GLÜCK restaurant in Duitsland en Oostenrijk.

Bonus 1

Voor investeringen van €1.000 of meer
(4 obligaties of meer):
Voucher van €40 of meer*

Bij aankoop van ten minste vier obligaties van elk €250 ontvangt u 4% van het investeringsbedrag als voucher** voor een bezoek aan een HANS IM GLÜCK restaurant in Duitsland en Oostenrijk.


Opmerking:
*De toekenning van bonussen aan investeerders zal alleen plaatsvinden als het investeringsproject succesvol is afgerond en nadat het gefinancierde bedrag is uitbetaald aan het bedrijf, ongeveer 4 weken na de afsluiting van de financiering. Het bedrijf zal hierover direct contact met u opnemen.

**De voucher is 36 maanden geldig in alle restaurants in Duitsland en Oostenrijk vanaf het moment dat het investeringsproject succesvol is afgerond.


-----End of marketing content-----

Documenten

Updates

Notitie:

In deze update-sectie vindt u nieuwe, projectrelevante informatie die we ontvangen.

Invesdor voert geen afzonderlijke beoordeling uit van informatie die na de start van de financieringsfase is ontvangen

Heeft u vragen aan het bedrijf? Stuur ze rechtstreeks naar service@invesdor.nl.

UPDATE 27.06.2024: HANS IM GLÜCK in een oogopslag

HANS IM GLÜCK KPIs

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU