Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Reliving B.V.

Nederlands
Duurzaamheid

Reliving | Tweedehands eerste keus

Overzicht

Beschrijving

>>>Investeer in Reliving en draag bij aan de verduurzaming van de interieurmarkt.<<<

Over Reliving

Jaarlijks worden er meer dan 60 miljoen meubelstukken weggegooid in Europa. Van de weggegooide meubels wordt 90% verbrand, terwijl het grootste deel hergebruikt kan worden. Tegelijkertijd is de productie van nieuwe meubels eindeloos, met als gevolg grondstofschaarste en een flinke CO2-uitstoot. Door voor tweedehands te kiezen in plaats van nieuw wordt de levensduur van meubels verlengd, wordt er minder weggegooid en hoeven er minder nieuwe meubels geproduceerd te worden.

In 2019 zijn Ananda van Doorn (CEO) & Jody Klaassen (COO) gestart met Reliving: dé online marktplaats voor kwalitatieve tweedehands meubels en woonaccessoires. Het doel: het kopen en verkopen van tweedehands interieur zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat het hergebruik van meubels eenvoudiger en gangbaarder wordt. Reliving zorgt ervoor dat je tweedehands meubels kunt kopen, met hetzelfde gemak en dezelfde service als wanneer je iets nieuws koopt. Zo kun je je huis gemakkelijk budgetproof, uniek & duurzaam inrichten.

Tweedehands de eerste keus

Reliving is actief in Nederland en België. Op het platform vind je bijna 30.000 unieke producten en de online community telt meer dan 70.000 mensen. In de afgelopen 3 jaar is deze duurzame start-up gemiddeld met 330% per jaar gegroeid en hebben ruim 25.000 items een nieuw huis gevonden. Een selectie van het assortiment van Reliving vind je ook terug bij fonQ en VT Wonen én het bedrijf heeft de eerste tweedehands interieurwinkel in de Bijenkorf geopend.

De volgende stap

Om op grote schaal impact te kunnen maken wil Reliving uitgroeien tot de grootste kwalitatieve interieurmarktplaats van West- Europa.

De tweedehands markt groeit op dit moment hard, met 35% per jaar. In deze snelgroeiende markt heeft Reliving de ambitie om in 2025 break-even te zijn en door te groeien naar een omzet van circa 70 miljoen in Nederland en België in 2028, met een netto winstmarge van 10%.

Dankzij het onderscheidend vermogen van 7 verschillende punten heeft Reliving een unieke propositie.

Om deze groei in 2023 en 2024 te realiseren, hebben ze een financiering nodig van €1.25 miljoen. Deze financiering zal bestaan uit deelname van de huidige fondsen, informals en deze crowdfunding. De financiering zal worden aangewend voor het uitbreiden van het team op het gebied van webdevelopment, marketing en klantenservice. Daarnaast zal het worden geïnvesteerd in het blijvend verbeteren van het online platform voor kopers en verkopers.

Je kunt nu mede-eigenaar worden van dit snelgroeiende bedrijf middels een converteerbare lening met een aantrekkelijke rente van 8%. Daarnaast ontvangt je ook nog mooie extra beloningen om je te bedanken voor je investering.

Wat is een converteerbare lening?

Concreet houdt het in dat je ons geld leent tegen een rentepercentage van 8%, dat jaarlijks wordt uitgekeerd. Stel je investeert €10.000, dan ontvang je jaarlijks €800 aan rente.

Door te investeren middels een converteerbare lening heb je de mogelijkheid om je lening binnen drie jaar met een flinke korting om te zetten naar aandelen in Reliving: 15% korting bij conversie in jaar 1, 20% bij jaar 2 en 30% korting na conversie bij jaar 3. Deze aandelen hebben de potentie om meer waard te worden naarmate de onderneming groeit. Je kan er bij het conversie-aanbod ook voor kiezen om je lening niet om te zetten, maar te laten aflossen met de resterende rente.

Rekenvoorbeeld: Indien er in jaar 3 een nieuwe waardering wordt vastgesteld van bijvoorbeeld €8 miljoen, dan converteert de crowd op een waardering van €8 miljoen - 30 % korting = €5,6 miljoen.

Indien je bijvoorbeeld €10.000 investeert en je besluit te converteren naar aandelen, dan zijn de certificaten van aandelen op dat moment waard: € 10.000 / € 5,6 miljoen * € 8 miljoen = € 14.286.

Door te investeren in Reliving, draag je niet alleen bij aan een betere toekomst, maar krijg je ook de kans om financieel te profiteren van het succes van het bedrijf. Samen maken we tweedehands eerste keus!

Lees het informatiememorandum van de ondernemer en het blad met essentiële informatie zorgvuldig voordat u investeert.

Impact

Sustainable Development Goals (SDGs)

Updates

UPDATE 09.06.2023: Het is gelukt!

De campagne is voorbij, en wat is er een prachtig resultaat behaald! Dankzij 475 crowdfunders is er via Oneplanetcrowd bijna € 700.000 opgehaald.

Inclusief deze crowdfinanciering hebben we samen met onze huidige investeerders en nieuwe angels in deze ronde een totaalbedrag van maar liefst € 1,4 miljoen opgehaald. Ontzettend bedankt aan alle investeerders die op deze manier hun vertrouwen hebben uitgesproken in ons mooie bedrijf.

We zijn momenteel bezig met de administratieve afwikkeling van de campagne. We verwachten al onze investeerders binnen 14 dagen te kunnen berichten over de cadeaubonnen en de andere Reliving Rewards.

Hartelijke groet,

Jody & Ananda

UPDATE 16.05.2023: De 500k is behaald!

Met veel plezier mogen we jullie mededelen dat we de magische grens van € 500.000 bereikt hebben! We zijn enorm blij met dit resultaat tot nu toe en willen alle investeerders ontzettend bedanken!

In combinatie met de financiering van onze huidige investeerders en toezegging van nieuwe angels zitten we nu op een totale financiering van € 1,05 miljoen! Maar daar stopt het niet, we willen namelijk door tot een financiering van € 1,25 miljoen. Met dit bedrag kunnen we onze beoogde groei financieren en met Reliving zorgen dat we tweedehands eerste keus maken. Wegens het succes van de campagne hebben we besloten om de campagne nog een week te verlengen.

Hiermee geven we iedereen nog de kans om mee te financieren. Ken je mensen die ook zouden willen investeren in Reliving? Je helpt ons enorm door de campagne te delen in je netwerk, op de sociale media en in je Whatsapp-groepjes! De campagne loopt tot donderdag 25 mei.

Hartelijke groet, Jody & Ananda

ps. Heeft u geïnvesteerd tijdens de Razende Reliving Week, dus tussen maandag 8 mei en zondag 14 mei? Dan nemen we na afloop van de campagne contact met u op over uw cadeaubon.

UPDATE 10.05.2023: De Razende Reliving Race

De teller in deze Razende Reliving Race sprint omhoog! Nog maar € 34.000 en we hebben het doelbedrag bereikt, wat fantastisch! Veel dank aan alle investeerders tot nu toe!

Kent u nog iemand die toe is aan 'nieuw' interieur? Laat hem of haar dan deze week nog investeren, want dan krijgen ze een prachtige cadeaubon! Kijk op de investeringspagina voor meer informatie. Op naar het minimumbedrag van € 500.000 and beyond!

UPDATE 05.05.2023: Reliving in vijf feitjes

We hebben een paar leuke feitjes voor u op een rij gezet:

  1. Onze meeste klanten komen uit Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.
  2. De afgelopen maanden kochten Amsterdammers het meeste servies. In Rotterdam waren de dressoirs popular, terwijl in Den Haag de beeldjes het goed deden. In Antwerpen is de hanglampen het meest verkochte item.
  3. Er is dit jaar het meest gezocht naar bureaus, met succes: 66 bureaus hebben een nieuw plekje gekregen.
  4. En dat terwijl servies het meest verkochte item is van 2023, niet gek met een aanbod van ruim 3.000 items.
  5. Togo is het meest geliefde design item, daar werd dit jaar maar liefst ruim 600 keer naar gezocht.

Er staat ondertussen alweer 345.000 euro op de teller, fantastisch! Veel dank aan alle investeerders!

Hartelijke groet, Jody & Ananda

UPDATE 02.05.2023: Al € 332.000 op de teller, geweldig!

Onze campagne vordert goed, er staat al ruim € 332.000 op de teller! Enorm veel dank aan de 240 investeerders tot nu toe.

En we zijn nog volop aan het campagnevoeren.

Vorige week was Ananda maar liefst vier keer te gast bij BNR Nieuwsradio. Hier kunt u het item terugkijken over de criowdfundcampagne: https://www.youtube.com/watch?v=ivWPu3eb7YY

Volgt u ons al op Instagram? We posten regelmatig leuke vlogs, onder andere over de campagne! Bijvoorbeeld hier: https://www.instagram.com/p/CrtZnm-Ihhl/?img_index=1

U helpt ons door zoveel mogelijk te liken en delen.

Nogmaals hartelijk dank!

Jody & Ananda

UPDATE 26.04.2023: Over de helft!

In minder dan een week is er al meer dan de helft van het doelbedrag geïnvesteerd. Heel veel dank aan de bijna 200 investeerders die dat hebben gerealiseerd! Jullie investering maakt het mogelijk dat we hergebruik echt op de kaart kunnen zetten. Want tweedehands kopen is niet alleen voor Koningsdag: op Reliving is het vrijmarkt het hele jaar door. Niet weggooien maar doorgeven, dat scheelt enorm veel grondstoffen en energie.

En we hebben nog meer goed nieuws, naast zakelijke media heeft ook de vakmedia het nieuws van onze crowdfunding opgepakt.

Retailtrends.nl heeft een mooi stuk geschreven: https://retailtrends.nl/news/69349/retailrookie-reliving-zoekt-groeigeld

Ook wonen360.nl heeft een interessant artikel geschreven: https://www.wonen360.nl/article/9522896/reliving-wil-in-2-jaar-tijd-groeien-van-30-000-naar-130-000-meubels/?

Vergeten jullie ook niet naar BNR Zakendoen doen te luisteren om 13:30 waar Ananda deze week vier dagen aansluit als co-host?! -> https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie steun en veel plezier op Koningsdag!

Hartelijke groet,

Namens het hele team van Reliving,

Jody & Ananda

UPDATE 21.04.2023: Fantastische start!

Dankzij 140 investeerders staat er binnen vijftien uur na livegang al € 224.000 op de teller, wat een fantastische start! We willen al onze investeerders enorm bedanken voor hun vertrouwen in ons mooie bedrijf.

Jullie investering maakt het mogelijk om de levensduur van meubels te verlengen door tweedehands eerste keus te maken.

Hebben jullie het mooie artikel over ons in De Ondernemer al gelezen? https://www.deondernemer.nl/actueel/e-commerce/reliving-crowdfunding-groei-tweedehands-meubels~4479347

En ook Investeerders.nl heeft een mooi interview gepubliceerd: https://www.investeerders.nl/reliving-nl-meer-dan-vertienvoudigen-in-vijf-jaar/

Wat ook fantastisch is: Komende week is Ananda maar liefst vier keer te gast als co-host bij het programma Zakendoen op BNR Nieuwsradio! Allemaal de radio aanzetten op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag vanaf 13.00 uur: https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen

Ken je mensen die ook zouden willen investeren in Reliving? Je helpt ons enorm door de campagne te delen in je netwerk, op de sociale media en in je Whatsapp-groepjes!

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie steun.

Hartelijke groet,

Namens het hele team van Reliving, Jody & Ananda

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU