Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Narzissendorf Zloam

Oostenrijk
Vaste rente
Annuïteit
Rente in natura
Duurzaamheid
SDGs

Holistisch & duurzaam toerismeconcept in een van de mooiste streken van Oostenrijk


Marketingcontent

Waarom investeren in Narzissendorf Zloam?

Gegarandeerde investering:
Narzissendorf Zloam Betriebs GmbH en de directeur Dr. Hans Steinbichler verbinden zich er met de garantieovereenkomsten toe om in te staan voor de mogelijke niet-betaling van claims voor rente en/of terugbetaling die voortvloeien uit de investering ter hoogte van 100% of 25% van het geplaatste abonnementsvolume.

Grote interesse:
De eerste investering van €500.000 in januari 2024 was binnen een paar uur volledig gefinancierd.

Unieke locatie:
Een van de mooiste landschappen van Oostenrijk. De regio trekt veel toeristen vanwege de mooie natuur en de lokale tradities. Gelegen dicht bij het meer en vlakbij een skigebied.

Holistisch, gemeentelijk toeristisch concept op een terrein van 15 hectare:
Uitgebreid toeristisch aanbod en privé verblijf met 28 huizen, 24 appartementen, eigen manege, 2.000m² overdekte ruimte voor recreatie, eigen waterbron, evenementenfaciliteiten en nog veel meer

Duurzaamheidsfocus op het hele complex:
Huizen en appartementen zijn gebouwd met behulp van duurzame bouwmethoden, voornamelijk met natuurlijke materialen van lokale bedrijven. Autovrij resort, verwarming en warmwatervoorziening uit eigen waterbron, ecologisch duurzaam lokaal verwarmingssysteem.

Sterke groei in verkoop:
Jaarlijkse stijging van 8-10% verwacht in de komende jaren.

Dr. Hans Steinbichler, Geschäftsführender Gesellschafter

„Na vier jaar projectontwikkeling en twee jaar exploitatie heeft ons resort, het "Narzissendorf Zloam", dat uniek is in Europa, zich snel ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de regio Ausseerland.

In het toerisme zijn er twee belangrijke succesfactoren: Een aantrekkelijke sfeer en vriendelijk personeel. Wij excelleren in beide!

We streven naar het creëren van hoogwaardige accommodaties als onderdeel van deze financieringsronde. Daarnaast willen we onze unieke relatiefaciliteiten, uitbreiden. Op deze pagina leest u daarover meer.

We kijken ernaar uit om u als investeerder binnenkort persoonlijk te mogen verwelkomen in ons resort. "

Dr. Hans Steinbichler, Algemeen Directeur

Beschrijving Investering

Type:
Obligatie
Achtergesteld:
nee
Al geinvesteerd:
€ 967.250,00
Prijs per obligatie:
€ 250,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Rente:
jaarlijks
Terugbetaling:
jaarlijks
na 12 maanden
ISIN:
AT0000A3DBZ3 / AT0000A3DBY6
WKN:
A3LZTG / A3LZTF
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

Het “Narzissendorf Zloam” in het Stiermarkse Salzkammergut/Oostenrijk is een uniek toeristisch concept. Ontstaan op initiatief van de gemeente Grundlsee, is het Narzissendorf een demonstratieproject voor de samenwerking tussen de publieke sector en particuliere investeringen. De bouw van het resort begon in 2020 en sindsdien zijn alle 3 de delen van het dorp geleidelijk in gebruik genomen. Het resort heeft een oppervlakte van 15 hectare, waarop inmiddels 28 huizen, 24 appartementen, een herberg, evenementenfaciliteiten, sportfaciliteiten en 2.000 m² overdekte recreatievoorzieningen zijn gebouwd.

Een van de bijzondere kenmerken van het concept is dat 100% van de wooneenheden al is verkocht aan particuliere investeerders en nu op lange termijn wordt terugverhuurd. Dit maakte onmiddellijke liquiditeit en verdere investeringen in het uitgebreide toeristische aanbod mogelijk, evenals een snelle voltooiing van het hele complex.

De nabijheid van de Grundlsee, het skigebied in het midden van het resort, een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan recreatieve activiteiten voor jong en oud maken het concept compleet. Bovendien zijn alle huizen gebouwd in de traditionele Aussee bouwstijl en voornamelijk van natuurlijke materialen.

De toewijding van het dorp aan duurzaamheid wordt ook weerspiegeld in aan het feit dat het autovrij is en een eigen lokaal verwarmingssysteem heeft voor verwarming en warm water.

Naast Oostenrijk zijn de belangrijkste markten Duitsland, Hongarije, Tsjechië en Slowakije.

De belangrijkste doelgroepen zijn gezinnen met kinderen tussen 3 en 14 jaar, individuele sportliefhebbers en bedrijven. De accommodatie wordt ook geboekt voor privé-evenementen en culturele evenementen en voor groepsreizen door nationale en internationale touroperators.

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: Zlaim Gütl Errichtungs GmbH
Managing Director: Dr. Hans Steinbichler
Bedrijfsnummer: FN 523859 g
Jaar van oprichting: 2020
Adres: Archkogl 188
8993 Grundlsee
Austria
Sector: Horeca
Aantal medewerkers: 35
Locaties: Grundlsee (Oostenrijk)
Website: www.zloam.at
Sociale Media:

            

Diensten

Het Narzissendorf Zloam biedt een breed scala aan activiteiten. Naast overnachtingen in ruime en goed uitgeruste accommodaties, hebben gasten een breed scala aan recreatieve activiteiten tot hun beschikking. Dit varieert van boogschieten, tennissen, fietsen en skiën direct voor de deur, tot knutselen in de hout- en creatieve werkplaats, schaatsen binnen of op natuurijs, tot speurtochten in ons eigen speurbos of paardrijkampen en ponyrijden op de bijbehorende manege. Er is ook een speelplaats voor kinderen.

Gasten kunnen ook genieten van de culinaire hoogstandjes in het uitstekende restaurant Zloam Wirt. Het resort biedt ook de perfecte omgeving voor evenementen zoals bruiloften of groepsworkshops. Klangwerkstatt Zloam huisvest de evenementenhal Peter Kölbl (tot 200 personen), de Kreutz Saal, de Kobinger Bar en de Panorama Veranda. De Klangwerkstatt is een plek vol inspiratie en perfect voor succesvolle conferenties, sfeervolle feesten, droombruiloften en creatieve seminars en vergaderingen.

Narzissendorf - Zloam Wirt

Bedrijfsmodel

Narzissendorf von oben

Haus von innen

De door het bedrijf, Zlaim Gütl Errichtungs GmbH (ZGE), gebouwde wooneenheden werden verkocht aan investeerders als onderdeel van een buy-to-let model. Deze investeerders verhuren hun 28 Aussee-huizen en 24 appartementen van verschillende grootte terug aan onze volle dochteronderneming Narzissendorf Zloam Betriebs GmbH (NZB) en ontvangen in ruil daarvoor een aandeel van 40% in de verkoop.

Het operationele beheer van het resort valt onder de verantwoordelijkheid van NZB, die het hele resort, inclusief de horecafaciliteiten, het evenemententerrein en de recreatiefaciliteiten, het hele jaar door als hotelresort in gebruik heeft.

In 2023 werd al een bezettingsgraad van iets minder dan 50% in termen van openingsdagen bereikt met een netto gemiddeld tarief per wooneenheid en dag van ongeveer 240 euro en dus ook een positief bedrijfsresultaat

Op het gebied van marketing worden alle gangbare verkoopkanalen (sociale media, boekingsplatforms, eigen booking engines, direct marketing, etc.) dagelijks gebruikt en onderhouden door externe en interne verkoopteams en een gespecialiseerd PR-bureau. Er wordt ook nauw samengewerkt met de lokale toerismevereniging en andere toonaangevende bedrijven in de regio.

Onze klantenstructuur bestaat grotendeels uit gezinnen met kinderen tussen 3 en 14 jaar in het segment individuele gasten, maar ook zakelijke klanten (seminars & incentives) en touroperators, vooral in de dalseizoenen. We hebben zeer snel marktacceptatie en erkenning in beide segmenten bereikt en maken een snelle en gestage groei door.

Markt

De huizen en appartementen zijn volledig uitgerust met een ingerichte keuken, wasmachine, droger en sauna. Het is ook mogelijk om een ontbijtbox te laten bezorgen en restaurant "Zloam Wirt" biedt afhaalmaaltijden. Er wordt met ons aanbod volop rekening gehouden met de ontwikkelingen en wensen van onze gasten, waaronder de stimulans voor langdurig verblijf en de mogelijkheid voor een "workation".

De vraag naar hoogwaardige accommodatie in het Salzkammergut groeit nog steeds sterk. Salzkammergut is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2024, wat een extra stimulans geeft aan de bekendheid van deze uniek regio.

In 2023 was er een lichte daling van de bezettingsgraad in het 4*/5* hotelsegment in heel Oostenrijk, maar een sterke stijging in het chalet- en resortsegment. Volgens "Österreich Werbung" zal deze trend zich de komende jaren voortzetten als gevolg van duurzame en natuurgerichte concepten, resulterend in overeenkomstige stijgingen van de bezettingsgraad.

In dit segment en met dit speciale aanbod kan dan ook een jaarlijkse stijging van 8-10% worden verwacht in de komende jaren.

Impact

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) zijn onderdeel van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en vormen het internationale kader voor duurzame ontwikkeling tot 2030. Deze SDG's zijn bedoeld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Door zijn duurzaamheidsconcept levert "Narzissendorf Zloam" een zinvolle bijdrage aan SDG 11, SDG 12 en SDG 13.

SDG 11

ECOLOGISCHE DUURZAAMHEID

 • Voornamelijk gebruik van natuurlijke materialen bij de bouw van het resort en bij de werkzaamheden
 • Autovrij resort
 • Natuurbehoud door duurzame tuinbeplanting
 • Sponsoring van de grootste narcissenweide in Ausseerland
 • Verwarming/warm water met een speciaal gebouwd lokaal verwarmingssysteem

ECONOMISCHE DUURZAAMHEID IN DE NARZISSENDORF ZLOAM

 • Het waarborgen van werkgelegenheid, stageplaatsen en opleidingsmogelijkheden
 • Versterking van de regionale economie en ondersteuning van duurzame land- en bosbouw
 • Detachering van lokale bedrijven voor de bouw en het onderhoud van het resort - waardoor de toegevoegde waarde in de regio blijft.
 • Inkoop uit de regio (lokaal & regionale producten in het hotel en in onze eigen dorpswinkel, apparatuur, etc.)
 • Lid van het lokale fonds voor landschapsbehoud; aankoopgarantie aan lokale boeren voor de geproduceerde producten

SDG 13

SOCIALE DUURZAAMHEID IN DE NARZISSENDORF ZLOAM

 • Bevordering van liefdadigheid, sociale, culturele en sportieve activiteiten en het behoud van culturele, regionale identiteit en levensomstandigheden voor de lokale bevolking, onder andere door de aanleg van een dorpsplein en de bevordering van het verenigingsleven

Management

  

Dr. Hans Steinbichler, Geschäftsführer der Zlaim Gütl Errichtungs GmbH

Dr. Hans Steinbichler

Managing Director van Zlaim Gütl Errichtungs GmbH

 • Bedrijfskunde gestudeerd in Innsbruck
 • 4 decennia als management consultant gespecialiseerd in projectontwikkeling en financiering in toerisme & vrijetijdsindustrie, transport & logistiek en landbouw
 • Operationeel management en projectontwikkeling bij het moederbedrijf "Die Wasnerin" in Bad Aussee
 • Projectontwikkeling en initieel operationeel management bij Narzissendorf Zloam in Grundlsee

  

Mag. Veronika Messenlehner, Geschäftsführerin Narzissendorf Zloam Betriebs GmbH

Mag. Veronika Messenlehner

Managing Director Narzissendorf Zloam Betriebs GmbH

 • Bedrijfskunde gestudeerd in Graz en MBA in toerisme, evenementen en eventmanagement aan de universiteit van Krems
 • Meerdere jaren ervaring als key account manager en senior consultant op het gebied van toeristische projectontwikkeling (van concept tot implementatie)
 • Management consultancy met een focus op toeristische bedrijven

  

René Sulzberger, Operative Leitung Narzissendorf Zloam

René Sulzberger

Operational management Narzissendorf Zloam

 • Tientallen jaren ervaring in toerisme, met name als directeur van hotels en hotelresorts/spa's/wellness en congressen
 • Specialisatie in ontwerp, planning en uitvoering van herstructurering, structurering en nieuwbouw van hotel- en resortprojecten

Verdeling van bedrijfsaandelen

Unternehmensanteile

Hans Steinbichler, 100% eigenaar van de ICS, heeft het project samen met zijn vrouw Marion met veel passie ontwikkeld en is vanaf het begin directeur geweest van de bouw- en exploitatiemaatschappij. Opgeleid in het hotel van zijn ouders', Hotel "Wasnerin" waarschijnlijk het meest traditionele hotelbedrijf in Ausseerland, en met meer dan 50 jaar nationale en internationale ervaring in alle functionele gebieden van het hotelwezen, is hij het meesterbrein achter het project.

Na meer dan 40 jaar in managementfuncties bij Erste Bank heeft Mag. Johann Lassacher een sleutelrol gespeeld in het vormgeven van de financieringsstructuur en juridische zaken van het bedrijf als Managing Partner

Wolfgang Fischer is de man achter joro-GmbH. Zijn managementfuncties bij ORF, vervolgens jarenlang directeur van de Wiener Stadthalle en tegenwoordig directeur van DDSG hebben van hem een waardevolle steun voor de ontwikkeling van het bedrijf gemaakt, vooral dankzij zijn uitstekende expertise op het gebied van marketing en PR.

Paul Josef Colloredo-Mannsfeld beheert de bosbouwactiviteiten van zijn ouders' in Oostenrijk en Tsjechië. Als vastgoeddeskundige met kennis van de regio heeft hij ook belangrijke bijdragen geleverd, met name in de beginjaren van de implementatie van het buy-to-let-model.

Bedrijfsstructuur

Unternehmensstruktur

De uitgevende onderneming, ZGE, bouwde Narzissendorf Zloam resort in Grundlsee. De wooneenheden werden verkocht. NZB exploiteert Narzissendorf nu als hotel en voldoet leasebetalingen aan ZGE.

Ontwikkelingen bij Narzissendorf Zloam sinds de laatste crowdfunding

Het geld van de laatste, zeer succesvolle crowdfundingscampagne werd gebruikt om hoogwaardige werknemershuisvesting te bouwen voor in totaal 7 mensen. Onze werknemers vormen het hart van ons dorp en hun welzijn staat centraal bij onze werkzaamheden. Het was daarom erg belangrijk voor ons om moderne en comfortabele accommodatie te bouwen en de laatste financieringsronde was een groot succes. De eerste medewerkers hebben hun intrek al kunnen nemen in hun appartementen en zijn erg blij om hun eigen plek te hebben met een fantastisch uitzicht op de Grundlsee of het Aussee gebergte, waar ze kunnen ontspannen en zich thuis voelen.

Ausblick

Unterkunft

Unterkunft

Het resterende geld werd gebruikt om de natuurlijke en authentieke recreatiefaciliteiten uit te breiden. In het bijzonder bouwden we het unieke 'Oostenrijkpad', dat onze gasten voorziet van interessante feiten en achtergrondinformatie over ons land, zoals geologie, wilde dieren, landbouw, flora en fauna.

De route bestaat uit 8 thema's die elk aan een deelstaat zijn toegewezen. Ze geven de plaats van de provinciehoofdsteden op een kaart weer.

Het Oostenrijkpad kan worden gecombineerd met een fascinerende speurtocht (voor alle leeftijden), inclusief een wedstrijd, of gewoon individueel worden verkend.

Terug naar het begin.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Het dorp heeft al een onderscheidend aanbod dat uniek is in Europa en dat voortdurend moet worden aangepast en ontwikkeld.

De financiering voor deze 2e campagne zal voornamelijk worden besteed aan gebieden rond onze 'Klangwerkstatt', het multifunctionele evenementengebouw van Narzissendorf.

Klangwerkstatt

Icon 1

Maximale Scenario

(€500,001 - €1,000,000
opgehaald in de financieringsronde)

 • 30% - Bouw van nog meer moderne en comfortabele accommodatie
 • 20% - Optimalisatie van cateringfaciliteiten
 • 30% - Uitbreiding van recreatiefaciliteiten
 • 20% - Optimalisatie van akoestiek, verlichting en geluidstechniek in de evenementenhal Klangwerkstatt

Icon 2

Minimale Szenario

(€100,000 - €500,000 opgehaald in de financieringsronde)

 • 60% - Bouw van nog meer moderne en comfortabele accommodatie
 • 40% - Optimalisatie van cateringfaciliteiten

Financiële cijfers

Actuele en verwachte cijfers

Krijg inzicht in de financiële cijfers van Narzissendorf, zoals omzet en winstontwikkeling. Lees meer over de groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Rente in natura

In deze financieringsronde heeft u de keuze tussen een contante rente van 8% en een rente in natura van 12%.

Als u kiest voor de rente in geld, zal uw investering rente opbrengen tegen een vaste percentage van 8%. Deze rente is jaarlijks verschuldigd en wordt in geld uitbetaald.

Als u kiest voor de rente in natura, ontvangt u de rente jaarlijks in de vorm van goederen-/dienstencheques. Uw voordeel is een extra bonus: Er wordt 8% rente in de vorm van geld aangeboden en 12% rente in de vorm van goederen. Dit komt overeen met een bonus van 50%. Op de waardebonnen wordt geen geld uitbetaald.

Vergleich der Zinsoptionen

Ruil uw interesse in natura in het Narzissendorf Zloam en in het door een familie gerunde 4-sterren superior hotel DIE WASNERIN G'sund und Natur Hotel.

©tinksi

Rente in natura kan worden ingewisseld op alle diensten in Resort Narzissendorf Zloam (restaurant, recreatieruimte, enz.).

---------------------------------------------

Als u kiest voor de optie rente in natura, kunt u de vouchers gebruiken voor boekingen in het Narzissendorf en in het partnerhotel DIE WASNERIN G'sund und Natur Hotel. Het WASNERIN ligt in Bad Aussee op een fantastische panoramische locatie met 360° uitzicht op de bergen, direct naast de golfbaan. Dit hypermoderne medische wellnesshotel richt zich op duurzaamheid en stelt de mens en zijn behoefte aan rust centraal.

Boekingen kunnen rechtstreeks via Narzissendorf worden gemaakt en zijn inwisselbaar voor overnachtingen/pension, alle spabehandelingen en eten en drinken in het restaurant 'James'.

---------------------------------------------

De bon kan ook worden ingewisseld in het Narzissen Vital Resort, dat zich richt op gezondheid, ontspanning en welzijn. Het resort biedt medische fitness en medische wellness, evenals holistische therapie en spaprogramma's op basis van Aussee pekel, de genezende schat van de regio.

De vouchers kunnen worden ingewisseld voor alle diensten in het resort.

Opmerking: De vouchers kunnen worden ingewisseld bij onze partnerbedrijven, afhankelijk van beschikbaarheid.

Bonus

Bonus 1

Voor investeringen tot (<) €3.000
 • Gratis vroeg inchecken en laat uitchecken*
 • +5% korting op alle directe boekingen tot en met 30.09.2024**
 • 10 euro korting op alle recreatieactiviteiten (indien geboekt voor aankomst)

Bonus 2

Voor investeringen vanaf (>=) €3.000
 • Gratis vroeg inchecken en laat uitchecken*
 • +10% korting op alle directe boekingen tot en met 30.09.2024**
 • 50 euro tegoedbon inwisselbaar in het hele resort

Bonus 3

Voor investeringen vanaf (>=) €10.000
 • Gratis vroeg inchecken en laat uitchecken*
 • +10% • korting op alle directe boekingen tot en met 30.09.2024**
 • 100 euro voucher inwisselbaar in het hele resort
 • 300 euro voucher inwisselbaar op één overnachting***

Opmerking:
Bonussen worden alleen toegekend aan investeerders als het investeringsproject is gerealiseerd en nadat het gefinancierde bedrag is uitbetaald aan het bedrijf, ongeveer 4 weken nadat de financiering is afgesloten.


*Op basis van beschikbaarheid.
**Korting is van toepassing op boekingen gemaakt voor 30.09.2024 op het huidige dagtarief voor directe boekingen via www.zloam.at of bij de receptie voor elke reisperiode.
***De vouchers zijn niet overdraagbaar. Ze kunnen gebruikt worden voor boekingen gemaakt voor 30.09.2024 op het huidige dagtarief voor directe boekingen via www.zloam.at of bij de receptie voor elke reisperiode..


-----End of marketing content-----

Documenten

Updates

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU