Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Wimao Oy

Finland
Aandeel
Duurzaamheid
Innovatie
B2B

Omdat al het plastic bedoeld is om gerecycled te worden


Marketing content

First name last name, position

“"Het doel van Wimao is om wereldwijd een significante impact te hebben op het recyclen van kunststoffen. Door gebruik te maken van onze gepatenteerde en commercieel bewezen recyclingprocestechnologie kunnen we de moeilijk gemengde en moeilijk te recyclen afvalplastic en andere stromen beter verwerken. We concurreren niet met anderen voor dezelfde recyclebare materialen, maar richten ons op de problematische stromen die anders zouden worden verbrand of gestort. Het omzetten van moeilijke afvalstromen in milieuvriendelijke koolstofnegatieve producten creëert een unieke kans om zeer winstgevend zaken te doen en ecologische waarde te creëren door zowel afval als CO2-uitstoot te verminderen.

We halen nu groeikapitaal op om de internationale uitrol van de Wimao-technologie te ondersteunen en te investeren in internationale teambuilding en verdere technologie- en productontwikkeling. Doe met ons mee om de wereld circulairder te maken."

Ville Immonen, CEO & Co-founder

Beschrijving Investering

Type:
Aandelen aanbod
Al geinvesteerd:
€ 1.245.258,84
Aandelen aangeboden:
2,47 – 8,67 %
Prijs per aandeel:
€ 17,98
Minimale investering 20 Aandelen
Transactiekosten:
1,50 %
Aantal bestaande aandelen:
878.745
Volledig verwaterde aandelen:
898.045
Pre-money waardering:
€ 15.799.835,10
Aangeboden eenheden:
83.427
Doel financiering:
Groei
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Waarom investeren in Wimao?


 

Unieke, gepatenteerde en bewezen technologie dat effectief is voor het recyclen van moeilijk te recyclen afvalstromen die anders naar stortplaatsen en verbrandingsovens zouden gaan. Dit creëert zeer winstgevende zakelijke en ecologische impact en lost tegelijkertijd een van de megatrends op.

Schaalbaar bedrijfsmodel: Dankzij een gelokaliseerd partnerschapsmodel, waarbij gebruik wordt gemaakt van partnerschappen om op te schalen zonder zware investeringskosten.

Bewezen staat van dienst: De technologie van Wimao heeft zich al bewezen in bestaande productielijnen en door de goede tractie van grote industriële spelers in de afvalverwerkingsindustrie. De technologie van Wimao kan ook een aanvullende oplossing zijn voor de traditionele recyclage voor de grote afvalbeheerbedrijven die worstelen met het onsorteerbare gemengde kunststofafval.

Sterk managementteam: Wimao beschikt over een sterk managementteam met ervaring in de technologie- en productie-industrie, internationale expansie en eerdere succesvolle exits.

Meerdere inkomstenstromen: recyclagefabrieken genereren inkomsten uit de verkoop van de output en het ontvangen van gate fees en plastic credits, het moederbedrijf heeft eigen operationele fabrieken en creëert extra inkomsten uit licenties en het servicemodel voor de landspecifieke bedrijven.

Overzicht

Bedrijfsprofiel

Wimao is een innovatief bedrijf in de circulaire economie dat zich richt op recyclingtechnologie en in 2016 is opgericht in Lappeenranta, Finland op basis van een onderzoek aan de Lappeenranta University of Technology (LUT). Wimao's unieke gepatenteerde recyclingtechnologie wordt gebruikt om gemengd plastic afval en andere moeilijk te recyclen afvalstromen om te zetten in ecologische plastic en composietproducten, waaronder pallets, vloermateriaal, vlondermateriaal, meubels , hoekbeschermingen en eindpluggen voor onder andere kartonnen rollen in de papierindustrie. Wimao heeft momenteel recyclingfabrieken in Lappeenranta in Finland, in Motala en Ljungby in Zweden. Wimao breidt wereldwijd uit door middel van joint ventures, waardoor groei mogelijk is met aanzienlijk lagere investeringen.

De technologie van Wimao omvat het proces van afval tot product, is kostenefficiënt, schaalbaar en in hoge mate geautomatiseerd. Wimao kan materialen recyclen die andere technologieën niet kunnen gebruiken. De bewezen technologie is geschikt voor gemengde materialen, inhoudsvariaties en onzuiverheden, waardoor sorteren en voorbehandeling eenvoudiger wordt. De technologie heeft zich bewezen met complete productielijnen die als proof of concept dienen.

Naast kunststofafval kan een deel van de gebruikte grondstoffen bestaan uit hout, papier en kartonvezels, maar ook uit verschillende mineralen, textiel-, glas- en koolstofvezels en verschillende polymeren. Wimao ontvangt grondstoffen van lokale partners in de afvalverwerkingsindustrie die afval inzamelen en verwerken. Het afval wordt door het partnerbedrijf naar de faciliteit van Wimao getransporteerd waar het door Wimao wordt geraffineerd tot een compound en verder tot verschillende eindproducten. De compound kan worden aangevuld toevoegingen met verschillende to om de uiteindelijke eigenschappen van het product te verbeteren.

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: Wimao Oy
Managing Director: Ville Immonen
Bedrijfsnummer: 2844772-8
Jaar van oprichting: 2016
Adres: Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo 
Sector: Recycling technologie
Aantal medewerkers: 25
Locaties Lappeenranta, Motala, Ljungby & Göteborg
Website: Wimao
Sociale Media:

       

Producten en diensten

Wimao bedient zowel afvaleigenaren (afvalverwerkingsbedrijven, papierindustrie etc.) als eindgebruikers (industriële en commerciële bedrijven die op zoek zijn naar duurzame producten).

Wimao biedt zijn afvalverwerkingspartners een kosteneffectieve oplossing om moeilijke afvalstromen, waarvoor ze momenteel entreegelden moeten betalen, om te zetten in winstgevende activiteiten die een positieve ecologische impact hebben en in staat zijn om de recyclingdoelstellingen te halen die door de EU en overheden worden opgelegd. Wimao creëert de meeste waarde voor belangrijke internationale eindklanten die streven naar duurzaamheid, door CO2 -negatieve producten aan te bieden tegen concurrerende prijzen in combinatie met een robuust ontwerp, lange levensduur van het product en een echte gesloten kringloopoplossing.

Product

De belangrijkste inkomstenbron voor recyclingbedrijven is de verkoop van ecologische eindproducten uit afval via ons verkoopnetwerk. Acceptatietarieven en recyclingstimulansen voor de moeilijk te recyclen afvalstromen bieden extra potentieel voor toekomstige kasstromen. De alternatieve kosten van afvalverwerkingsbedrijven zijn de acceptatietarieven voor verbrandings- en stortplaatsen. De zeer goede winstgevendheid en prijsconcurrentie komt voort uit de mogelijkheid om deze moeilijk te recyclen afvalstromen te gebruiken, wat betekent dat Wimao de grondstof in het slechtste geval gratis ontvangt of zelfs gate fees kan ontvangen voor het inzamelen van de grondstof.

Product

Bedrijfsmodel

Business model

Business model

Het bedrijfsmodel van Wimao is gebaseerd op twee belangrijke pijlers:

  • Wimao verkoopt geen technologie, maar bouwt en exploiteert recyclinginstallaties op basis van zijn eigen gepatenteerde recyclingtechnologie. Wimao heeft fabrieken in volledig eigendom, maar de internationale groeistrategie is voornamelijk gebaseerd op het partnerschapsmodel, waarbij Wimao landelijke/regionale joint ventures opzet met lokale partners, meestal afvalverwerkingsbedrijven of andere afvaleigenaren. Deze JV-bedrijven beheren de recyclagefabrieken onder licentie en begeleiding van Wimao. De belangrijkste kasstroom voor recyclingbedrijven komt van de verkoop van ecologische eindproducten die van afval zijn gemaakt. Gate fees en recycling incentives voor de moeilijk te recyclen afvalstromen bieden extra inkomstenpotentieel. In de toekomst kunnen koolstofkredieten en recyclingstimulansen ook nieuwe bronnen van inkomsten bieden. Het moederbedrijf, Wimao Oy, haalt inkomsten uit de activiteiten van de eigen fabrieken en uit dividenden van landspecifieke bedrijven.
     
  • Het recyclingconcept van Wimao is niet alleen een technologie, maar een allesomvattend afval-naar-waarde businessconcept, inclusief gepatenteerde recyclingtechnologie, materiaal en operationele knowhow, productconcepten en R&D, evenals geleidelijk groeiende netwerken van verkoopkanalen en klantenbestand. Vandaar dat Wimao het plug-and-play businessconcept in licentie geeft aan regionale joint ventures en licentie- en servicevergoedingen van joint ventures die de activiteiten uitvoeren in geselecteerde doelmarkten.

Impact

Wimao is een jonge, op groei gerichte MKB onderneming met een unieke mogelijkheid om duurzaamheid te integreren in alle gebieden van de bedrijfsactiviteiten, om duurzaamheid vanaf het begin op een technologie- en datagestuurde manier te benaderen. Met groei op alle duurzaamheidsgebieden (milieu- en sociale verantwoordelijkheden, goed bestuur en financiële en eigendomsverantwoordelijkheid) wordt in alle activiteiten rekening op deze gebieden gehouden en ze worden erin geïntegreerd.

Wimao beschikt over LCA-berekeningen van derden die aantonen dat elk product dat via de Wimao-technologie wordt geproduceerd tot 3 keer zijn gewicht aan CO2-uitstoot kan besparen, wat een goed verkoopargument is voor zowel afvalverwerkingsbedrijven als eindklanten die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen. (De LCA-berekeningen van Wimao door derden voor de productie-installatie geven aan dat één machinelijn, capaciteit 1 ton/per uur) jaarlijks meer dan 21.100 ton CO2-uitstoot kan besparen. Als er 50 fabrieken operationeel zijn, is de CO2-reducerende impact meer dan 1 miljoen ton minder CO2-uitstoot per jaar).

SDG 12: Wimao's aanpak om wereldwijd recyclagefabrieken te vestigen belichaamt Doel 12 van Sustainable Development Goal door verantwoorde consumptie en productie te promoten. Door middel van landspecifieke samenwerkingsverbanden, waaronder joint ventures, stimuleert het bedrijf duurzame groei. De bouw en exploitatie van elke fabriek worden begeleid door levenscyclusanalyses, waardoor een vermindering van de CO2-uitstoot wordt gegarandeerd. Door zich aan te sluiten bij SDG 12 draagt Wimao actief bij aan afvalvermindering, efficiënt gebruik van hulpbronnen en duurzaamheid van het milieu op wereldwijde schaal.

Markt

Hoewel er een grote behoefte is aan recyclingoplossingen voor (moeilijk te recyclen) afvalstromen, was het grootste probleem in de markt de afgelopen decennia het vinden van iemand die bereid was te betalen voor de recycling. Wimao heeft hier verandering in gebracht door moeilijk te recyclen afvalstromen, die een verplichting zijn voor de eigenaar van het afval, te recyclen in vier hoofdcategorieën: logistiek-, bouw-, stedelijke ruimte- en OEM-producten. Hoewel het moeilijk is om de totale marktomvang van recyclingdiensten in te schatten, wordt deze geschat op miljarden op jaarbasis, waarbij de eindproducten elk afzonderlijk miljarden op jaarbasis vertegenwoordigen en pallets alleen al is een wereldwijde markt van meer dan 50 miljard euro. In veel gevallen en landen is storten en verbranden de enige levensvatbare concurrent, wat niet als recycling kan worden beschouwd.

De markt wordt momenteel gemaakt en als gevolg daarvan zijn er op dit moment geen direct identificeerbare concurrenten. Maar omdat veel bedrijven verschillende oplossingen onderzoeken voor het recyclen van afval, zoals chemische recycling, zullen er de komende jaren waarschijnlijk nieuwe concurrenten opduiken. Bijgevolg is er een goede kans om een aanzienlijk marktaandeel te verwerven in elke lokale markt.

Management

  

Ville Immonen, CEO

Ville Immonen

Co-Founder & CEO

Ville Immonen is de CEO en medeoprichter van Wimao. Ville heeft een ondernemersachtergrond in de metaalindustrie en is momenteel voorzitter van de raad van bestuur bij Premekon Oy, een bedrijf dat industriële loopbruggen, serviceplatforms, trappentorens en andere metalen constructies ontwerpt en produceert, sinds 2009. Ville heeft een masterdiploma in industrieel management en engineering van de Lappeenranta University of Technology.

  

Juha Varis, Co-Founder & Chairman

Juha Varis

Co-Founder & Voorzitter

Juha is de voorzitter van de raad van bestuur bij Wimao. Hij heeft 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van machines, apparatuur en productietechnologie. Juha heeft een doctorstitel in technologie.

  

Timo Kärki, Co-Founder & Board member

Timo Kärki

Co-Founder & Bestuurslid

Timo heeft meer dan 15 jaar ervaring in afval- en gerecyclede materiaaltoepassingen voor vezelcomposieten. Timo heeft een doctorstitel in technologie.

Verdeling van bedrijfsaandelen

Aandelen totaal

Aandelen A

Aandelen B

Stemmen

Eigendom

1 Loipposet Oy 149 515 149 515 - 17,10 % 17,01 %
2 Lodog Tehcnology Group Oy 141 149 141 149 - 16,14 % 16,06 %
3 Aava Finland Oy 85 326 85 326 - 9,76 % 9,71 %
4 EF Wood Research Oy 85 326 85 326 - 9,76 % 9,71 %
5 MCML Investments Limited 74 180 74 180 - 8,48 % 8,44 %
6 EEP Invests Limited 74 180 74 180 - 8,48 % 8,44 %
7 North Savo Startup Fund Ky 58 678 58 678 - 6,71 % 6,68 %
8 Timo Vartiainen 53 826 53 826 - 6,16 % 6,13 %
9 Overige 12 aandeelhouders 156 565 152 265 4 300 17,44 % 17,28 %
Totaal 878 745 874 445 4 300 100 % 100 %

Bedrijfsstructuur

Wimao Oy heeft één dochteronderneming in Zweden, Wimao Impossible Plastics Ab, waarvan het 60% bezit.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?


Icon 1

Maximale Scenario

(€1,500,017.46 opgehaald in de financieringsronde)

  • 70% zal worden geïnvesteerd in nieuwe recyclingfabrieken en de rest in bedrijfsontwikkeling, R&D-activiteiten en teambuilding.

Icon 2

Midden Scenario

(€1,000,011.64 opgehaald in de financieringsronde)

  • 50% zal worden geïnvesteerd in nieuwe recyclingfabrieken en de rest in bedrijfsontwikkeling, R&D-activiteiten en teambuilding.

Icon 3

Minimale Scenario

(€400.001,06 opgehaald in de financieringsronde)

  • Bestemd voor bedrijfsontwikkeling, R&D-activiteiten en teambuilding.

Financiële cijfers

Actuele en geplande cijfers

Verkrijg een overzicht van de financiële cijfers van Wimao, zoals de omzet en de winstontwikkeling. Lees meer over de groeiverwachting.

Inloggen Aanmelden

Waardering

Icon Money

Wimao's pre-money waardering in deze financieringsronde is 15, 8 miljoen euro, wat overeenkomt met een prijs per aandeel van 17,98 euro. Dit is slechts een lichte stijging ten opzichte van de financieringsronde van afgelopen zomer waarin Wimao meer dan 3 miljoen euro ophaalde bij huidige en nieuwe investeerders in juni 2023 met een post-money waardering van 14,7 miljoen euro. De huidige aandeelhouders hebben zich er toe gecommitteerd om ook in deze financieringsronde te investeren.

Met een totale opbrengst van 15 miljoen euro in een combinatie van verwaterende en niet-verwaterende financiering tot nu toe, een groot groeipotentieel en een sterke tractie in geselecteerde markten. Is het management van mening dat de waardering die aan de investeerders wordt aangeboden onder de reproductiewaarde ligt.

Exitscenarios

Het bedrijf heeft een beursgang of een buy-out in 2027 tot 2028 geïdentificeerd als het meest realistische uitstapscenario. De belangrijkste aandeelhouders richten zich actief op een exit in de komende 5 jaar, waarbij een beursgang als de meest wenselijke optie wordt gezien door zowel het bedrijf als de belangrijkste investeerders.

Updates

Notitie:

In deze update-sectie vindt u nieuwe, projectrelevante informatie die we ontvangen.

Invesdor voert geen afzonderlijke beoordeling uit van informatie die na de start van de financieringsfase is ontvangen

UPDATE 31.05.2024

Wimao organiseert een webinar op maandag 3.6.2024 om 17:00 EEST. Het webinar omvat een korte algemene introductie van het bedrijf en een vraag- en antwoordsessie. Registreer je nu hier

UPDATE 28.05.2024

Op 28 mei 2024 zijn de volgende updates aangebracht in de documenten:

  • De cijfers voor 2023 op de pitch-pagina zijn bijgewerkt op basis van de voorlopige jaarrekening voor het boekjaar 2023, en als gevolg daarvan zijn sommige prognoses gewijzigd. Bovendien is de informatie over de lening van Finnvera Oyj bijgewerkt op de Pitch-pagina.
  • De cijfers voor 2023 zijn bijgewerkt in deel A (b) van het essentiële investeringsinformatieblad, op basis van de voorlopige jaarrekening voor het boekjaar 2023 en er is informatie over de lening van Finnvera Oyj toegevoegd.
  • Niet-gecontroleerde jaarrekeningen voor het boekjaar 2023 zijn toegevoegd aan de documenten op de pagina van de pitch

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN