Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

DeWarmte BV

Nederlands
Aandeel
Duurzaamheid
Groeiende markt
Hernieuwbare energie

Stap voor stap naar een gasvrije toekomst.


Marketing content

Sander Wapperom Co-Founder & CEO DeWarmte BV

“We moeten allemaal van het gas af, maar het verduurzamen van onze huizen kan moeilijk zijn. Wij helpen Nederlandse huishoudens stap voor stap om van het gas af te gaan. Dit doen we door alle bestaande barrières te doorbreken. De meeste warmtepompen zijn lelijk, lawaaierig en duur. Daarom hebben wij een krachtige, maar stille warmtepomp ontwikkeld, met een inhouse ontwikkelde slimme besturing en een stijlvol, bekroond ontwerp. Gemakkelijk te installeren, betaalbaar en erg mooi!

Investeer nu en wordt mede-eigenaar van DeWarmte. Samen naar een gasloze toekomst!"

Sander Wapperom, Co-Founder & CEO, DeWarmte BV

Beschrijving Investering

Resterende dagen:
7
Einddatum:
27-5-2024
Type:
Aandelen aanbod
Al geinvesteerd:
€ 1.213.407,07
Aandelen aangeboden:
6,70 – 17,70 %
Prijs per aandeel:
€ 5,23
Minimale investering 48 Aandelen
Transactiekosten:
1,50 %
Aantal bestaande aandelen:
1.500.000
Volledig verwaterde aandelen:
2.117.461
Pre-money waardering:
€ 8.625.000,00
Emissie:
€ 3.000.001,22
Aangeboden eenheden:
573.614
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Opmerking: Vóór de investeringen in deze financieringsronde had de projecteigenaar 1.500.000 geregistreerde aandelen.

Waarom investeren in DeWarmte?

Innovatieve en duurzame producten: DeWarmte is een baanbrekend warmtepompbedrijf dat bekend staat om innovatie. Ons hoofdproduct, de Pomp AO, biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, naadloos te integreren in het centrale verwarmingssysteem van elk huishouden. Dit vermindert de installatietijd en -kosten aanzienlijk, dankzij onze geavanceerde draadloze technologie en slimme bediening. Bovendien is onze gepatenteerde HeatCycle dubbel zo efficiënt als andere milieuvriendelijke warmwateroplossingen. Als leiders in milieubewuste verwarming zijn we er trots op dat we ons volledige elektrische verwarmingssysteem in Q3 2024 zullen introduceren, waarmee we onze toewijding aan innovatieve en efficiënte oplossingen voor onze klanten opnieuw bevestigen. ​

Marktomvang en exitpotentieel: De warmtepompmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en zal naar verwachting zijn voortgang behouden, met een aanzienlijke stijging in 2026. Deze groei wordt gestimuleerd door de wijdverspreide toepassing van duurzame energiebronnen en ondersteund door gunstige wetgeving, zowel in Nederland als in heel Europa. DeWarmte is gepositioneerd als een belangrijke speler in dit veranderende landschap en heeft een aanzienlijk potentieel voor een succesvolle exit of beursgang binnen de komende vijf jaar.

Sterke marktpositie: DeWarmte is strategisch gepositioneerd om te profiteren van het verwachte aanhoudende marktmomentum in zowel de direct-to-consumer (D2C) als de business-to-business (B2B) sectoren. Met ongeveer 1000 producten geïnstalleerd in particuliere woningen direct via de digitale verkoopkanalen, heeft DeWarmte een sterke aanwezigheid in de D2C markt. Daarnaast heeft het bedrijf succesvolle samenwerkingen opgebouwd in de B2B arena, waaronder samenwerkingen met woningcorporaties zoals Veluwonen en WoonFriesland.

Financiële gezondheid en groeitraject: In 2023 behaalde DeWarmte een omzet van meer dan 3 miljoen euro, wat een opmerkelijke verdrievoudiging is ten opzichte van 2022. Prognoses wijzen op een aanhoudende jaarlijkse groei van 2 tot 3 keer in de komende jaren. Deze substantiële groei, gekoppeld aan stabiele overheadkosten, heeft geleid tot een aanzienlijk verbeterde EBITDA.

Ervaren team en gerenommeerde partners: DeWarmte is opgericht door twee missiegedreven TU Delft afgestudeerden, die worden ondersteund door een getalenteerd en ervaren team. Het bedrijf wordt ondersteund door het doorgewinterde impact venture capital fonds 'Rubio' en een ervaren ondernemer in de (duurzame) installatiemarkt.

Overzicht

Bedrijfsprofiel

People installing heat pump

De uitdaging van CO2-emissies bij verwarming

In de bebouwde omgeving wordt 70% van de CO2-uitstoot veroorzaakt door warmteopwekking om ruimtes en water te verwarmen. De oplossing voor duurzame verwarming is eenvoudig: elimineer het gasverbruik door warmtepompen te gebruiken. Grootschalige acceptatie blijft achter vanwege de nadelen van de conventionele producten met lange installatietijden, suboptimale specificaties zoals veel lawaai, onaantrekkelijke ontwerpen en onnodig hoge prijzen.

DeWarmte's innovatieve aanpak

DeWarmte, opgericht in 2019 door twee TU Delft afgestudeerden, pakt dit aan met een geïntegreerd D2C business model en focus op onderzoek en ontwikkeling (inclusief in-house ontwikkelde slimme regelingen) wat resulteert in warmtepompen met de snelste en eenvoudigste plug-and-play installatie, de beste specificaties in zijn klasse, eerlijke en transparante prijzen en een moeiteloze gebruikservaring.

DeWarmte heeft 2 IoT-gestuurde duurzame verwarmingsproducten ontwikkeld: de HeatCycle, een efficiënt verwarmingssysteem voor tapwater, en de Pomp AO, een monoblok lucht-water warmtepomp. In 2024 komt daar een volledig elektrisch warmtepompsysteem bij, waarmee 70% van de huishoudens in Nederland volledig van het gas af kan. DeWarmte heeft al zo'n 1.000 huishoudens geholpen met hun eerste stap naar duurzame verwarming. Hiermee bespaarde DeWarmte in totaal 550.000 m3 gas en verminderde de CO2-uitstoot met 1 miljoen kg. Het bedrijf heeft als doel om eind 2024 in het positieve scenario totaal 3000 producten geïnstalleerd te hebben. De financiële prognose is gebaseerd op het base case scenario, met het doel te verdubbelen naar totaal 2000 geïnstalleerde producten eind 2024, dit is het base case scenario en is conservatiever ingezet.

Het bedrijf achter de missie

Het hoofdkantoor van DeWarmte is gevestigd in Den Haag. De assemblagelocatie ligt centraal in Utrecht. Het bedrijf heeft momenteel +/- 40 medewerkers die samen werken aan de missie om de transitie naar 100% CO2-neutrale warmtevoorziening te versnellen.

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: DeWarmte BV
Managing Directors: Sander Wapperom, Auke de Vries
Bedrijfsnummer: KvK DeWarmte B.V: 77799925
DeWarmte Group B.V: 77796217
Jaar van oprichting: 2019
Adres: HQ
Saturnusstraat 95
2516 AG Den Haag
The Netherlands
Sector: Duurzame verwarmingssystemen / warmtepompen
Aantal medewerkers: ~40
Locaties: HQ: Den Haag
Assembly location: Utrecht
Website: www.dewarmte.nl
Social Media:

      

Producten en diensten
 

DeWarmte's visie is om haar klanten een stapsgewijze aanpak te bieden naar 100% duurzame warmtevoorziening door barrières zoals onnodig hoge prijzen te verminderen. Om dit doel te bereiken heeft DeWarmte tot nu toe 2 IoT-gestuurde duurzame verwarmingsproducten ontwikkeld.

De Pomp AO is een monoblok lucht-water warmtepomp om ruimtes te verwarmen, met plug-and-play installatie, bekroond ontwerp en de best presterende specificaties op het gebied van geluid en efficiëntie. De plug-and-play installatie (de Pomp AO kan overal in het centrale verwarmingscircuit worden aangesloten dankzij draadloze en slimme bediening) is uniek in de markt en vermindert de installatietijd en -kosten drastisch. Het biedt ook meer flexibiliteit bij de plaatsing, waardoor onze klanten meer keuze hebben en warmtepompen kunnen plaatsen waar concurrenten dat niet hebben.

Heat pump

Heat Cycle

De HeatCycle is een gepatenteerd en 2x zo efficiënt verwarmingssysteem voor warm water. Het gebruikt de gemiddelde temperatuur van 27 graden van het rioolwater om warm water in een huishouden te verwarmen. Het kan het beste worden gebruikt voor appartementencomplexen, waar meerdere appartementen worden voorzien van verwarmd warm water.​

Beide producten kunnen afzonderlijk worden gekocht en geïnstalleerd als hybride systemen (met een gasketel). Samen, met een extra elektrische back-up, vormen ze een volledig elektrische oplossing. Dit elektrische back-upsysteem wordt uitgebracht in Q2-2024.​

In Q3 2024 introduceert DeWarmte een alternatief om warm water te verwarmen (naast de HeatCycle). De pre-order voor dit nieuwe product is al gestart en is een perfecte oplossing voor huizen waar je het riool niet kunt bereiken met duurzaam verwarmd warm water. Deze nieuwe oplossing kan dienen als een volledig elektrisch systeem en zal ongeveer 70% van alle huizen kunnen helpen om van het gas af te komen.​ ​

DeWarmte stelt zijn toekomstige beschikbaarheid veilig met de in house ontwikkelde smart controls. Dit biedt realtime inzicht in gegevens voor zowel klanten als het bedrijf, waardoor proactief onderhoud en bewaking op afstand mogelijk wordt. Dit verlaagt de servicekosten drastisch. Op termijn schept dit ook mogelijkheden voor dynamische energiecontracten en betrokkenheid bij vraagresponsmarkten door het primaire elektriciteitsverbruik van deelnemende huishoudens te beheren als onderdeel van een collectieve groep.

Bedrijfsmodel

Heat pump

Heat pump

DeWarmte genereert inkomsten door zijn producten rechtstreeks aan huiseigenaren (D2C) en aan woningcorporaties (B2B) te verkopen. Op dit moment alleen via eenmalige verkoop, inclusief een optioneel servicecontract om terugkerende inkomsten te genereren. Vooruitkijkend overweegt het bedrijf de mogelijkheid om een leasemodel te implementeren om het aanbod in de nabije toekomst uit te breiden.

D2C

Met het D2C-model richt DeWarmte zich op huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen of willen investeren vanwege financiële prikkels. Deze klanten komen rechtstreeks in contact met DeWarmte via de website en beginnen aan een volledig gedigitaliseerd en geoptimaliseerd klanttraject, waaronder een digitale inspectie via een videogesprek. Deze aanpak maakt klantbezoeken voorafgaand aan de installatie overbodig en biedt een optimale ervaring voor de klant en tegelijkertijd schaalbare oplossingen voor DeWarmte. Het digitale klanttraject vertaalt zich in opmerkelijk lage acquisitiekosten (CAC) en een aanzienlijk potentieel voor snelle schaalvergroting. Door onnodige marges van tussenpersonen weg te snijden, realiseert DeWarmte lagere kosten voor de klant met behoud van gezonde winstmarges.

Chart business model

Click to enlarge

B2B

Met het B2B-model richt DeWarmte zich op woningcorporaties om DeWarmte-producten in een groter volume te installeren. Momenteel heeft DeWarmte pilots lopen met WoonFriesland en Veluwonen. De nieuwe investeerder heeft ruime ervaring in B2B business development en kan DeWarmte ondersteunen met marktuitbreiding.

Pie chart business model

Click to enlarge

De combinatie van het geavanceerde bedrijfsmodel en de focus op R&D/software biedt DeWarmte een sterk concurrentievoordeel.

Impact

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's of 'Global Goals') maken deel uit van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en vormen het internationale kader voor duurzame ontwikkeling tot 2030. Deze SDG's zijn bedoeld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

DeWarmte is opgericht met de missie om de overgang naar een 100% CO2-neutrale warmtevoorziening te versnellen. Door het aanbieden van een stapsgewijze en betaalbare aanpak naar CO2-neutrale verwarming.

De impact van DeWarmte wordt gemeten aan de hand van de bespaarde gassen en de CO2-uitstoot die direct wordt voorkomen door de geïnstalleerde apparaten. Het bedrijf heeft tot nu toe bijna 1.000 huishoudens geholpen bij de overstap naar duurzame verwarming. Hierdoor is in totaal al 550.000 kubieke meter gas bespaard en is de CO2-uitstoot met 1 miljoen kilogram verminderd. In de kern dragen deze missie en de activiteiten van DeWarmte bij aan de volgende SDG's:

SDG 7

7) Met de innovatieve en betaalbare warmtepompen ondersteunt DeWarmte actief het VN-doel voor betaalbare en schone energie. Met de innovatieve aanpak brengt DeWarmte makkelijk te installeren, betaalbare en mooie warmtepompen op de markt om duurzame warmte voor iedereen toegankelijk te maken.

SDG 11

11) Als belangrijk speler in de warmtepomp markt draagt DeWarmte aanzienlijk bij aan de realisatie van het VN-doel van duurzame steden en gemeenschappen. Met de innovatieve, makkelijk te installeren en betaalbare warmtepompen, bevordert het stedelijke duurzaamheid en draagt het bij aan de ontwikkeling van veerkrachtige en milieuvriendelijke gemeenschappen.

SDG 13

13) DeWarmte gaat verder dan tastbare milieuvoordelen. Door haar klantenbestand actief te betrekken en voor te lichten, heeft het bedrijf een aanzienlijk aantal mensen bewust gemaakt van het belang van duurzame warmte en duurzame keuzes in het algemeen. Door deze bewustmaking aanpak vermindert DeWarmte niet alleen de CO2-voetafdruk, maar creëert het ook nieuwe ambassadeurs voor klimaatactie binnen haar bestaande en toekomstige klantenkring.

Markt

Heat pumps

DeWarmte is actief in de Nederlandse warmtepompmarkt die de afgelopen jaren een sterke groei heeft laten zien door een toenemend bewustzijn van gasprijzen en duurzaamheidsredenen. De verwachting is dat dit tempo wordt voortgezet door de onderliggende trend naar duurzame energie en ondersteunende regelgeving van de overheid op nationaal en Europees niveau.

Markttrends en groeiprognoses

De Europese warmtepompmarkt had in 2022 een omvang van USD 14,2 miljard en zal naar verwachting groeien met een jaarlijks gemiddeld groeipercentage van 18,4% tussen 2023 en 2032 (bron). In Nederland zijn in 2023 167.000 warmtepompen geïnstalleerd (~120.000 in bestaande gebouwen), goed voor een geschatte marktwaarde van 1,7 miljard euro. Vanaf 2026 moet een (hybride) warmtepomp worden geïnstalleerd wanneer het verwarmingssysteem wordt vervangen. De verwachting is dat de Nederlandse regelgeving de groei naar 250.000 tot 300.000 nieuwe warmtepompen geïnstalleerd in bestaande gebouwen per jaar zal stimuleren. In het geval van ineffectieve regelgeving is de schatting 150.000 tot 200.000 warmtepompen per jaar. Dit resulteert in een verwachte jaarlijkse groei tussen 2023 en 2028 van 10% tot 21% (bron).

Belangrijkste spelers op de markt

De markt bestaat uit verschillende gevestigde conglomeraathardwarefabrikanten zoals Remeha en Daikin. Deze bedrijven hebben vaak hun eigen productielijnen, verkopen aan distributeurs en distributeurs aan installateurs. Als zodanig hebben deze gevestigde hardwarefabrikanten zelf geen klantcontact, wat belemmeringen oplevert voor marketing en productinnovatie op basis van feedback van klanten. Het gevestigde model leidt ook tot onnodige marges voor tussenpersonen. Naast de gevestigde hardwarefabrikanten zijn er slechts een paar nieuwkomers zoals HeatTransformers en Quatt. Terwijl HeatTransformers een innovatief installatiebedrijf is, heeft Quatt net als DeWarmte een D2C-benadering.

DeWarmte's concurrentievoordelen

DeWarmte onderscheidt zich van haar concurrenten door de mogelijkheid om warmtepompen snel te installeren, de focus op softwareontwikkeling, directe feedback van klanten en de mogelijkheid om nieuwe functies en verbeteringen snel te implementeren. Bovendien zijn alle producten en componenten onafhankelijk van leveranciers, waardoor DeWarmte flexibel kan reageren op marktontwikkelingen. De D2C-benadering sluit onnodige marges van tussenpersonen uit en biedt DeWarmte de mogelijkheid voor directe online marketing en het verwerken van feedback van klanten in hun producten.

Management

  

Sander Wapperom, Co-Founder & CEO

Sander Wapperom

Co-Founder & CEO

Sander Wapperom richtte DeWarmte op na het afronden van een dubbele masteropleiding Duurzame Energietechnologie & Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij heeft ook aanzienlijke werkervaring als duurzaamheidsadviseur bij Greenfish.

  

Auke de Vries, co-founder & CTO

Auke de Vries

Co-Founder & COO/CTO

Auke de Vries heeft DeWarmte opgericht na het afronden van zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij heeft werkervaring als performance engineer voor het Eneco Smart Grid project bij Eneco.

  

Stefan de Niet, Head of Marketing

Stefan de Niet

Hoofd marketing

Stefan de Niet heeft een master strategisch management afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft 6+ jaar ervaring in verschillende marketingfuncties bij Coolblue.

Verdeling van bedrijfsaandelen voor de huidige financieringsronde

Shareholder

Shares

Votes

1 Sander Wapperom 33,33 % 33,33 %
2 Auke de Vries 33,33 % 33,33 %
3 Rubio 33,33 % 33,33 %
TOTAL 100 % 100 %

Distribution of shares

Bedrijfsstructuur voor de huidige financieringsronde

Company Structure

Voor de huidige financieringsronde hielden de oprichters Sander Wapperom en Auke de Vries en de pre-revenue VC investeerder Rubio Impact Ventures elk 33,3% van de aandelen. Als investeerder investeert u in de DeWarmte Group BV samen met de oprichters, Rubio, de Anchor investeerder en gerelateerde conversies in deze ronde via de STAK.

 

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Nadat we ons de afgelopen jaren hebben gericht op de technologie, controle en kwaliteit van onze producten, is het nu tijd om de verwarmingsmarkt te veroveren. Zo maken we de stap naar duurzame verwarming voor iedereen toegankelijk.

Commerciële groei: Een aanzienlijk deel van de ingezamelde fondsen zal worden gebruikt om de marketing- en verkoopinspanningen te verhogen. Het bedrijf streeft naar meer interactie met de doelgroep en de mogelijkheid om hen te begeleiden in de transitie naar duurzaam verwarmen. Met deze investering kan het bedrijf dit op een veel bredere schaal realiseren, met als doel de inkomstenstromen te vergroten en de positie in de markt te versterken.

Organisatie: Een deel van de financiering zal worden toegewezen aan het versterken van het team om dit groeitraject te ondersteunen en de efficiëntie van de organisatie te optimaliseren.

R&D: Een deel van de financiering wordt gereserveerd voor lopende initiatieven op het gebied van productontwikkeling. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam blijft verbeteren en meegroeien met de mogelijkheden en behoeften van de markt. Ze werken nu aan de realisatie van de volledig elektrische warmtepomp. Met de investering kan een native DeWarmte app worden ontwikkeld.

Icon 1

Maximale scenario

(3 miljoen euro opgehaald in de financieringsronde)

Dit scenario stelt DeWarmte in staat om zijn sterke groeitraject te versnellen door meer middelen toe te wijzen aan commerciële groei en door meer personeel en R&D-ontwikkeling aan te nemen om deze groei te faciliteren.

 • Commerciële groei: 60% (1.8 mln) zal worden toegewezen aan onder andere online en offline marketing campagnes, een ervaren B2B sales manager, technisch verkooppersoneel voor de digitale inspecties en verkopers.
 • Organisatie: 20% (700k) zal onder andere worden toegewezen aan het inhuren van installatie-, montage- en servicemanagers om het team te completeren en de efficiëntie te optimaliseren.
 • R&D: 20% (700k) om de ontwikkeling van de nieuwe volledig elektrische oplossing af te ronden en om de webapp en zijn functionaliteiten verder te ontwikkelen.

Icon 2

Minimale scenario

(1.5 miljoen euro opgehaald in de financieringsronde)

Dit scenario stelt DeWarmte in staat om zijn sterke groeitraject voort te zetten, door een sterke focus op commerciële groei, met een lean and mean organisatie door aanwervingen en R&D-ontwikkeling te spreiden over de tijd.

 • Commerciële groei: 60% (900k) zal worden toegewezen aan onder andere online en offline marketingcampagnes, een ervaren B2B sales manager en technisch verkooppersoneel voor de digitale inspecties.
 • Organisatie: 20% (300k) zal onder andere worden toegewezen aan het aannemen van een hoofd HR en financiën om het team te completeren en de efficiëntie te optimaliseren.
 • R&D: 20% (300k) om softwareontwikkelaars in te huren voor de verdere ontwikkeling van de DeWarmte-app en slimme bedieningsfuncties en om nieuwe producten te ontwikkelen in de DeWarmte-productlijn.

DeVijf Invest (een nieuwe investeerder) investeerde EUR 750.000 eigen vermogen in deze ronde. Als het doelbedrag niet wordt gehaald, gaan we verder met DeVijf Invest, zonder de investeerders van Invesdor.

Rubio, de huidige investeerder, heeft een converteerbare obligatie in 2023 verstrekt van Eur 500.000 die tijdens deze ronde zal worden geconverteerd, wat leidt tot een totaal toegezegd bedrag van EUR 1,25 miljoen.

Investor Amount
DeVijf Invest   750,000 €

Financiële cijfers

De financiële cijfers en uitleg over deze cijfers die je hieronder ziet, zijn afkomstig van het bedrijf.

Als u vragen heeft over de financiële gegevens, neem dan contact met ons op via service@invesdor.nl. We staan in contact met het bedrijf om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

De cijfers in de onderstaande tabellen zijn weergegeven in euro's (exclusief aantal werknemers en %-cijfers).

ACTUAL FORECAST
2021 2022 2023 2024 2025 2026
Inkomsten 97.579 972.914 3.297.391 6.740.491 16.632.773 41.632.725
Materiaalkosten + externe diensten (COGS) -204.149 -568.989 -1.518.441 -2.561.978 -6.247.658 -15.554.801
Bruto winst -106.570 403.925 1.778.950 4.178.513 10.385.115 26.077.924
Overige bedrijfsopbrengsten 92.273 68.960 88.949 - - -
Personeelskosten -99.320 -470.406 -723.792 -2.263.121 -3.779.906 -6.407.938
Overige bedrijfskosten -78.880 -1.121.141 -1.976.770 -2.205.342 -3.830.081 -7.904.022
EBITDA -192.497 -1.118.662 -832.663 -289.950 2.775.128 11.765.964
Afschrijvingen -2.410 -26.626 -84.976 -93.970 -228.168 -518.631
Bedrijfsresultaat (EBIT) -194.907 -1.145.288 -917.639 -383.920 2.546.960 11.247.333
Rentelasten/rentebaten -31.172 -39.968 -90.818 -112.323 -178.039 -211.093
Belastingen 493 211.727 - - - -2.398.817
Nettoresultaat na belastingen (NIAT) -225.586 -973.529 -1.008.457 -496.243 2.368.921 8.637.423

ACTUAL FORECAST
2021 2022 2023 2024 2025 2026
Omzetgroei % - 897% 239% 104% 147 150%
EBITDA groei % -197% -115% -25% -4% 17% 28%
Eigen vermogen ratio % 42% 47% 54% 72%
Aantal medewerkers (FTE) 4 11 20 36 48 73

Actueel

2021: Eerste commerciële installatie van de HeatCycle

Na financiering door het Rabobank Innovatiefonds in 2019, het winnen van de ASN Wereldprijs in 2020 en de steun van Rubio Impact Ventures in 2021, bereikte DeWarmte een belangrijke mijlpaal met de voltooiing van de eerste commerciële installatie van de HeatCycle in 2021.

2022: Lancering van de Pomp AO

DeWarmte bouwde voort op het momentum dat werd gegenereerd door commerciële HeatCycle-installaties en introduceerde zijn tweede product, de Pomp AO, in 2022.

2023: Operationele gereedheid

In 2023 kende DeWarmte een aanzienlijke omzetgroei dankzij de Pomp AO in de D2C-sector, terwijl ook B2B-pilots werden gestart voor zowel de HeatCycle als de Pomp AO, waarmee de basis werd gelegd voor toekomstige expansie. Verbetering van de brutomarge werd bereikt door voortdurende optimalisatie van installatieprocessen en operationele efficiëntieverbeteringen. Op operationeel vlak hield DeWarmte de kosten stabiel en besteedde het aanzienlijke middelen aan het automatiseren van het klanttraject en de verkoopprocessen, waardoor het bedrijf voorbereid was op schaalbaarheid. De oprichting van de serviceafdeling leidde ertoe dat meer dan 90% van de tickets op afstand werden opgelost. Ondertussen heeft de afdeling R&D aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de webapplicatie en is begonnen met het leggen van de basis voor de volledig elektrische upgrade.

Verwachting

2024

Begin 2024 begon DeWarmte aan zijn reis naar verbeterde commerciële groei met de lancering van zijn nieuwe website, die de eerste fase van zijn strategische focus voor het jaar markeerde. Daarnaast bundelde een nieuwe investeerder zijn krachten met het bedrijf en bracht waardevolle expertise in B2B-marktontwikkeling binnen de woningcorporatie- en installatiesector. Deze samenwerking belooft DeWarmte's positie te versterken en de weg vrij te maken voor verdere B2B-uitbreiding. Er wordt een verbetering van de brutomarges verwacht door de voortdurende optimalisatie van installatieprocessen, wat de toewijding van het bedrijf aan efficiëntie en winstgevendheid onderstreept. De langverwachte introductie van de All-Electric in het derde kwartaal is een belangrijke mijlpaal, die de toewijding van DeWarmte onderstreept om te innoveren en te voldoen aan de veranderende eisen van de markt. Om toekomstige groei en schaalbaarheid te ondersteunen, zijn investeringen gereserveerd voor uitbreiding van het managementteam, waardoor een solide basis wordt gelegd voor het traject van het bedrijf'naar winstgevendheid in Nederland.

2025

De voornaamste doelstelling voor 2025 is om onze focus op groei te intensiveren en een positieve EBITDA te behalen. Dit zal worden bereikt door aanhoudende omzetgroei, een standvastige toewijding aan het verbeteren van brutomarges, het implementeren van geautomatiseerde processen en het verbeteren van de organisatorische efficiëntie. In het eerste kwartaal zijn we van plan om de FundIQ-lening van ~EUR750k te herfinancieren. We willen dit bereiken door de uitgifte van obligaties op platforms zoals Invesdor, terwijl we ook andere, mogelijk gunstigere schuldopties op de markt onderzoeken. Onze strategische initiatieven voor het jaar omvatten ook het starten van internationale uitbreidingsinspanningen en het leggen van de basis voor een mogelijke Serie B financieringsronde om deze inspanningen te ondersteunen. Daarnaast zal ons R&D-team zich onvermoeibaar blijven richten op het verbeteren van onze producten en het uitbreiden van de softwareontwikkelingsmogelijkheden.

2026

Voor 2026 wordt een sterk groeitraject verwacht, gedreven door een aanhoudend marktmomentum en de handhaving van de Nederlandse regelgeving die de hybride warmtepomp verplicht stelt als minimale vereiste voor het vervangen van gasgestookte boilers. De inspanningen zullen ook gericht zijn op het uitbreiden van onze internationale aanwezigheid. 2027 Met een solide aanwezigheid in binnen- en buitenland is ons doel voor 2027 om ons momentum te behouden en verder uit te bouwen. Daarnaast zullen we voorbereidingen starten voor een mogelijke exit-strategie of beursgang, om ons te positioneren voor de volgende fase van onze groeireis.

De jaaropgave 2023 is gekoppeld aan de Key Investment Information Sheet (KIIS) in deel A, punt d)..

Waardering

Icon Money

De waardering van DeWarmte wordt geschat op EUR 8,625 miljoen voorafgaand aan de kapitaalverhoging.

Dit is een stijging van 1,5x ten opzichte van de laatste waardering uit 2022 van EUR 4,7 miljoen. Dit weerspiegelt de sterke groei die het bedrijf sindsdien heeft gerealiseerd en het vertrouwen in het bedrijfsmodel en het verwachte groeitraject. Een omzetmultiple van 2,6x werd gebruikt om de waardering af te leiden. De multiple is met name gevalideerd door eerdere, vergelijkbare transacties in de warmtepompsector in 2023 in Europa.


De huidige financieringsronde zal voldoende middelen opleveren om het break-evenpoint te bereiken, dat gepland staat voor het vierde kwartaal van 2024. De huidige financieringsronde bestaat uit de financiering door de crowd, de anchor investeerder en de daaropvolgende conversie van de Rubio convertible en een conversie van een deel van de FundIQ convertible.

Een herfinanciering is gepland voor het resterende deel van de EUR 750.000 FundIQ convertible in Q1 2025. We hebben een LOI met Invesdor voor de uitgifte van obligaties via het platform, terwijl we ook meer kosteneffectieve opties in de markt zullen onderzoeken.

Het doel is om in 2025 extra VC-financiering op te halen voor internationale expansie.

Investor

Type of funding

Year

Amount

Pre-money valuation

1 Rubio 1st tranche

Equity

2021 800,000 € 2,400,000 €
2 Rubio 2nd tranche Equity 2022 500,000 € 4,700,000 €
3 FundIQ Convertible 2023 750,000 €
4 Rubio Convertible 2023 503,000 €
5 Nationaal Groenfonds Convertible 2023 500,000 €
6 DeVijfInvest Equity 2024 750,000 €

Exitscenarios

DeWarmte verwacht dat een exit over 5 jaar relevant zal zijn. Rubio, de huidige aandeelhouder, heeft als VC-fonds ook een exit-incentive.


Icon 1

Verkoop: DeWarmte ziet verschillende mogelijkheden voor verkoop in de markt. Bijvoorbeeld door een gevestigde leverancier van fossiele verwarmingsoplossingen (bv. Intergas - Rheem) zijn portfolio te transformeren. Of door gevestigde leveranciers van warmtepompen (bijv. Carrier, Remeha) die D2C-toegang willen en hun productportfolio willen uitbreiden naar slimme en IOT-oplossingen. Recente voorbeelden van handelsverkopen zijn de overname van Viessmann door Carrier (bron). En de overname van de Nederlandse groep Climate for Life (CFL) door NIBE (bron).

Icon 2

Beursgang: Het bedrijf ziet een beursgang ook als een waarschijnlijk scenario. Om te kunnen voldoen aan de minimale vereisten voor een beursgang van bijv. in ten minste 3 van de afgelopen 5 jaar winst hebben gemaakt en ten minste EUR 5.000.000 aan eigen vermogen hebben, zou een tijdlijn van 5 jaar mogelijk geschikt zijn.

Icon 3

PE: Een overname door een PE kan ook een optie zijn, als platform voor een buy-and-build strategie (of overgenomen worden als onderdeel van een buy-and-build strategie).

Bonus

Icon 1

Investeringen € 250 - € 9,750

Warmlopen

Als mede-eigenaar geven we jou voorrang op de installatie van onze gloednieuwe All-Electric warmtepomp​ ​

Icon 2

Investeringen € 10,000 - € 24,750

Warm welkom

Naast voorrang op de installatie, willen we je een warm welkom heten in onze Assemblage hal om onder het genot van een hapje en drankje te kijken hoe onze warmtepompen worden gemaakt.

Icon 3

Investeringen  ≥ € 25,000

Warm hart

Naast voorrang op de installatie en de tour in Utrecht ontvang je een voucher voor een gratis koelfunctie activatie in het DeWarmte systeem (t.w.v. 750 euro)​ ​

Updates

Notitie:

In deze update-sectie vindt u nieuwe, projectrelevante informatie die we ontvangen.

Invesdor voert geen afzonderlijke beoordeling uit van informatie die na de start van de financieringsfase is ontvangen

UPDATE 17.05.2024

Update regeerakkoord

Op donderdag 16-05-2024 heeft het nieuwe Nederlandse kabinet, via het coalitieakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB een nieuw regeerakkoord gepresenteerd, waarmee ze haar doelstelling voor het beleid in de komende kabinetsperiode laat zien. Het moet uiteindelijk nog blijken of deze plannen daadwerkelijk doorgevoerd gaan worden.

In de basis geeft het goed nieuws voor iedereen die hun huis wil verduurzamen. We kunnen gebruik blijven maken van de ISDE subsidie. Het regeerakkoord heeft niets bekendgemaakt over het aanpassen en/of laten vervallen van de ISDE subsidie.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een subsidie die je van de overheid krijgt voor energiebesparende en duurzame maatregelen in je woning of bedrijfspand.

Het regeerakkoord is wel voornemens een streep te zetten door de verplichte hybride warmtepomp bij het vervangen van de CV ketel in situaties waar de terugverdientijd 7 jaar of korter is. Als dit daadwerkelijk wordt doorgezet verwachten we dat dit zal zorgen voor een beperkte groei afname vanaf 2026 ten opzichte van de huidige prognose.

Ondanks deze doelstelling van het nieuwe kabinet blijft onze visie ongewijzigd. Wij geloven in een gasloze toekomst, zowel voor het klimaat als voor energie-onafhankelijkheid. Onze warmtepomp is nog steeds een financiële no-brainer. De terugverdientijd op de energierekening ligt tussen de 2 en 7 jaar. Neem je de duurzaamheids korting op de hypotheek mee, dan is deze nog korter. Neem je de labelsprong en de bijbehorende woning waardestijging mee? Dan is de warmtepomp direct na plaatsing al meer dan 10x terugverdient in een gemiddelde woning.

Uit onderzoek blijkt ook dat warmtepompbezitters hartstikke tevreden zijn. 95% van de warmtepomp bezitters antwoord ja op de vraag: "Raadt u op dit moment andere huiseigenaren een warmtepomp aan?" Volgens Techniek Nederland. En onder alle warmtepomp bezitters scoren de klanten van DeWarmte het hoogst in review scores. Met een rapportcijfer van 9.6 (4.8 uit 5 op google reviews) is DeWarmte veruit het best beoordeelde warmtepomp bedrijf op de markt.

Wij zien de toekomst zonnig en gasloos in. Wij blijven ons inzetten om Nederlandse huishoudens stapsgewijs van het gas af te halen en jij kan ons nu helpen!

Door te investeren in DeWarmte kan jij mede-eigenaar worden van DeWarmte en een directe bijdrage leveren aan een gasloze samenleving.
 

UPDATE 17.05.2024


Update heatpump market

In het nieuws wordt gesproken over een afkoeling van de warmtepomp-markt in 2024.

Als we beter kijken naar de cijfers die genoemd worden, gaat het met name om een daling in warmtepompen voor de nieuwbouw doordat het aantal nieuwbouwhuizen is gedaald. DeWarmte focused zich voor 100% op de bestaande bouw. Het aantal aangevraagde ISDE subsidies voor de bestaande bouw is gelijk gebleven [bron]. 

Ondanks uitdagingen in de markt in Q1 2024 door lagere gasprijzen, hoge prijzen voor warmtepompen en onduidelijkheid over politiek beleid in Nederland, heeft DeWarmte haar omzet in Q1 2024 zien groeien tov Q1 2023. Het aantal reserveringen is zelfs meer dan verdubbeld tov Q1 2023.

We lezen veel in het nieuws dat de groei wordt afgeremd mede omdat warmtepompen te duur zijn, het installatieproces ingewikkeld is, er te weinig installateurs beschikbaar zijn of dat door netcongestie warmtepompen helemaal niet geplaatst kunnen worden. DeWarmte pakt juist deze pijnpunten aan. 

Het bedrijf verzorgt het hele proces voor jouw stille, stijlvolle en slimme warmtepomp. Met de software van DeWarmte ben jij ook klaar voor de toekomst. Met één druk op de knop worden er updates op jouw geïnstalleerde warmtepomp gezet. Bijvoorbeeld om netcongestie tegen te gaan, extra te besparen met dynamische contracten en door de integratie met zonnepanelen. En dat alles voor netto €3.400,- tegenover een gemiddelde marktprijs van €5.700,-.

De installatie snelheid is ook een van de belangrijkste USP’s voor DeWarmte. Door de unieke aansturing kan de warmtepomp van DeWarmte makkelijker geplaatst worden. Dit resulteert erin dat DeWarmte nu al gemiddeld binnen 6u een warmtepomp kan plaatsen, soms zelfs al 2 op 1 dag. Concurrenten doen vaak 2 dagen over het plaatsen van 1 warmtepomp. Door deze efficiëntieslag zijn er dus minder installateurs nodig. Daarbij merkt DeWarmte dat installaties ook graag voor hen werken en zelfs hun netwerk aan installateurs voordragen bij DeWarmte om aan de slag te gaan. Hiermee heeft DeWarmte meer dan genoeg beschikbaarheid aan installateurs.

UPDATE 16.05.2024: Investor Q&A

Wat is het doel van de crowd financierings campagne van DeWarmte?

DeWarmte streeft ernaar 3 miljoen euro op te halen om onze missie van 100% duurzame warmte verder te bevorderen. Dit kapitaal zal worden gebruikt om onze omzet in Nederland en in Europa te laten groeien. Daarnaast zullen wij de nodige uitgaven doen aan de organisatie en R&D om deze groei te faciliteren

Wat is de minimale investering die ik kan doen?

De minimale investering bedraagt 48 shares (€251,04), waarmee we een breed scala aan investeerders de kans willen geven om deel uit te maken van onze missie om bij te dragen aan 100% duurzame warmte.

Wat krijg ik voor mijn investering?

Voor uw investering ontvangt u certificaten die recht geven op aandelen in DeWarmte, waardoor u mede-eigenaar wordt en kunt profiteren van het financiële succes van het bedrijf.

Hoe kan ik investeren?

Investeringen kunnen direct worden gedaan via het crowd financieringsplatform Invesdor. Volg de instructies op het platform om uw investering veilig en eenvoudig te voltooien.

Zijn er risico's verbonden aan mijn investering?

Zoals bij elke investering, zijn er ook met deze investering risico's verbonden aan uw belegging. Uiteraard gaat DeWarmte zich volledig inzetten om een aanzienlijke waardestijging te bewerkstelligen. Certificaathouders ontvangen minimaal jaarlijks een update, inclusief de Jaarrekening.

Hebben jullie ergens iets vastgelegd over dividenduitkering? Wanneer wel en wanneer niet?

In deze groeifase heeft het realiseren van omzetgroei prioriteit boven dividenduitkeringen. Beslissingen over dividenduitkering worden zorgvuldig genomen in overeenstemming met de Aandeelhoudersovereenkomst (SHA), waarin regels over de bedrijfsvoering zijn vastgelegd.

Wat is de te verwachten waardestijging van de organisatie door de jaren heen?

We zijn momenteel actief in het venture capital-traject, waarbij zowel onze founders als onze investeerders Rubio en De Vijf Invest een aanzienlijke groei ambiëren. Ons doel is om binnen 4-6 jaar een waardestijging van 8-12x te realiseren, wat past binnen onze ambitie om aanzienlijk rendement te genereren voor onze investeerders.

Wat is een warmtepomp en hoe werkt het?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte-energie van een bron (bijvoorbeeld lucht) naar een bestemming overbrengt (bijvoorbeeld water), meestal voor verwarmings- of koeldoeleinden. Het werkt volgens het principe van het verplaatsen van warmte in plaats van het genereren ervan, waardoor het zeer efficiënt is. Het werkt door een koelmiddel door een cyclus van verdamping en condensatie te laten circuleren, waarbij het warmte absorbeert van de ene plaats en het vrijgeeft op een andere plaats. De Pomp AO is een lucht-water warmtepomp, de HeatCycle maakt gebruik van een water-water warmtepomp.

Wat maakt warmtepompen een veelbelovende investeringsmogelijkheid?

Warmtepompen bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele verwarmings- en koelsystemen op het gebied van energie-efficiëntie, kostenbesparing en milieueffecten. Met een toenemende nadruk op duurzaamheid en energie-efficiëntie groeit de vraag naar warmtepompen snel, wat een lucratieve investeringsmogelijkheid biedt.

Wat maakt DeWarmte uniek?

DeWarmte is een innovatief warmtepompbedrijf. Met haar geïntegreerde D2C bedrijfsmodel (waarmee ze o.a. onnodige marges weghaalt en direct klantcontact heeft) en focus op onderzoek en ontwikkeling (inclusief in-house ontwikkelde slimme regelingen) biedt DeWarmte:

 • De snelste en plug-and-play installatie (gem. 6 uur en vaak binnen een halve dag);
 • Flexibiliteit in plaatsing, waardoor er meer vrijheid is voor de klant om de plek te kiezen;
 • De beste specificaties in zijn klasse, eerlijke en transparante prijzen en een moeiteloze gebruikservaring voor de klant;
 • Prijswinnend design;
 • Kwaliteitsgarantie d.m.v. Nederlandse kwaliteitscontrole in Utrecht, kwaliteitsmerk compressor en hoge kwaliteit installatiewerk;
 • Toekomstbestendigheid.Het vermogen is klaar voor all-electric en makkelijk te upgraden naar all-electric. Daarnaast is de software klaar voor de energiemarkt van de toekomst en kan deze binnenkort inspelen op aanwezigheid zonnepanelen, dynamische contracten en helpen bij het voorkomen van netcongestie);
 • Daarnaast biedt de inhouse ontwikkelde software:
  • real-time inzicht in daadwerkelijke elektra en warmte metingen;
  • Directe controle over de warmtepomp instellingen;
  • IoT product met over-the-air updates (in andere woorden, de hardware die nu gekocht wordt groeit mee in software met de energiemarkt).


Waar wordt de financiering voor gebruikt?

De financiering wordt gebruikt voor het verhogen van de omzet, het versterken van het team om de groei te faciliteren en R&D om mee te groeien met de mogelijkheden en behoeften van de markt.

Commerciële groei: Een aanzienlijk deel van de ingezamelde fondsen zal worden gebruikt om de marketing- en verkoopinspanningen te verhogen (e.g. radio campagne, LTV campagne, B2B business developer aannemen, Sales team uitbreiden). Het bedrijf streeft naar meer interactie met de doelgroep en de mogelijkheid om hen te begeleiden in de transitie naar duurzaam verwarmen.

Organisatie: Een deel van de financiering zal worden toegewezen aan het versterken van het team om dit groeitraject te ondersteunen en de efficiëntie van de organisatie te optimaliseren (e.g. assemblage en installatie capaciteit uitbreiden).

R&D: Een deel van de financiering wordt gereserveerd voor lopende initiatieven op het gebied van productontwikkeling. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam blijft verbeteren en meegroeien met de mogelijkheden en behoeften van de markt (e.g. realisatie van de volledig elektrische warmtepomp, een native DeWarmte app, integratie slimme thermostaten,  integratie dynamische tarieven, "smart control" op basis van AI).

Waarom noemen jullie op sommige 3000 geïnstalleerde warmtepompen per eind 2024 en op andere plekken 2000?

In het positieve scenario is het doel om in totaal 3000 producten geïnstalleerd te hebben eind 2024. De financiële prognose rekent met totaal 2000 geïnstalleerde producten. Dit is de base case en is conservatiever ingezet.

Wat is uw langetermijnvisie en groeitrajectorie?

Onze langetermijnvisie is om in Europa een toonaangevende speler te worden in de warmtepompindustrie en de overgang naar duurzame verwarmings- en koeloplossingen in Europa te versnellen. We zijn toegewijd aan continue innovatie, uitbreiding en waardecreatie voor onze klanten, investeerders en belanghebbenden. Met een duidelijke groeistrategie en een getalenteerd team hebben we vertrouwen in ons vermogen om te profiteren van marktkansen en langetermijnwaarde en impact te leveren. Met a.o. de lancering van de all-electric in Q3 2024 en het doel om in 2025 uit te breiden naar Duitsland.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN