Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Zonnepark Wilbertoord Noordstraat B.V.

Nederlands
Vaste rente
Duurzaamheid
SDGs
Hernieuwbare energie

Investeer in lokaal opgewekte zonne-energie

Waarom investeren?

Draag bij aan de duurzame energietransitie door circa 2.800 huishoudens te voorzien van zonne-energie.

Het zonnepark is reeds volledig operationeel sinds december 2023. Particuliere investeerders kunnen nu mee profiteren van de opbrengsten dankzij overdraagbare obligaties met een nettorente van 5,5%.

Het project heeft een solide en voorspelbare kasstroom op basis van sterke contracten. Daarnaast heeft Zonnepark Wilbertoord een SDE++ subsidie toegekend gekregen die verdere inkomenszekerheid biedt.

Jordan Zipkin - Board Member SAWA Energy BV

„We blijven ons richten op een duurzamer energiesysteem, ook in Nederland. Zonnepark Wilbertoord zal naar schatting groene stroom opwekken voor ongeveer 2.800 huishoudens. Daarmee past de realisatie van dit zonnepark goed in onze ambitie om in 2030 jaarlijks 4 GW aan duurzame energie op te wekken in Europa.  

Met een investering in zonnepark Wilbertoord doet u niet alleen een  rendabele investering, maar draagt u ook bij aan de Nederlandse energietransitie en een duurzamere wereld."

Niels van der Linden, Asset Owner & Country Manager Statkraft Nederland

Beschrijving Investering

Einde investeren:
24-3-2024
Type:
Obligatie
Achtergesteld:
nee
Al geinvesteerd:
€ 250.000,00
Prijs per obligatie:
€ 250,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Rente:
jaarlijks
Terugbetaling:
jaarlijks
Aangeboden in:
NL
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

In geval van toekomstige bankfinanciering zal de obligatielening worden achtergesteld.

Overzicht

Projectoverzicht

Energietransitie

De energietransitie neemt met ongekende snelheid toe, nu landen over de hele wereld hun klimaatambities aanscherpen. Toenemende onrust in de wereld en stijgende energieprijzen dragen hier ook aan bij. Het elektriciteitssysteem van de toekomst zal worden gedomineerd door zonne- en windenergie. 

Statkraft

Statkraft is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van waterkracht en de grootste producent van hernieuwbare energie in Europa. Het bedrijf produceert waterkracht, windenergie, zonne-energie, gasgestookte energie en levert stadsverwarming. Statkraft is een wereldwijd opererende speler op de energiemarkt, met 5.700 werknemers in 21 landen. 

Statkraft heeft al meerdere succesvolle financieringscampagnes gedaan op het Oneplanetcrowd-platform, fusiepartner van Invesdor. Nu heeft u de mogelijkheid om te investeren in Zonnepark Wilbertoord. 

Zonnepark Wilbertoord

Het zonnepark is reeds volledig operationeel en wekt naar verwachting genoeg energie op om 2.800 huishoudens van groene stroom te voorzien. De locatie waar dit zonnepark is ontwikkeld is ideaal voor het opwekken van zonne-energie vanwege een stimulerend gemeentelijk beleid in de regio. Deze positieve houding jegens duurzame energieprojecten blijkt onder andere uit het feit dat er nul bezwaren zijn opgeworpen vanuit de omgeving tijdens het vergunningstraject. Bovendien zorgt de locatie in het agrarische landschap voor een naadloze integratie in de omgeving, waardoor de impact op het milieu minimaal is. 

Projektstatus

Status 

Het zonnepark is reeds volledig operationeel

Stromproduktion

Energieproductie:

10,78 MWp per jaar, voldoende voor ongeveer 2.800 huishoudens

Sterke aandeelhouders & meer dan een eeuw ervaring

Zonnepark Wilbertoord Noordstraat B.V. is een besloten vennootschap. Aandeelhouder van Zonnepark Wilbertoord Noordstraat B.V. is SC Benelux Holdco B.V. (100%). De moedermaatschappij en enige aandeelhouder van SC Benelux Holdco B.V. is Solarcentury Holdings Limited, die alle uiteindelijk volledig eigendom zijn van Statkraft AS.

De belangrijkste activiteiten van Zonnepark Wilbertoord zijn de ontwikkeling, bouw, exploitatie en het onderhoud van de 10 MWp fotovoltaïsche installatie en de verkoop van de door de installatie geproduceerde elektriciteit. Zonnepark Wilbertoord Noordstraat B.V. is voor 100% gefinancierd door SC Benelux Holdco B.V.

Statkraft heeft geen banklening afgesloten om het project te financieren.

Grote ambities

De realisatie van dit zonnepark past goed in de ambitie van Statkraft om in 2030 jaarlijks 4 GW aan duurzame energie toe te voegen in Europa.

125 jaar ervaring

Statkraft heeft zijn roots in Noorwegen en is 100% eigendom van de Noorse staat. Statkraft is ervan overtuigd dat duurzame energie de toekomst heeft en werkt al ruim 125 jaar aan een schonere wereld waarin alle energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen.

Internationaal

Naast de activiteiten in Nederland is Statkraft actief in 21 andere landen. In Europa is Statkraft de grootste producent van hernieuwbare energie. Wereldwijd hebben ze ruim 5.700 medewerkers en projecten op waterkracht, wind- en zonne-energie.

Duurzaamheid

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) zijn onderdeel van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en vormen het internationale kader voor duurzame ontwikkeling tot 2030. Deze SDG's zijn bedoeld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Sustainability

Toegang tot betaalbare en duurzame energie voor iedereen

Door groene energie op te wekken vergroot Zonnepark Wilbertoord de beschikbaarheid en betaalbaarheid van duurzame energie voor lokale huishoudens. Impact: de verwachte elektriciteitsopwekking is 10.000 MWh per jaar, genoeg om ongeveer 2.800 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Photovoltaik

Het zonnepark is momenteel al operationeel en de volledige financieringsbehoefte van het project is gefinancierd met eigen vermogen en een aandeelhouderslening. Met deze crowdfundinglening zal een deel van de aandeelhouderslening worden vervangen en krijgen omwonenden van het zonnepark de mogelijkheid om financieel mee te participeren in de opbrengsten van het park.

De lokale financiering is gemaximeerd op € 1.000.000. De landelijke campagne is gemaximeerd op € 250.000.

Wist u al dat...?

... er geen enkel bezwaar vanuit de lokale bewoners is ingediend tijdens het traject van de vergunningsaanvraag voor de bouw van dit zonnepark?

3 voordelen voor investeerders

Icon Gemeinsam

U krijgt toegang tot financieringsprojecten in de hernieuwbare energiesector, die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor banken.

Icon Finanzierung

U draagt bij aan de duurzame energietransitie.

Icon Ausgereifter Prozess

U profiteert van vaste rente-inkomsten over een lange periode.

Meer informatie over Zonnepark Wilbertoord

In het informatiememorandum vindt u meer gedetailleerde informatie over het bedrijf .

Het informatiememorandum wordt verstrekt door het bedrijf.

U kunt hier meer lezen over investeren in duurzame energieprojecten.

Financiële gegevens

Actuele en verwachte cijfers

Inzicht in de financiële cijfers van Zonnepark Wilbertoord, zoals omzet en winstontwikkeling en groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Documenten

Updates

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU