Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Zonnepark PV3 BV

Nederlands
Duurzaamheid

Grootste Drijvende Zonnepark van Europa | Zonnepark Bomhofsplas Zwolle

Overzicht

Beschrijving

>>>Lening 4,2% rente | Looptijd 14 jaar en 7 maanden | Investeer in het grootste drijvende zonnepark van Europa<<<

Het grootste drijvende zonnepark van Europa ligt op de Bomhofsplas in Zwolle. Het park van 18 hectare wekt met 72.000 panelen groene energie op voor ruim 7.000 huishoudens. In 2019 bedroeg het totale aandeel hernieuwbare energieverbruik slechts 8,9%. Volgens Europese afspraken moet dit naar 14% in 2020. Met een vermogen van 27.3 megawatt levert Zonnepark Bomhofsplas een belangrijke bijdrage aan het behalen van dit doel.

Bomhofsplas is een zandwinplas die ongeschikt is voor recreatief gebruik. Met de plaatsing van de zonnepanelen krijgt de plas een dubbele functie: zandwinning en productie van groene stroom. Met de plaatsing van zonneparken op bijvoorbeeld water, wordt tevens voorkomen dat bruikbare oppervlakte op land wordt ingezet voor de opwek van duurzame energie. Bijkomend voordeel: het verkoelende effect van het water verhoogt het rendement van de panelen.

Het zonnepark laat voldoende licht door om de biodiversiteit in de plas niet te benadelen. Tevens zijn aan de uiteinden van het park zogeheten “bio-hutten” bevestigd. Dit zijn gevlochten kooien die worden gevuld met hout- en schelmateriaal (bio grondstoffen), hierdoor wordt de vispopulatie in de plas gestimuleerd.

Energie coöperatie Blauwvinger Energie heeft als doel om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot groene stroom. Tevens willen we ervoor zorgen dat het financieel rendement in de regio blijft. Daarom krijgen inwoners van de regio Zwolle voorrang om te investeren. De groene energie blijft ook beschikbaar voor de mensen die niet investeren. Zo willen we ervoor zorgen dat meer huishoudens toegang hebben tot duurzame, lokaal opgewekte energie. Dit kan door het afnemen van Zwolse Energie via Blauwvinger Energie. Als aandeelhouder van het zonnepark willen we minimaal €1,5 miljoen en maximaal € 2,25 miljoen financiering ophalen bij de crowd. .

Investeer in de opwek van groene stroom door een lening te verstekken tegen 4,2% (netto 3,8%) rente met een looptijd van 14 jaar en 7 maanden

Lees voordat u investeert het informatiememorandum en de risico analyse met alle details van de lening.

Impact

Sustainable Development Goal (SDG)

Updates

UPDATE 05.01.2021: Een zonnig 2021

Wij gunnen iedereen een slim begin van 2021. Daarom hebben wij mooi nieuws. De aandeelhouders gaan akkoord met het ophalen van een lager streefbedrag bij de crowd. Dat betekent voor iedereen die meedoet dat de eerste rente + aflossing al vanaf april 2021 wordt uitgekeerd. Met een rente van 4,2% (netto 3,8%), een looptijd van 14 jaar en 7 maanden én 4x per jaar aflossing + rente over het uitstaande bedrag, profiteer je optimaal van je lening in duurzame energie. Doe je ook mee? Je hebt nog een paar dagen!

En uiteraard wensen we iedereen een zonnig 2021!

Het team van Blauwvinger Energie

UPDATE 16.12.2020: Mijlpaal

Ruim 300 deelnemers hebben al geïnvesteerd in Zonnelening Bomhofsplas. We zijn door de 50% grens heen. Iedereen die al meedoet, bedankt. Voor anderen een buitenkans. Niet iedereen kan zeggen dat hij/zij investeert in het grootste drijvende zonnepark van Europa.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU