Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Zonnepark Bollendonk B.V.

Nederlands
Duurzaamheid

Zonnepark Etten-Leur Bollendonk

Overzicht

Beschrijving

>>>Lening 5,8 % rente| Looptijd 10 jaar | Investeer in de opwek van zonnestroom<<<

Deze propositie was eerder al beschikbaar voor de omwonenden van het zonnepark en wordt nu opengesteld voor andere investeerders. Lokale financiering was gemaximeerd op € 350.000. De landelijke campagne is gemaximeerd op € 150.000.

Zonnepark Bollendonk is gelegen in Etten-Leur en is gebouwd op een voormalige stortplaats. Met de komst van het zonnepark krijgt deze plek een nieuwe bestemming en draagt deze voormalige stortplaats bij aan de klimaatdoelstellingen van Etten-Leur. Het zonnepark zorgt voor de aanleg van een voedselbos en habitat voor de marter. Op deze wijze versterkt de plek ook nog eens de biodiversiteit en leefbaarheid voor dieren in de omgeving. Door de bestaande bomenrijen rondom de voormalige vuilstort wordt het zonnepark volledig aan het zicht onttrokken. Het zonnepark bestaat uit 21.320 panelen, deze zullen circa 11.3 GWh aan zonnestroom per jaar opwekken. Hiermee kunnen jaarlijks bijna 4.800 huishoudens van zonnestroom worden voorzien. Dit betekent een totale vermindering aan CO2 uitstoot van circa 132.000 ton over 30 jaar.

Statkraft heeft Zonnepark Bollendonk ontwikkeld en gebouwd en staat in voor het onderhoud en beheer van het zonnepark. Statkraft is actief in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van grootschalige zonne- en windparken. Het bedrijf heeft als missie om een verschil te maken in de strijd tegen klimaatverandering.

Het zonnepark is momenteel volledig ingeschakeld en operationeel. Statkraft wil de omwonenden uit Etten-Leur de kans geven om mee te kunnen profiteren van de opbrengsten van het park. Daarom willen we € 350.000 financiering ophalen via Oneplanetcrowd (“OPC”). U kunt al investeren vanaf € 250.

Investeer in de opwek van zonnestroom door een lening te verstrekken tegen 5,0% netto rente per jaar met een looptijd van 10 jaar.

Impact

Sustainable Development Goal (SDG)

Updates

Er zijn momenteel geen updates beschikbaar.

Naarmate de financiering vordert, zal hier regelmatig nieuwe informatie worden toegevoegd. Dit omvat antwoorden op vragen van investeerders in de vorm van FAQ's en de toevoeging van verdere projectrelevante informatie. Abonneer je op onze nieuwsbrief om snel op de hoogte te blijven van nieuwe updates..

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU