Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Windpark Westermeerwind

Nederlands
Duurzaamheid
Hernieuwbare energie
SDGs

Ga ook voor de wind en haal méér uit Westermeerwind!

Windpark Westermeerwind is gelegen in het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het windpark bestaat uit 48 turbines van 3 MW en heeft een vermogen van 144 MW. Dat is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van 160.000 huishoudens.

Westermeerwind is een windpark ‘voor en door de polder’. De initiatiefnemers beloofden bij de bouw dat omwonenden financieel mee konden profiteren. Daarom startten zij in 2018 met een obligatielening met een looptijd van vijf jaar. Na het succes van de eerste ronde, die in februari 2024 is terugbetaald, stelt het windpark nu opnieuw obligaties beschikbaar.

Met deze nieuwe uitgifte kunnen alle inwoners van de gemeente Urk, Noordoostpolder en voormalig Lemsterland (opgegaan in de gemeente De Fryske Marren) opnieuw profiteren van Windpark Westermeerwind.

Deze propositie is alleen beschikbaar voor omwonenden van Windpark Westermeerwind.

Beschrijving Investering

Einde investeren:
6-6-2024
Type:
Obligatie
Achtergesteld:
ja
Al geinvesteerd:
€ 10.249.500,00
Prijs per obligatie:
€ 500,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Rente:
jaarlijks
Terugbetaling:
jaarlijks
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Obligatie-uitgifte Windpark Westermeerwind

Investeren kan al vanaf € 500 (1 obligatie) tot een maximum van € 50.000 (100 obligaties). De investering wordt jaarlijks afgelost. U ontvangt op jaarbasis 7,5% rente over de uitstaande hoofdsom.

De financiële risico’s van deze obligatielening staan beschreven in het Informatiememorandum. Lees deze aandachtig door, voordat u investeert.

Meer informatie over deze investeringspropositie en veelgestelde vragen vindt u op www.gavoordewind.nl.

UPDATE | 24-05-2024

Veel animo voor obligatielening Windpark Westermeerwind, maar inschrijven blijft zinvol

Van 6 mei tot en met 6 juni kunnen alle inwoners van de gemeente Urk, Noordoostpolder en voormalig Lemsterland van 18 jaar en ouder obligaties kopen van Windpark Westermeerwind. De belangstelling daarvoor blijkt groot. Het maximumbedrag van € 5 miljoen (10.000 obligaties van € 500,-) al bereikt. Is het dan nog zinvol om in te schrijven? Het antwoord is volmondig: ja!

Toewijzing op basis van bakstenenmodel

Omdat het maximumbedrag van € 5 miljoen is bereikt, vindt de toewijzing van obligaties plaats via het zogenaamde ‘bakstenenmodel’. Daarbij krijgt iedere inschrijver eerst één obligatie, daarna een tweede en dit gaat zo door tot alle obligaties over alle inschrijvers verdeeld zijn. In de praktijk betekent dit dat de grootste inschrijvers per saldo minder obligaties krijgen dan waarvoor ze hebben ingeschreven.

Met deze wijze van verdeling zijn zoveel mogelijk omwonenden in de gelegenheid om mee te profiteren van het windpark en financieel betrokken te zijn bij de energietransitie. Daardoor is het, ondanks dat het maximumbedrag bereikt is, voor kleine en grote beleggers nog steeds zinvol om in te schrijven op de obligaties van het windpark.

Hoe gaat de inschrijving voor obligaties in zijn werk?

• De inschrijving sluit op donderdag 6 juni aan het einde van de avond. Tijdens de inschrijvingsperiode geeft u aan voor welk bedrag u obligaties wenst te kopen. U kunt deze ook al betalen. U schrijft zich in voor het werkelijke bedrag dat u wilt investeren.

• Na sluiting van de inschrijving volgt een periode van vier dagen waarin u, als u dat nog niet gedaan heeft, uw identificatie kunt voldoen en kunt betalen voor de obligaties waarvoor u zich heeft ingeschreven. Dit is mogelijk tot 10 juni 2024.

• Daarna stellen we vast hoeveel obligaties van € 500,- aan iedere individuele inschrijver kunnen worden toegewezen volgens de hierboven genoemde methode. Indien u minder obligaties toegewezen hebt gekregen dan waarvoor u betaald heeft, wordt het verschil aan u teruggestort. Alle inschrijvers krijgen hiervan per e-mail bericht. Naar verwachting gebeurt dat uiterlijk op 18 juni 2024.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU