Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Cargoroo BV

Nederlands
Duurzaamheid

Cargoroo | De elektrische buurtbakfiets

Overzicht

Help ons om met behulp van onze deelbakfietsen steden schoner en leefbaarder te maken. Investeer in aandelen Cargoroo tegen een aantrekkelijke instapprijs en met mogelijkheid tot een mooie financiële opbrengst.

Waarom investeren in Cargoroo? 

Na het succes in de Nederlandse steden, gaan we deze verder uitbreiden en groeien naar nieuwe Duitse en Belgische steden. Daarvoor willen we €2 miljoen financiering ophalen om dit jaar onze fietsvloot meer dan te verdubbelen en om de Duitse markt te veroveren. Hiermee zetten we een volgende stap op onze missie als marktleider op het gebied van elektrische deelbakfietsen.

U heeft de mogelijkheid om (certificaten van) aandelen te kopen tegen dezelfde aandelenprijs en condities als de drie professionele investeerders Fairtree Elevant Ventures, The Sharing Group en PDENH die reeds in deze financieringsronde zijn ingestapt.

Beschrijving

Over Cargoroo

Onze steden worden steeds drukker en er komen alsmaar meer auto’s bij. Deze auto’s staan 95% van de tijd stil, vervuilen als ze wel rijden en nemen kostbare openbare ruimte in beslag. Meer dan 50% van alle binnenstedelijke gemotoriseerde verplaatsingen in Europa kunnen door een bakfiets worden vervangen. Dat zijn 17 miljard ritjes per jaar in de EU alleen. Als iedereen hiervoor een eigen bakfiets aanschaft, creëren we een volgend probleem in onze openbare ruimte en samen kunnen we dat voorkomen.

Cargoroo is een deelplatform voor elektrische bakfietsen. De deelbakfietsen zijn te gebruiken door iedereen ouder dan 18 jaar en je kunt de bakfietsen gemakkelijk vinden via de mobiele app. Zo weten gezinnen met kinderen, ondernemers, starters en studenten onze fietsen inmiddels goed te vinden. Alle bakfietsen staan op vaste locaties, verspreid over buurten in verschillende steden. Als je een bakfiets bij jou in de buurt hebt gevonden, kun je hem voor € 0,10 per minuut huren (pay per use).

De bakfiets dient na elke rit weer teruggebracht te worden naar de vaste locatie. Zo staat de fiets weer netjes klaar voor de volgende gebruiker en zwerven de bakfietsen niet door de stad, zoals bij zoveel andere aanbieders van deelmobiliteit. Er zal binnenkort een abonnementsmodel worden geïntroduceerd om onze klanten nog beter te kunnen bedienen en loyaliteit en commitment passend te belonen, en het gebruik in de dalperiode te stimuleren.

Wij onderscheiden ons van de andere spelers doordat wij een premium product en ervaring aanbieden. De kwaliteit van onze bakfiets is beter dan van andere aanbieders en daarmee bieden we onze klanten ook een échte vervanger voor de auto aan. Wij ervaren dat ons “operating model” met vaste locaties en A-naar-A ritten het meest duurzame model is voor zowel de steden als onze klanten. Hiermee bieden we steden en bewoners een positieve ervaring en winnen we gemakkelijker vergunningen en aanbestedingen voor meerjarige samenwerkingen met steden.

Meet the founders

We willen €2 miljoen financiering ophalen om dit jaar onze fietsvloot meer dan te verdubbelen in Nederlandse steden en om de Duitse markt te veroveren. Deze financiering zal voor de helft bancair worden ingevuld en daarnaast vanuit investeerders uit onze crowd. Deze financieringsronde is een aanvulling op een succesvolle financiering die eind vorig jaar is verstrekt door onze huidige investeerders Fairtree Elevant Ventures, The Sharing Group en PDENH.

Jelle Maijer: HEAD OF PRODUCT

Cargoroo kwam tot leven nadat Jelle de vrijheid had ervaren die een e-cargo fiets had gebracht voor zijn gezins- en werkleven. Na de aankoop van een e-cargo fiets, creëerde hij snel een deelgemeenschap eromheen en het idee voor Cargoroo was geboren. Een serie-ondernemer en ontwerper van beroep die de R&D van de fiets overziet.

Jaron Borensztajn: HEAD OF FUTURE MARKETS

Jelle legde het idee voor aan Jaron, die snel overtuigd raakte en samen kochten ze de eerste 10 fietsen om een proof of concept uit te voeren. Jaron is een serie-ondernemer met een sterke achtergrond in IT en Business Intelligence Consultancy. Hij is verantwoordelijk voor de marktontwikkeling en is tevens voorzitter van de Cargo Bike expertgroep voor Cycling Industries Europe.

Erik de Winter: CEO

Erik kwam er kort na de lancering bij en heeft meer dan 7 jaar ervaring in de deel-ebike-industrie. Hij heeft een commerciële achtergrond in verschillende sectoren en is een pionier in internationale publieke zaken voor de deelfietsindustrie. Hij richt zich op de groei van Cargoroo in steden en bedrijven, en geeft leiding aan onze teams.

Financiering

We willen €2 miljoen financiering ophalen om dit jaar onze fietsvloot meer dan te verdubbelen in Nederlandse steden en om de Duitse markt te veroveren. Deze financiering zal voor de helft bancair worden ingevuld en daarnaast vanuit investeerders uit onze crowd. Deze financieringsronde is een aanvulling op een succesvolle financiering die eind vorig jaar is verstrekt door onze huidige investeerders Fairtree Elevant Ventures, The Sharing Group en PDENH.

De nieuwe financiering zal voor de helft ingezet worden voor de versnelde groei in steden waar we al actief zijn en voor de start in nieuwe steden. Het overige deel van de financiering zal worden gebruikt voor de doorontwikkeling van ons ondersteunende tech platform om klanten in verschillende landen een zo goed mogelijke ervaring te bieden.

Exitmogelijkheden

Investeer in Cargoroo en draag bij aan een verdubbeling van het aantal fietsen en om de Duitse markt te veroveren! Kein auto, kein problem. #letscargoroo

Impact

Sustainable Development Goal (SDG)

Updates

Update 3.7.2023

€ 1,1 miljoen!

De campagne is voorbij, en wat is er een prachtig resultaat behaald!

Dankzij maar liefst 558 investeerders hebben we ruim € 1,1 miljoen aan financiering opgehaald. We zijn heel trots op dit resultaat. Dankzij deze financiering zijn we een stap dichterbij ons doel om steden schoner en leefbaarder te maken met behulp van onze deelbakfietsen. Veel dank aan alle investeerders die op deze manier hun vertrouwen hebben uitgesproken in ons mooie bedrijf.

We zijn momenteel bezig met de administratieve afwikkeling van de campagne. We verwachten onze investeerders binnen 14 dagen te kunnen berichten over hun kortingsvouchers.

Hartelijke groet, Team Cargoroo

Update 31.5.2023

€ 1 miljoen!

Met veel plezier mogen we jullie mededelen dat we gisteren de magische grens van € 1 miljoen hebben overschreden! We zijn enorm blij met dit resultaat tot nu toe en willen alle investeerders ontzettend bedanken.

Met nog twee dagen op de teller zetten we de eindsprint in om nog zoveel mogelijk investeerders te bereiken. Helpt u ons met deze eindsprint door onze campagne nog zoveel mogelijk te delen?

Zet deze link in al uw whatsappgroepjes -> https://bit.ly/3oyyZJb met de oproep dat dit echt de laatste kans is om in te stappen in de succesvolle campagne waar de teller al op meer dan € 1 miljoen staat!

5 redenen om te investeren in Cargoroo:

  • Marktleider op weg naar positieve cashflow
  • Drie andere professionele investeerders in deze investeringsronde
  • Team en markt klaar voor expansie
  • 100% groei in fietsen = 100% groei in omzet
  • Grote maatschappelijke impact

De campagne loopt nog tot donderdag 1 juni 23:59 uur.

Hartelijke groet, Team Cargoroo

Update 25.5.2023

Heel goed nieuws!

Vorige week berichtten wij u al dat we in gesprek waren met bestaande en nieuwe investeerders. We zijn heel blij dat we u kunnen mededelen dat we overeenstemming hebben bereikt over deze additionele financiering!

We hebben daarmee nu 95% van het doelbedrag van €1 miljoen bereikt, dus we zijn er nog niet helemaal. Helpt u ons om het doelbedrag te halen? De campagne loopt nog een week, dus deel hem vooral nog in uw netwerk. Wij delen ons bedrijf, zoals we onze bakfietsen delen. Op naar een mooie eindsprint samen!

Hartelijke groet, Team Cargoroo

#letscargoroo

Update 17.5.2023

Beste investeerders,

Dankzij 370 enthousiaste investeerders staat de teller al op meer dan € 470.000, een prachtig bedrag! Veel dank aan iedereen die tot nu toe heeft geïnvesteerd.

Daarnaast hebben we goed nieuws: we voeren momenteel vergevorderde gesprekken met bestaande en nieuwe investeerders over de financiering van Cargoroo, waarmee we in één klap het minimumbedrag van € 1 miljoen kunnen bereiken. We hebben echter nog iets meer tijd nodig om deze grote investering definitief te maken. Daarom hebben we besloten om de campagne met twee weken te verlengen. Zo geven we ook nóg meer investeerders de kans om mee te financieren en het minimum bedrag wellicht te overschreiden.

Kent u mensen die ook zouden willen investeren in Cargoroo? U helpt ons enorm door de campagne te delen in uw netwerk, op de sociale media en in uw Whatsapp-groepjes! De campagne loopt tot en met donderdag 1 juni.

Hartelijke groet, Team Cargoroo

Update 5.5.2023

Nieuwe app is live!

We zijn heel trots om deze heel bijzondere update met jullie te delen. Want deze week is onze gloednieuwe app gelanceerd waarmee we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Dit is de grootste update ooit!

We hebben het boekingsproces en de kaart volledig opnieuw ontworpen. Het openen en sluiten van het slot gaat nog soepeler en binnenkort voegen we ook Chat en WhatsApp toe aan de app, zodat je onze klantenservice nog makkelijker kan bereiken bij tegenwind is of als er iets niet lukt. Via de nieuwe app kunnen we ook onze abonnementen met jullie gaan delen. Er is een passend abonnement voor iedereen met onze 3 opties: Soms, Regelmatig en Vaak.

Bedankt voor jullie geweldige steun! We zijn nu al bijna op 45% van ons doelbedrag en zonder jullie hulp hadden we dat niet kunnen bereiken.

Hartelijke groet,

Team Cargoroo

Update 3.5.2023

Meer dan 300 investeerders

Meer dan 300 investeerders hebben al aandelen gekocht in Cargoroo, geweldig! Dankzij jullie vertrouwen hebben jullie de kans om mee te profiteren van de groei van ons mooie bedrijf.

Want we zitten niet stil, er is veel gebeurd de afgelopen tijd!

We zijn bijvoorbeeld live gegaan in Rotterdam met een initiële vloot van 100 bakfietsen. Rotterdam is de zesde Nederlandse stad waar je de knalgele Cargoroos kan vinden.

De bakfietsvloot in Amsterdam wordt in 2024 uitgebreid naar 750 fietsen en later zelfs naar 1.250 deelbakfietsen. In Den Haag wordt er uitgebreid naar 500 bakfietsen.

Een nieuwe, verbeterde app en abonnementsmodel staat op stapel! Stay tuned…

Afgelopen maandag was onze CEO Erik de Winter te gast bij BNR Nieuwsradio om hierover en meer te vertellen. Heeft u de uitzending gemist? U kunt hem hier terugluisteren: https://www.bnr.nl/podcast/bnr-mobility/10511345/opmars-deelbakfiets-niet-te-stuiten

Nogmaals veel dank aan al onze investeerders! U helpt ons nog verder door onze campagne te delen in uw netwerk.

Hartelijke groet, Team Cargoroo

Update 20.4.2023

Beste investeerders,

Dankzij ruim 260 enthousiaste investeerders uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk staat de teller al op bijna 40% van het doelbedrag. Omdat de campagne nog niet zo lang live staat op het Invesdor-platform, en omdat er wat grotere investeerders in de pijplijn zitten die wat meer tijd nodig hebben om hun investering te kunnen doen, hebben wij besloten om de campagne met drie weken te verlengen. We geven graag zoveel mensen de kans om aandeelhouder te worden van Cargoroo. We delen ons bedrijf, zoals we onze fietsen delen!

We willen al onze investeerders ontzettend bedanken! U kunt nog verder helpen door de campagne te delen in uw netwerk! Zo bereiken we nog meer mensen die mee zouden willen doen. Deel deze link alvast uw whatsappgroepjes of op social media, zo bereiken we nog meer mensen: https://bit.ly/3ospATp

Nogmaals veel dank voor je vertrouwen en investering in Cargoroo!

Hartelijke groet,

Namens het hele team van Cargoroo

Erik de Winter

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU