Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

RE:BORN Real Estate

Nederlands
Duurzaamheid

WALDEN, RE:BORN | Duurzaam en functievrij stadspand

Overzicht

Beschrijving

>>>Obligatielening 6% + (1,5% gedurende bouw) | Looptijd 5,5 jaar | Investeer in dynamisch, dierbaar en duurzaam vastgoed<<<

Met trots presenteren wij u RE:BORN WALDEN, gelegen aan de Waldeck Pyrmontkade 872 te Den Haag. Aan het eind van 2021 wordt WALDEN, na een bouwperiode van anderhalf jaar, opgeleverd. In de komende 15 jaren wordt het gebouw met haar 30 appartementen, kantoorruimte, fitnessruimte en duurzame parkeermobiliteit duurzaam geëxploiteerd door huurder BizStay. De verwachting is dat WALDEN vanaf januari 2022 wordt bewoond door BizStay en haar gebruikers. Vanaf dit moment is het pand een zeer interessant ‘groen’ beleggingsproduct voor de lange termijn. WALDEN is ontwikkeld door RE:BORN: een ontwikkelende belegger die sinds 2015 met succes vastgoedprojecten realiseert. Daarmee wil zij de Nederlandse vastgoedsector veranderen, door vrij te denken en nieuwe wegen in te slaan. De inzet van oprichters Niel Slob en Saman Mohammadi: emotionele, ecologische en economische impact maken, door verouderd vastgoed aan te pakken en te transformeren naar functievrije gebouwen – die daarmee steeds opnieuw bruikbaar zijn voor veranderende maatschappelijke wensen. Gebouwen waarmee de gebruikers en omgeving een emotionele verbinding voelen, die ecologisch gezond zijn voor mens & milieu en leiden tot een economisch (hoger) stabiel rendement en een interessante waardeontwikkeling. Ook bij WALDEN worden deze principes toegepast. Het voormalige kantoorgebouw wordt zo aangepast dat het in de toekomst allerlei programma’s kan accommoderen. Ook wordt een verduurzamingsslag gemaakt met veel aandacht voor circulariteit; het gebouw wordt full-electric en energiezuinig en zoveel mogelijk materialen worden opnieuw gebruikt. Niet in de laatste plaats krijgt het architectonisch aanzien een flinke impuls, waardoor het veel beter aansluit bij de omgeving. Bij deze vernieuwende aanpak past ook een andere manier voor de projectfinanciering: RE:BORN haalt het geld op met crowdfunding. De totale financiering voor het gebouw bedraagt € 12,5 miljoen. Hiervan wordt het merendeel door de Rabobank gefinancierd. Omdat Walden een interessant ‘groen’ beleggingsproduct voor de lange termijn is, bieden we de crowd de mogelijkheid om € 3,8 miljoen te financieren middels een obligatielening. Hiervan wordt € 300.000 vervroegd afgelost als Rabobank haar financiering verhoogt. Investeer mee in de transformatie van WALDEN naar een functievrij gebouw dat een impuls biedt voor huurders, gebruikers, buurt en stad; tegen een nettorente van 7,1% gedurende de bouwfase en 5,6% gedurende de exploitatiefase (naar verwachting per 1-1-2022) met een looptijd van 5,5 jaar.


Verschil tussen onderhandse leningen obligatieleningen

Tot nu toe bemiddelde Oneplanetcrowd in onderhandse niet-overdraagbare leningen. Bij de investering in RE:BORN gaat het voor het eerst om ‘obligatieleningen’. Wat is het verschil? Het verschil tussen een onderhandse lening en een obligatielening is dat obligaties onder voorwaarden beperkt overdraagbaar zijn. Een onderhandse lening is dat niet. Voor obligaties die door ondernemingen via Oneplanetcrowd worden uitgegeven bestaat echter geen secundaire handelsplaats, waardoor het lastiger kan zijn om een koper te vinden voor uw obligaties. Voor obligatieleningen geldt, evenals voor onderhandse leningen, dat het risicoprofiel afhankelijk is van het project waarin u investeert. Leest u alstublieft alle verstrekte documenten aandachtig door. U zult daarin twee zaken zien die bij obligatieleningen anders zijn:

  • AFM Informatiedocument: dit is een vanuit AFM verplicht gesteld document met een vaste inhoudsstructuur, opgesteld door de onderneming. Hierin worden onder meer de risico’s benoemd.
  • Obligatievoorwaarden: hierin staan alle financieringsafspraken en voorwaarden. Tijdens het investeringsproces wordt u gevraagd akkoord te gaan met onder meer inschrijving op de obligatieleningen, waarmee u tevens akkoord gaat met de betreffende obligatievoorwaarden.

Rentebetaling bij vervroegde aflossing

In de bepalingen van Oneplanetcrowd is standaard opgenomen dat onderneming in geval van vervroegde aflossing boeterente betaalt. Voor dit project geldt dat de te betalen boetrente wordt verdeeld in een vergoeding van 2/3e voor de crowd en 1/3 voor Oneplanetcrowd. Oneplanetcrowd brengt geen beheerfee meer in rekening over de te betalen boeterente. Deze gewijzigde verdeling van de boeterente sluit beter aan bij wat gebruikelijk is bij andere platformen. Vervroegde aflossing voor Oneplanetcrowd leidt tot derving van omzet over het project die wij nodig hebben voor onze dienstverlening. Hiermee wordt een deel van de toegenomen kosten gedekt als gevolg van zwaardere regelgeving en investeringen in de kwaliteit van onze dienstverlening.

Impact

Sustainable Development Goal (SDG)

Updates

Er zijn momenteel geen updates beschikbaar.

Naarmate de financiering vordert, zal hier regelmatig nieuwe informatie worden toegevoegd. Dit omvat antwoorden op vragen van investeerders in de vorm van FAQ's en de toevoeging van verdere projectrelevante informatie. Abonneer je op onze nieuwsbrief om snel op de hoogte te blijven van nieuwe updates..

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU