Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Resonandina Holanda BV

Nederlands
Terug op Invesdor
Vaste rente
Duurzaamheid
Gezondheid
B2B

Winstgevende onderneming die diagnostiek toegankelijk maakt voor iedereen.


Marketing content

Waarom investeren in Resonandina?

Marktomvang: Er is wereldwijd behoefte aan toegankelijke diagnostiek met behulp van "kapitaalintensieve" medische apparatuur. De markt wordt geschat op 100.000+ MRI/CT-apparaten tegen 2030. Resonandina mikt op 500+ eenheden met € 150 miljoen jaarlijks terugkerende inkomsten ("ARR").

Prestatie: Resonandina heeft met succes een belangrijke marktpositie gecreëerd. Resonandina heeft meer dan 20 projecten in meer dan 10 landen afgesloten en beschikt over een solide projectpijplijn.

Winstgevend & Inkomstengroei: De stap maken van start-up naar scale-up. Met langlopende klantcontracten die zorgen voor stabiele terugkerende inkomsten, groeide de omzet in 2023 met 100% en de winst met 500%. De verwachting is dat de ARR in 2024 opnieuw zal verdubbelen.

Impact: De financiering wordt gebruikt om te investeren in medische apparatuur. De toegang tot diagnostiek wordt verbeterd, waardoor SDG 3 "Goede gezondheid en welzijn" wordt ondersteund.   

Floriaan vn Bemmelen, CEO Resonandina

"Stap in de wereld van Resonandina, waar innovatie en impact elkaar ontmoeten! Wij zijn voorlopers op het gebied van 'Pay-per-Use' Duurzame Medische Lease, die de gezondheidszorg in heel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied transformeert. Vorig jaar geloofden meer dan 2.000 crowdfunders en bijna 100 investeerders in onze visie. Nu, met een nieuwe financiering van € 1,5 miljoen in 2024, breiden we ons bereik uit. Breng samen met ons geavanceerde MRI- en PET-CT-apparaten naar Ecuador en Peru en maak zo een groot verschil in de toegankelijkheid van de gezondheidszorg.
Wees een drijvende kracht achter verandering. Sluit je vandaag nog aan bij Resonandina!"

Floriaan van Bemmelen, CEO, Resonandina

Beschrijving Investering

Einde investeren:
12-6-2024
Type:
Obligatie
Achtergesteld:
nee
Al geinvesteerd:
€ 1.650.000,00
Prijs per obligatie:
€ 250,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Rente:
Per kwartaal
Terugbetaling:
Per kwartaal
na 12 maanden
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

Resonandina is een winstgevende, snelgroeiende leasemaatschappij van medische apparatuur. Het maakt medische apparatuur zoals MRI, CT en radiotherapie toegankelijk voor iedereen wereldwijd door middel van een full-service en pay-per-use leasemodel.

Probleem: Ziekenhuizen hebben vaak een gebrek aan geld, kennis of ruimte voor kapitaalintensieve medische apparatuur.

Oplossing: Resonandina ontwikkelde een innovatief all-inclusive pay-per-use medisch leasemodel dat diagnostiek voor iedereen toegankelijk maakt.

Kapitaalintensieve apparatuur wordt betaalbaar voor ziekenhuizen omdat er elke maand een klein bedrag betaald moet worden in plaats van een groot bedrag ineens. De belangrijkste onderscheidende factor van Resonandina is de focus op een 'eenvoudig' en klantgericht 'B2B' businessmodel gebaseerd op 'Pay-per-Use' lease met een 'all-inclusive' pakket. De service omvat projectontwerp, investering, installatie, training, volledig onderhoud en een verlengde levenscyclus (met upgrades, hergebruik en recycling). Het ziekenhuis heeft alle medisch gerelateerde verantwoordelijkheden zoals patiëntenlogistiek, kwaliteitsbeheer, aansprakelijkheid en (verzekerings)facturatie.

Wij zorgen ervoor dat deze ziekenhuizen geavanceerde apparatuur kunnen inzetten zodat diagnostiek toegankelijk en beschikbaar wordt voor iedereen. Dit resulteert in gezondere mensen en minder reisbewegingen.

Resonandina startte de diensten in 2015 in Bolivia met een stapsgewijze uitbreiding naar andere Latijns-Amerikaanse landen. Submarkten zijn: "doctor owned" middelgrote ziekenhuizen, grotere professioneel beheerde ziekenhuizen en Openbare Gezondheidszorgdiensten.

Met een uniek concept van "gebruik het, bezit het niet" is Resonandina marktleider met focus op de "niche" van high-end medische diagnostische beeldvorming. Met een sterke partner in GE Healthcare. Fundamenteel is het Recurring Revenue-model met langetermijncontracten (meer dan 8 jaar). Met 10+ units in productie, 10+ in installatie en een pijplijn (2024) voor 25+ projecten is er een groot potentieel.

Resonandina mikt op 500+ projecten met €150 miljoen ARR op 5 continenten. De marktomvang wordt geschat op 100.000 projecten per 2030. Resonandina heeft met succes een erkende marktpositie gecreëerd, de service en operationele uitvoering gedefinieerd, is erin geslaagd om ARR en winstgevendheid te creëren, heeft het concept bewezen, heeft voetafdrukken in de adresseerbare markten voorbereid en is klaar voor de sprong voorwaarts.

Bedrijfsinformatie

Naam bedrijf: Resonandina Holanda BV
Managing Director: Floriaan van Bemmelen
Dennis Korthouwer
Bedrijfsnummer: 64691772
Jaar van oprichting: 2015
Adres: Herengracht 449A
1017 BR Amsterdam
The Netherlands
Sector: Gezondheidszorg
Aantal medewerkers: 12
Locaties: Nederland,
12 dochterondernemingen in Latijns-Amerika, de VS, Afrika en Azië
Website: www.resonandina.com
Sociale Media:

 

Producten en diensten

Resonandina helpt medische faciliteiten niet alleen om zich te voorzien van de nodige high-tech machines, maar ondersteunt ook de effectieve werking en het onderhoud van deze faciliteiten met essentiële menselijke hulpbronnen en infrastructuur, allemaal aanpasbaar aan de behoeften van specifieke situaties.

Medische apparatuur:
Resonandina levert een breed scala aan hardwareapparatuur, zoals MRI, CT, Cath Lab, PET/CT, Gamma Camera's, Lineaire Versnellers, Cyclotrons en meer.

Gebouwen van het containertype:
Daarnaast bieden we gebouwen aan van het "containertype" voor speciale omstandigheden. Dit zijn draagbare, modulaire gebouwen die ontworpen zijn om medische apparatuur in onder te brengen of extra ruimte te bieden voor medische diensten. Deze zijn vooral handig in situaties waar permanente bouw niet mogelijk is of waar mobiliteit en flexibiliteit vereist zijn, zoals in afgelegen gebieden of tijdelijke medische kampen.

Hoe werkt het?

Dit model is voordelig, omdat het ziekenhuizen in staat stelt geavanceerde MRI-diensten aan te bieden zonder de volledige financiële last van de aanschaf van de apparatuur te dragen. Het helpt ook bij het behouden van operationele liquiditeit en aanpassingsvermogen in de financiële planning. Bovendien stimuleert het pay-per-use systeem met volumekortingen ziekenhuizen om het gebruik van de MRI-machine te maximaliseren, waardoor hun operationele efficiëntie en winstgevendheid kunnen worden verhoogd. Resonandina biedt een "praktische en transparante" financiële oplossing, waardoor de service betaalbaar wordt.

Hier volgt een kort overzicht van machine leasing voor een MRI-model bij Resonandina:

Het MRI-apparaat leasen

Ziekenhuizen leasen de MRI-machine van Resonandina, waardoor de hoge initiële aankoopkosten vermeden worden en kapitaal gespaard blijft voor andere doeleinden. Resonandina levert en installeert vervolgens de MRI-machine en zorgt voor de training en al het onderhoud van de MRI in het betreffende ziekenhuis.

Pay-Per-Use betalingsstructuur

Ziekenhuizen betalen een vast bedrag voor elke MRI-scan, waarbij de kosten dalen naarmate het aantal scans toeneemt dankzij de volumekortingen. Ze verplichten zich tot een minimum aantal scans per maand, wat zorgt voor stabiele inkomsten voor Resonandina en efficiënt machinegebruik stimuleert.

Factureren en inkomsten genereren

Ziekenhuizen factureren patiënten of hun verzekeraars op basis van overeengekomen lokale tarieven. De inkomsten uit scans dekken de MRI-huurovereenkomst en de werkzaamheden, waardoor mogelijk extra inkomsten worden gegenereerd.

Bedrijfsmodel

Business model

Business Model

Resonandina hanteert een uniek bedrijfsmodel dat gericht is op het leasen van medische apparatuur onder een allesomvattende en transparante financiële regeling. Hier volgt een uitgebreid overzicht van hoe dit model werkt:

Financieel model

 • Pay-Per-Use Systeem: Ziekenhuizen betalen Resonandina een vast bedrag voor elke uitgevoerde diagnostische scan, zoals een MRI. Hierdoor worden de kosten van het ziekenhuis direct afgestemd op het gebruik, waardoor de service betaalbaarder en schaalbaarder wordt.
 • Volumekortingen: Naarmate het aantal scans toeneemt, dalen de kosten per scan. Dit gedifferentieerde prijsmodel stimuleert ziekenhuizen om de apparatuur vaker te gebruiken, waardoor hun dienstverlening aan de gemeenschap kan toenemen en hun inkomsten kunnen stijgen.
 • Minimum Volume Garantie: Ziekenhuizen gaan akkoord met een minimum aantal scans per maand, wat zorgt voor een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom voor Resonandina en operationele efficiëntie voor het ziekenhuis.

Inkomsten en facturering

 • Verzekeringsfacturen: Ziekenhuizen factureren de patiënten of hun verzekeringsmaatschappijen op basis van lokale tarieven en verzekeringsregelingen. Als een patiënt bijvoorbeeld $100 per scan betaalt, betaalt het ziekenhuis Resonandina $50 per scan voor de eerste 350 scans en $45 voor de daaropvolgende scans. Hierdoor kunnen ziekenhuizen winstgevend blijven en toch hun kosten dekken.
 • Inkomstenpotentieel: De prijsstructuur en volumegaranties stellen een basisjaaromzet (ARR) vast die Resonandina kan verwachten, met potentieel voor hogere inkomsten naarmate de scanvolumes toenemen.

Contractuele en klantgegevens

 • Langetermijncontracten: De leaseovereenkomsten hebben doorgaans een looptijd van 8 tot 15 jaar, wat overeenkomt met de economische levensduur van de apparatuur.
 • Doelgroep: Resonandina bedient voornamelijk middelgrote ziekenhuizen in regio's met meer dan 150.000 inwoners die in handen zijn van artsen en die niet beschikken over diagnostische diensten van betekenis. Deze ziekenhuizen hebben vaak weinig investeringskapitaal na uitgaven voor infrastructuur.
 • Strategie voor grotere ziekenhuizen: Voor grotere, professioneel geleide ziekenhuizen bieden de leasingopties van Resonandina financiële flexibiliteit, waardoor deze ziekenhuizen in andere domeinen kunnen investeren terwijl hun balans vrij blijft van zware apparatuur.

Partnerschappen en operationele ondersteuning

 • Contracten met derden en OEM-partnerschappen: Resonandina sluit contracten af met eersteklas derden en OEM's (original equipment manufacturers) zoals GE Healthcare, waaronder distributeurs zoals Global Medical Dominicana en Orimec, maar ook met bedrijven zoals JMP Medical en Tekemi. Deze partnerschappen zijn van cruciaal belang voor het optuigen, verzenden, construeren en engineeren en zorgen ervoor dat de apparatuur op de juiste manier wordt geïnstalleerd en onderhouden.
 • Medische operationele diensten: Resonandina biedt opties voor medische operationele diensten, waarbij radiologisch technici, verpleegkundigen en medisch rapporterend personeel worden ingezet, meestal op tijdelijke basis in samenwerking met partners. Deze extra ondersteuning helpt ziekenhuizen om een grotere patiëntenbelasting en complexe beeldvormingstaken efficiënt te beheren.

Operationele strategie

 • Netwerk opzetten: Voor een succesvolle implementatie van dit model moet Resonandina een sterk netwerk van klanten en partners onderhouden, waaronder ziekenhuizen als CEDISA, Hospital Arco Iris en Kenko Saude. Dit netwerk helpt om de beschikbaarheid en het efficiënte gebruik van geleasede apparatuur in verschillende regio's te garanderen.

Markt

Market

Resonandina hervomd diagnostische beeldvorming in ziekenhuizen met medische leaseoplossingen in een snelgroeiende wereldwijde markt

Resonandina is actief in de omgeving van diagnostische beeldvormingsdiensten voor ziekenhuizen. In feite een typische kapitaalintensieve markt voor apparatuurverkoop waar we een medische leaseoplossing voor hebben ontwikkeld.

Het OESO-landgemiddelde voor MRI/CT/PET-CT is 48 per één miljoen inwoners. In ontwikkelingslanden is de beschikbaarheid een fractie daarvan.

Schatting van de marktomvang: tot 2030 worden wereldwijd ~115.307 scanners geïnstalleerd. Met een levensduur van 15 jaar worden elk jaar ruwweg 7.500 scanners vervangen. Terwijl de markt blijft groeien - vooral in Latijns-Amerika (>10% per jaar) - komen er elk jaar ruwweg 5.000 scanners bij. Samen leidt dit tot een jaarlijkse MRI/CT-marktopportuniteit van 12.500 eenheden.

Resonandina mikt op 500+ projecten met 150 miljoen ARR op 5 continenten. De marktomvang wordt geschat op 100.000 projecten per 2030.

De belangrijkste concurrenten zijn OEM's zoals Siemens, Philips en GE Healthcare die ook traditionele financiering bij lokale banken aanbieden. Er is geen specifieke concurrent met ons volledige USP "pay-per-use" serviceconcept zonder door activa gedekte garanties van de klant.

Aangezien het Resonandina-concept, de marktfootprint en de projectpijplijn in de loop der jaren zijn bereikt, is de toetredingsdrempel voor de concurentie.

Resonandina richt zich op verschillende landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied om lokale risico's te verminderen en een " first mover advantage " te creëren in een traag bewegende verspreide en medisch specifieke  nichemarkt.

Impact

Resonandina ondersteunt de SDG's en heeft haar beleid op deze doelstellingen afgestemd. Sinds de start in 2015 en door Nederlandse RVO gesteunde eerste project in Bolivia, hebben we de focus gelegd op impact. Er is een gebrek aan kwantitatief onderzoek om de specifieke impact van MRI en andere medische diagnostiek op de SDGs te ondersteunen. Resonandina werkt aan praktische indicatoren.

Good Health and Well-Being

SDG 3

Resonandina draagt bij aan Sustainable Development Goal (SDG) 3, dat zich richt op het waarborgen van een gezond leven en het bevorderen van welzijn voor iedereen, door de toegang tot diagnostische diensten zoals MRI-scans te verbeteren. Door in 2023 ongeveer 75.000 patiënten te helpen en ongeveer 2,5 miljoen mensen te bereiken in geografisch verbonden gebieden, verbetert het bedrijf de vroegtijdige opsporing en behandeling van ziekten, wat kan leiden tot een gestabiliseerde gezondheid en een hogere levensverwachting. Daarnaast ondersteunt het gehandicapte personen en versterkt het ecosystemen in de gezondheidszorg door de vaardigheden en capaciteiten van professionals in de gezondheidszorg te verbeteren. Door deze inspanningen ondersteunt Resonandina rechtstreeks betere gezondheidsresultaten en een grotere toegankelijkheid van de gezondheidszorg.

Affordable and Clean Energy

SDG 7

Resonandina draagt bij aan Sustainable Development Goal (SDG) 7, dat zich richt op betaalbare en schone energie, door het verbruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Door medische diagnostiek dichter bij de patiënten te bieden, vermindert het bedrijf de noodzaak voor langeafstandsreizen. Deze vermindering van reizen bespaart niet alleen energie, maar vermindert ook de CO2-uitstoot door transport, ondersteunt schoner energiegebruik en verbetert de milieuduurzaamheid van de gezondheidszorg.

Responsible Consumption and Production

SDG 12
Resonandina draagt bij aan Sustainable Development Goal (SDG) 12, dat verantwoord consumeren en produceren stimuleert, door de levensduur van medische apparatuur te verlengen en hergebruik te bevorderen. Door regelmatig onderhoud en renovatie zorgt het bedrijf ervoor dat deze middelen efficiënt en duurzaam worden gebruikt, waardoor afval en de impact op het milieu worden verminderd en geavanceerde medische technologieën toegankelijker worden. Deze aanpak ondersteunt een duurzamere gezondheidszorg door efficiënt gebruik van hulpbronnen te stimuleren en de algehele ecologische voetafdruk te verkleinen.

Management

  

Floriaan van Bemmelen CEO / Chairman

Floriaan van Bemmelen

CEO / Voorzitter

Sinds hij in 2015 CEO van Resonandina werd, heeft Floriaan van Bemmelen het traject van het bedrijf aanzienlijk vormgegeven. Met een achtergrond als huisarts en directeursfuncties in een ziekenhuis, een MRI-centrum en een verzekeringsmaatschappij, brengt hij een uitgebreid begrip van de gezondheidszorg met zich mee. Zijn leiderschap richt zich op het verbeteren van diagnostische technologieën en het uitbreiden van het marktbereik, om ervoor te zorgen dat Resonandina in de voorhoede blijft van medische beeldvormingsinnovatie. Floriaans strategische visie en diepgaande kennis van de sector zijn van cruciaal belang geweest bij het stimuleren van de groei van het bedrijf en het behouden van het concurrentievoordeel.

  

Dennis Korthouwer MBA MSc COO / Board Member

Dennis Korthouwer MBA MSc

COO / Bestuurslid

Dennis Korthouwer is de COO van Resonandina sinds 2022 en brengt uitgebreide ervaring mee van het oprichten, internationaal uitbreiden en financieren van scaleup ventures. Voordat hij bij Resonandina kwam, was de heer Korthouwer CEO van een wereldwijde gaming venture en CEO van een Nederlands mediabedrijf dat later werd verkocht aan Talpa..

Verdeling van bedrijfsaandelen

Company shares

QMED BV is een private onderneming die wordt bestuurd door oprichter Floriaan van Bemmelen.

Bedrijfsstructuur

U investeert in Resonandina Holanda BV die geld leent aan haar 100% dochterondernemingen in Peru en Ecuador. Deze dochterondernemingen zijn eigenaar van de apparatuur en staan 100% garant. De dochterondernemingen moeten deze lening terugbetalen aan de holding. Zowel de holding als de dochterondernemingen kunnen worden aangesproken om de lening van Invesdor terug te betalen. Naast deze twee dochterondernemingen heeft het bedrijf nog 11 andere dochterondernemingen.

company structure

Ontwikkelingen bij Resonandina sinds de laatste crowdfunding

In 2023 hebben we met succes €4,2 miljoen opgehaald via drie financieringsrondes van Invesdor (OnePlanetCrowd) en bijna €3 miljoen van particuliere investeerders.
Dit zijn de belangrijkste resultaten:

 1. Installaties: We hebben installaties opgestart en voltooid voor 7 projecten in verschillende landen: drie in de Dominicaanse Republiek (één gefinancierd door Invesdor), één in Brazilië, één in St. Vincent, één in St. Lucia en één in Colombia (gefinancierd door Invesdor).

 2. Inkomsten: Onze omzet steeg met bijna 100% tot €5 miljoen. Deze stijging was te danken aan lopende projecten in Brazilië, Bolivia en Sint Maarten, samen met drie nieuwe projecten in de Dominicaanse Republiek en een belangrijke projectverkoop.

 3. Winst: Sinds we in 2021 winstgevend werden, zagen we in 2023 een winststijging van bijna 500% tot €275.000. Dit werd bereikt terwijl we aanzienlijk bleven investeren in nieuwe projecten en uitbreiding.

 4. Impact: We hebben aanzienlijk bijgedragen aan SDG3 (goede gezondheid en welzijn), door de toegang tot diagnostiek te verbeteren voor naar schatting 2,5 miljoen mensen, waarbij 75.000 mensen rechtstreeks werden geholpen.

 5. Uitbreiding: We hebben onze aanwezigheid uitgebreid door contracten te tekenen in nieuwe landen en toekomstige installaties te plannen. Projecten gefinancierd door Invesdor voor 2024 omvatten een PET/CT in Peru en drie MRI's in Colombia, met een extra PET/CT in Peru en een MRI in Ecuador uit de laatste financieringsronde.

Vooruitkijkend bereiden we ons voor op potentiële projecten met een waarde van meer dan €25 miljoen, waaronder de uitbreiding van het nucleaire geneeskunde ecosysteem in Peru (toevoeging van een Cyclotron, drie extra PET/CT's en drie Gamma Camera's), vijf MRI's in de Dominicaanse Republiek, drie MRI's in Peru en een uitgebreid radiotherapie ecosysteem in Colombia, het Caribisch gebied en Peru.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?

Het geld zal worden gebruikt om een MRI in Ecuador en een PET-CT in Peru te financieren.

Icon 1

Maximale Scenario

(€800.000 -  €1,500,000 opgehaald in de financieringsronde)

 • De financiering van een MRI in Ecuador
 • De financiering van een MRI in Peru

Icon 2

Minimale Scenario

(€500.000 - €800.000 opgehaald in de financieringsronde)

 • De financiering van een MRI in Ecuador

Financiële cijfers

Actuele en verwachte cijfers

Krijg inzicht in de financiële cijfers van DeWarmte, zoals omzet en winstontwikkeling. Lees meer over de groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Documenten

Updates

Notitie:

In deze update-sectie vindt u nieuwe, projectrelevante informatie die we ontvangen.

Invesdor voert geen afzonderlijke beoordeling uit van informatie die na de start van de financieringsfase is ontvangen

UPDATE 28.05.2024

1. Kunt u uitleggen waarom dit project een rentepercentage van 9% heeft, terwijl de recente investering in Resondina slechts 8% bedroeg?
Het rentepercentage voor een investering in Resonandina is gestegen van 8% naar 9% als gevolg van recente veranderingen in de bredere economische omgeving, met name de stijging van de rentepercentages binnen de Europese Unie. De Europese Centrale Bank heeft de rente verhoogd om de inflatie onder controle te houden, wat gevolgen heeft gehad voor de wereldwijde financiële markten. Om concurrerend en aantrekkelijk te blijven voor beleggers in het licht van deze wereldwijde veranderingen, heeft Resonandina haar rentetarief dienovereenkomstig aangepast. Dit zorgt voor concurrerende rendementen en behoudt de interesse van investeerders.

2. Waar kan ik gedetailleerde financiële informatie vinden?
Gedetailleerde financiële informatie is te vinden op de projectpagina onder het kopje “Financiële cijfers”. Daarnaast bevat het KIIS-document, dat beschikbaar is in de sectie “Documenten”, uitgebreide details. De jaaropgave is te vinden in sectie A(d) op pagina 2. U vindt in deze documenten ook een samenvatting van de financiële cijfers van 2021 tot 2023.

3. Zijn er redenen waarom Resonandina haar bedrijfsmodel (nog) niet uitbreidt naar Europa?
Resonandina is begonnen in Latijns-Amerika, omdat ziekenhuizen in ontwikkelingslanden vaak niet de mogelijkheid hebben om dure apparatuur aan te schaffen vanwege verschillende beperkingen. Vorig jaar richtte het bedrijf entiteiten op in Azië en Zuid-Afrika terwijl het daar enkele eerste aanvragen ontving. In de komende 1-2 jaar zal Resonandina volgens het management ook actief worden in ontwikkelde landen

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN