Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Fairphone

Nederlands
Duurzaamheid

Fairphone | It’s time to expand our impact

Overzicht

Beschrijving

>>>Word aandeelhouder van Fairphone. Investeer om ons bedrijf en onze impact te laten groeien.<<<

Wij zijn Fairphone en we zijn klaar om de volgende stap te nemen

Vanuit de mijnen naar jou, de elektronica-industrie is momenteel gevuld met oneerlijke praktijken. Wij geloven dat verandering van binnenuit moet komen. Fairphone maakt telefoons en drijft daarmee een beweging om de industrie te inspireren om de productieketen duurzamer en socialer te maken. Stap voor stap, werken we aan het realiseren van een positieve impact. We focussen met name op ontwerpen voor langdurig gebruik, eerlijke materialen, goede werkcondities en hergebruik en recycling.

Investeer en word aandeelhouder van Fairphone. Lees hier de investmentsheet.

Wij houden van telefoons, maar nog belangrijker: we zien telefoons als een startpunt van verandering. Door het maken van telefoons, vestigen we een markt voor eerlijke elektronica, openen we de productieketen, creëren we een positieve impact en bouwen we aan nieuwe relaties tussen mensen en hun producten. Door te laten zien wat mogelijk is, motiveren we de industrie om meer verantwoordelijke keuzes te maken. Door te investeren, kan jij ons momentum versnellen en mede-eigenaar worden van een bedrijf dat eerlijke elektronica werkelijkheid maakt.
 

Onze mijlpalen

Fairphone is 5 jaar geleden opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 150.000 klanten. We hebben 2 Fairphone modellen op de markt gebracht en zijn beoordeeld als het meest duurzame bedrijf in de industrie. En dit is nog maar het begin.

Het is tijd om onze volgende stappen te zetten en te groeien als bedrijf, de productie uit te breiden en het introduceren van nieuwe productieketen initiatieven…met één doel in gedachten: het vergroten van onze positieve impact.

We veranderen de industrie, stap voor stap

In 2010, startte Fairphone als een campagne om mensen meer bewust te maken van de ethische kwesties rondom de productie van telefoons, met name het gebruik van conflictmineralen. Na het bezoeken van de Democratische Republiek Congo om de condities van de mijnen waar te nemen, realiseerde onze oprichter Bas van Abel dat het creëren van bewustzijn niet hetzelfde is als het creëren van alternatieven. Met zijn achtergrond als ontwerper, begreep hij dat het maken van een nieuw product de enige manier was om de kwesties te begrijpen en verandering te realiseren. Dat is de reden dat we de wereld vanuit de lens van een smartphone zijn gaan bekijken, een product dat iedereen verbindt met alles, maar waar we maar heel weinig van weten.

Om de elektronica-industrie te verbeteren moesten we er deel van uit gaan maken. In 2013, werd Fairphone als een sociale onderneming opgericht, vastberaden om telefoons te maken op een manier die beter is voor mens en milieu. Sindsdien hebben we geleerd, fouten gemaakt en nog meer geleerd. Inmiddels is het bijna tijd om onze vijfde verjaardag te vieren en hebben we een team en klantenkring die beiden hard blijven groeien.

Jij kan onderdeel en mede-eigenaar van Fairphone worden

Vanaf het begin is onze community de basis geweest van onze impact. Geschiedenis schrijf je samen en we willen dat jij daar deel van uitmaakt. Hoe groter we worden, hoe meer invloed we kunnen hebben op hoe elektronica wordt gemaakt, gebruikt, hergebruikt en gerecycled.

Vandaag is jouw kans om je aan te sluiten bij onze reis, naar de realisatie van de volgende stappen van onze groei en impact. Met deze converteerbare lening, krijg jij de mogelijkheid om mede-eigenaar van Fairphone te worden en een aandeel van het bedrijf te bezitten met een bewezen track record en enorme potentie.

Waar zullen we de investering voor gebruiken?

Fairphone heeft een enorme potentie en kan de markt voor verantwoordelijke electronica verder laten groeien. Meer en meer mensen willen verantwoordelijke keuzes maken en wij zijn de duurzame voorloper in onze industrie. We hebben een markt geopend voor verantwoordelijke elektronica en de kans die voor ons ligt is om de industrie in de kern te veranderen en uit te groeien tot een grote speler in de markt.

Jouw investering zal gebruikt worden om de volgende stappen in het veranderen van de elektronica industrie te financieren:

Investeer in een toekomst die in lijn is met jouw waarden

Wij geloven dat er een betere manier is om een bedrijf op te bouwen – een manier die bewijst dat business en ethiek samen kunnen gaan.

Erkenning en partners

Fairphone’s doel om eerlijkere en meer verantwoordelijke elektronica te maken wordt gesteund door een scala aan partners en organisaties.

Vraag & Antwoord

Waarom is dit een buitenkans en waarom nu?

In ons vijfjarig bestaan hebben we bewezen dat er een markt is voor ethische smartphones. We hebben veel geleerd over het maken van telefoons en het veranderen van de manier waarop ze gemaakt zijn. Door te investeren heb jij de kans om mede-eigenaar te worden van Fairphone. Gezien de groeifase die voor ons ligt, kan de waarde van je aandelen vermenigvuldigen.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken om te investeren?

Oneplanetcrowd biedt de volgende betaalmethoden aan:

  • iDeal: beschikbaar voor investeerders uit Nederland.
  • Bancontact: beschikbaar voor investeerders uit België.
  • SEPA bankoverschrijving (minimale investering: €500): beschikbaar voor investeerders uit alle Europese landen (en andere SEPA ondersteunde landen).
  • Sofort (maximale investering: €2.000): beschikbaar voor investeerders uit Duitsland.

Vanwege financiële regelgeving en administratieve vereisten, is Oneplanetcrowd beperkt tot het aanbieden van bovenstaande betaalmethoden.

Als ik investeer, word ik dan aandeelhouder?

Ja! Je investering is een converteerbare lening. Dit betekent dat op het moment dat er in een volgende investeringsronde een nieuwe investeerder aandelen koopt, jij de kans krijgt om het geïnvesteerde bedrag te converteren naar aandelen. Je betaalt dezelfde prijs als de nieuwe investeerder minus een mogelijke korting. De korting is 5% wanneer de volgende investeringsronde binnen 3 tot 6 maanden plaatsvindt, 15% als de investeringsronde binnen 6 maanden tot 1 jaar plaatsvindt en 30% als de volgende investeringsronde na 1 jaar plaatsvindt.

Ontvang ik rente voordat de conversie plaatsvindt?

Ja, je ontvangt 5% rente op jaarbasis over het geïnvesteerde bedrag tot het moment dat de lening wordt geconverteerd naar aandelen. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd.

Fairphone heeft eind 2017 een investering opgehaald. Waarom zijn jullie op zoek naar extra investeringen?

Fairphone heeft in 2017 via impact investeerders €6.5 miljoen binnengehaald om onze groei te faciliteren. Dit jaar willen we €5.5 tot €6 miljoen ophalen om ons bedrijf op te schalen en onze impact op een duurzame manier te vergroten. Omdat we als een community gedreven beweging zijn gestart, nodigen we onze community nu uit om ook mede-eigenaar van het bedrijf te worden.

Ik kom uit het Verenigd Koninkrijk. Wat is de impact van Brexit op mijn investering?

Totdat Brexit van kracht is, is het mogelijk voor investeerders uit het Verenigd Koninkrijk om te investeren via Oneplanetcrowd, mits je een SEPA bankrekening hebt. Oneplanetcrowd kan echter niet overzien en je niet adviseren wat de impact van Brexit zal zijn op jouw investering. Daarom raden we je aan om een lokale expert te raadplegen over de impact van Brexit op jouw investering.

Is het mogelijk om via TransferWise of een vergelijkbare betaalmethode te investeren?

Nee, het is niet mogelijk om een intermediair te gebruiken voor de betaling. Vanwege regelgeving, is het nodig dat Oneplanetcrowd een directe (SEPA) betaling ontvangt van de bankrekening van de investeerder

Kan ik nu al een telefoon kopen?

Natuurlijk kan dat! Fairphone 2 is gedurende de crowdfunding campagne beschikbaar op onze website tegen een speciale prijs. Ga naar de Fairphone webshop om gebruik te maken van de korting, voeg de Fairphone 2 toe aan je winkelmand en toets de code FPXOPC in.

Impact

Sustainable Development Goals (SDGs)

Updates

UPDATE 16.08.2018: Samen met jou hebben we de €2,5 miljoen bereikt!

Het maximale bedrag is binnen, 250% van het doelbedrag is behaald en dat hebben we mede dankzij jou bereikt! Dank voor je steun en je bijdrage aan een eerlijkere toekomst. Elke euro die is geïnvesteerd vergroot onze slagkracht om te groeien in de landen waar we al aardig bekend zijn en in landen waar we nog minder bekend zijn. Daarnaast gaan we onze circulaire economie projecten uitbreiden en we investeren nog meer in onderzoek en ontwikkeling voor eerlijkere waardeketens voor de mineralen in onze telefoons.

Hartelijk dank voor je heldere en sterke boodschap naar de elektronica-industrie: we willen een toekomst die eerlijk is voor iedereen.

Wil je op de hoogte blijven hoe wij de elektronica-industrie veranderen? Ontvang Fairphone nieuws direct in je inbox: https://www.fairphone.com/en/newsletter-opt-in/

UPDATE 27.07.2018: 100% Update

Iedereen die aan een eerlijkere, meer duurzame wereld werkt, moet wel van een uitdaging houden. Dus toen we het doelbedrag van onze crowdfunding campagne op 1 miljoen euro stelden, stroopte de Fairphone community de mouwen op en ging aan de slag.

De eerste doelstelling van 1 miljoen euro behaalden we in slechts een week na de private lancering en 3 dagen na de publieke lancering van de crowdfunding campagne.

Dank jullie wel! 1 miljoen euro betekent dat we kunnen investeren in het verder ontwikkelen van producten en kunnen groeien in de Europese landen waar we al zijn gevestigd. Dus nu is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen, toch? Niet bij Fairphone! Als je nog niet hebt geïnvesteerd, is het daar nu tijd voor. We gaan voor het volgende doel: 2 miljoen euro. Laten we een luid en duidelijk signaal afgeven over de eerlijkere, groenere toekomst die we allemaal willen.

Het volgende doel Ons volgende doel van 2 miljoen euro kan ons nog verder brengen. Het betekent dat we ook kunnen groeien in de relatief nieuwe markten in Scandinavië en Zuid-Europa. En daarnaast betekent het dat we in onderzoek en ontwikkelingen kunnen investeren om de waardeketen van nog meer materialen in onze telefoons eerlijk te maken, zoals kobalt. Kobalt is een ontzettend belangrijk materiaal voor de energierevolutie (het zit namelijk in batterijen!).

En, het is een gigantische wake-up call voor de hele industrie dat de wereld eerlijkere elektronica wil.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU