Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Converteerbare obligaties

Ontvang een vaste rente en profiteer van de mogelijkheid om uw lening tegen zeer gunstige voorwaarden om te zetten in aandelen van succesvolle groeibedrijven.

Lees meer

Pluk de voordelen van obligaties én aandelen

Met converteerbare obligaties combineert u als belegger de voordelen van obligaties en aandelen. Tijdens de vooraf bepaalde looptijd ontvangt u een vaste rente op uw investering. Tegelijkertijd profiteert u van een korting op de aankoopprijs van aandelen in geval van een beursgang, verkoop of de volgende grote kapitaalronde van het bedrijf. U hoeft op dat moment geen aanvullende investeringen te doen. Uw investering wordt automatisch omgezet in aandelen tegen gunstige voorwaarden.

Mit Partizipationsrechten stehen Sie gleichauf mit echten Gesellschaftern bei der Investition in Unternehmen

Hoe het werkt

Participate in the proceeds of the sale of the company with the exit participation

1. Vaste rente en looptijd

 • Tijdens de looptijd ontvangt u een vaste rente
  De opgebouwede rente wordt bijgeschreven op uw geïnvesteerde bedrag. 
 • Aflossing aan het einde van de looptijd
  Als er tijdens de looptijd geen conversie plaatsvindt, wordt de investering plus rente terugbetaald.

Partizipieren mit der Gewinnbeteiligung

2. Conversie naar aandelen

 • Zet uw obligatie om in aandelen met korting
  Als u uw converteerbare obligaties converteert in aandelen, ontvangt u een korting op de aandelenprijs en stapt u in tegen een gunstige prijs. 
 • Duidelijk vastgelegd moment van conversie
  Wanneer een conversie plaatsvindt, is duidelijk van tevoren vastgelegd. Op deze manier profiteert u van gunstige voorwaarden bij een beursgang, bedrijfsverkoop of kapitaalinjectie.

Mit der Basisverzinsung dann profitieren, wenn diese die Beteiligung an Verkaufs- / Exiterlös übersteigt

3. Winst- en exitparticipatie als aandeelhouder

 • Bij conversie wordt u aandeelhouder van het bedrijf. Vanaf dat moment participeert u in winstuitkeringen en in het geval van een exit en profiteert u mee van waardestijgingen van het bedrijf.

Succesvolle converteerbare obligaties op Invesdor

Singa moderniseert het laatste analoge bastion van de entertainmentindustrie door de eerste echte digitale streamingdienst voor karaoke te bouwen. Sinds 2015 is Singa uitgebreid naar 10 landen en gegroeid naar een team van 30.

Met de converteerbare obligatielening geeft Singa beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de volgende kapitaalverhoging, IPO of bedrijfsverkoop tegen 20% korting op de aandelenprijs. Gedurende de looptijd van 34 maanden ontvangen beleggers 10% rente per jaar.


 

Beets & Roots legt 2021 ein Partizipationsrecht auf

Beets & Roots legt 2021 ein Partizipationsrecht auf

Naava's volautomatische producten combineren de intelligentie van de natuur met moderne technologie en Scandinavisch design. Naava biedt de eenvoudigste en meest geavanceerde groene oplossingen voor werkplekken, openbare ruimtes, woningen en kantoren aan huis.

Met de converteerbare obligatie stelde Naava beleggers in staat om te profiteren van de volgende kapitaalverhoging, IPO of bedrijfsverkoop tegen een korting van 30% op de aandelenkoers. De rente bedroeg 8% per jaar. Investeerders in de converteerbare obligatie zijn nu aandeelhouders in het bedrijf.

FAQ: Convertible bonds

Converteerbare obligaties zijn hybride effecten die kenmerken van klassieke obligaties (zoals rentebetalingen) combineren met de optie om de obligaties op een later moment om te zetten in aandelen. De contractuele voorwaarden van de obligatie bepalen hoe de obligatie wordt geconverteerd. Ze specificeren bijvoorbeeld de voorwaarden waaronder de conversie plaatsvindt en de gebeurtenissen die een automatische conversie in gang zetten. Bij conversie ontvangt u echte aandelen. Als de conversie niet plaatsvindt, wordt uw investering en opgebouwde rente terugbetaald.

Conversievoordelen voor converteerbare obligaties kunnen worden geregeld door twee conversiemechanismen: verlaagde aandelenprijs of een vooraf bepaald aantal aandelen. De uitgevende partij specificeert welk mechanisme van toepassing is in de contractuele voorwaarden van de obligatie.

 • Verlaagde aandelenprijs: de uitgever kan een korting op de aandelenprijs aanbieden bij conversie van de obligatie (bijv. 25% korting op de aandelenprijs op het moment van conversie).

 • Vooraf bepaald aantal aandelen: Een ander mechanisme is om de obligatiehouder toe te staan een vooraf bepaald aantal aandelen te ontvangen voor zijn obligatie(s) op het moment van hun conversie (bijv. elke obligatie wordt geconverteerd in 10 aandelen).

De uitgevende partij heeft de mogelijkheid om de converteerbare obligatie halverwege de looptijd af te lossen. In dit geval betaalt het bedrijf de beleggers alle verschuldigde rente, het investeringsbedrag en een boete die in de voorwaarden van de obligatie is gespecificeerd.

Nee, met converteerbare obligaties hebben beleggers geen verliesdeling of verplichting om extra in te brengen.

Ja. Aangezien de converteerbare obligaties effecten zijn, zijn ze in principe overdraagbaar. De converteerbare obligaties zijn momenteel echter niet verhandelbaar op een effectenbeurs en er is momenteel geen liquide secundaire markt.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU