Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Investeren in aandelen

Hier vindt u alles wat u moet weten over beleggen in aandelen. Hoe werkt het en hoe profiteert u als belegger?

Lees meer

1. Registratie

Heeft u al een profiel op Invesdor.nl? Dan kunt u zoals gewoonlijk inloggen op uw gebruikersaccount. Als u nog geen profiel heeft, kunt u zich hier eenvoudig registreren.

2. Investeren

Op de betreffende campagnepagina vindt u alle relevante investeringsdocumenten en kunt u gemakkelijk aandeelhouder worden.

3. Investering voltooien

Na uw investering ontvangt u uw inschrijvingsbewijs en de factuur voor de aankoop van uw aandelen, evenals verdere informatie per e-mail. U wordt aandeelhouder van de uitgevende partij na aanvaarding van het inschrijvingsbewijs en inschrijving van de kapitaalverhoging in het handelsregister.

Aandelen - Wat moet u weten?

1. Aandelenuitgifte

Bij een aandelenuitgifte geeft een bedrijf aandelen uit via ons platform. Als belegger heeft u de mogelijkheid om u in te schrijven op deze aandelen en aandeelhouder te worden van het bedrijf.

2. Selectie van bedrijven

We selecteren voor onze investeerders alleen aantrekkelijke bedrijven die een solide financiële basis hebben en beschikken over voldoende innovatiekracht en groeipotentieel.

3. Hoe u profiteert

Winstgevende bedrijven keren dividend uit of u profiteert van een hogere bedrijfswaardering. Sommige bedrijven zijn van plan om naar de beurs te gaan of overwegen andere toekomstige exitstrategieën.

FAQ

Aandelen zijn belangen in een bedrijf dat is opgezet als een naamloze vennootschap. Met een aandeel bezit de particuliere belegger dus een deel van de aandelenvennootschap. 

Op aandelen kan worden ingeschreven via www.invesdor.com. Na registratie kunt u alle investeringsdocumenten inzien en aandeelhouder worden op de betreffende campagnepagina. Na de investering ontvangt u een bewijs van inschrijving, de factuur voor uw aandelen aankopen en verdere informatie via e-mail van invesdor.com. U wordt aandeelhouder van de uitgevende partij na aanvaarding van het inschrijvingsbewijs en inschrijving van de kapitaalverhoging in het handelsregister. Uw aandelen worden op naam gehouden in het aandeelhoudersregister van de belegger (Owners Portal).

Bij aandelen is er geen lopende, vaste rente maar een winstgerelateerd, jaarlijks dividend. Of er echter een dividend wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders of dat de winst opnieuw wordt geïnvesteerd in de onderneming om de ondernemingswaarde te verhogen, hangt af van het uitkeringsbeleid van de uitgevende partij.

De belasting op vermogenswinst is afhankelijk van de woonplaats van zowel de uitgevende instelling als de belegger. Dit is algemene belastinginformatie die niet in de plaats kan komen van individueel advies van een belastingadviseur.

Met een belegging in aandelen participeert u direct in het eigen vermogen van een onderneming. In tegenstelling tot investeerders die investeren in achtergestelde leningen, hebben equity-investeerders de mogelijkheid om te participeren in de stijging van de bedrijfswaarde en zo een hoger rendement te behalen. Dit betekent ook een hoger risico om het geïnvesteerde kapitaal te verliezen.


Heeft u meer vragen over investeren in aandelen? Neem contact op met onze klantenservice.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

BCorp-gecertificeerd

Winnaar als beste crowdfundingplatform

Winnaar Beste
Crowdfundingplatform 2023.

ECSP licensed

Invesdor heeft een vergunning onder de ECSP-regelgeving van de EU