Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

10 jaar Oneplanetcrowd:
terugblik met innovatieve ondernemer Niel Slob van RE:BORN

INVESDOR INSIGHTS | 19.01.2023

Terugblik met innovatieve ondernemer Niel Slob van RE:BORN

RE:BORN wil verandering creëren door verouderd en leegstaand vastgoed te herontwikkelen naar functievrije gebouwen en gebieden. Dat houdt in dat deze gebouwen, als de tijd er om vraagt, gemakkelijk aangepast kunnen worden al naar gelang het doel wonen, zorg, hotel, kantoor of onderwijs.

Bovenal wordt gestreefd naar een gebouwde omgeving waarin leegstand, verpaupering, sociale oneerlijkheid, afval en uitstoot tot het verleden behoren. Door de financiering via ons platform, sleepten ze razendsnel het beoogde budget binnen en kon gestart worden met de bouw en belegging van ‘Walden’: voorheen een monofunctioneel leegstaand kantoorgebouw, maar vanaf nu een functievrij gebouw dat de komende 15 jaar dienst doet als woonplek.
 

Wat heeft de financiering via Oneplanetcrowd voor jullie bedrijf betekend?

“De financiering die we hebben verkregen is voor ons een belangrijke stap voorwaarts geweest. Wat ons enorm aansprak in Oneplanetcrowd was de overeenkomst in visie en idealen. Vanuit onze idealen: dierbaar, duurzaam en dynamisch kunnen we de crowd een aantrekkelijk rendement bieden op verschillende gebieden: economisch, ecologisch (goed voor onze planeet) en emotioneel (sociaal maatschappelijk). Wij streven ernaar om op korte termijn de samenwerking met Oneplanetcrowd te continueren en vooruit te kijken naar nieuwe proposities.”
 

Waar staat Re:born sinds de financiering via Oneplanetcrowd?

“De financiering via Oneplanetcrowd ging vorig jaar mei (2021) live. Kort daarop, in juli 2021, was de financiering al gereed. Het beoogde budget was dus binnen no-time bij elkaar gehaald dankzij het vertrouwen van de investeerders. De financiering was het startschot voor de bouw en belegging van ons RE:BORN object Walden. Inmiddels is begin juni van dit jaar het complex officieel in gebruik genomen. Met de financiering hebben wij het record verbroken voor de grootste vastgoedfinanciering via een crowdfundingplatform (3,8 miljoen euro) en daar zijn we ontzettend trots op! Behalve dat we de wereld een stukje mooier maken, geeft het veel energie dat we investeerders (met een grotere en kleinere portemonnee) de kans kunnen bieden om een mooi rendement te behalen aan de hand van de idealen waar wij in geloven.”
 

Wat zijn de toekomstplannen voor de volgende 10 jaar?

“Over 10 jaar hopen wij een verandering teweeg te hebben gebracht: een verandering naar een herboren gebouwde omgeving. Aan de hand van onze idealen zijn wij op dit moment bezig met het oprichten van het RE:BORN Impact Fonds. Dit met als doel om de komende 10 jaar een fonds van € 1,5 miljard aan dynamische, dierbare en duurzame gebouwen te realiseren.”
 

Meer info over RE:BORN? Hier kunt u de website bezoeken.

Admin

Invesdor

DISCLAIMER

The information contained herein is not meant to be, and it shall not be interpreted as investment advice or a recommendation and investors must neither accept any offer for, nor acquire, any securities unless they do so on the basis of the information contained in the applicable investment material of a target company. Investing in securities of unlisted companies is associated with high risk.

Want to read more?

Back to article overview