Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

10 jaar Oneplanetcrowd:
terugblik met innovatieve ondernemer Christoph van der Klaauw van SnappCar

INVESDOR INSIGHTS | 08.12.2022

Terugblik met innovatieve ondernemer Christoph van der Klaauw van SnappCar

Er staan in Nederland elke dag maar liefst 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. Door vaker onze auto te delen met anderen, ook wel carsharing genoemd, wil SnappCar meer leefruimte creëren en de CO2 uitstoot terugdringen.

De deeleconomie gaat uit van het principe dat hoe meer auto’s we met elkaar delen, hoe minder auto’s we met elkaar nodig hebben. Dat is weer goed voor het milieu en levert een duurzamere samenleving op. SnappCar legt de lat hoog: ze streven naar een wereld met de helft minder auto’s. Ten gunste van de planeet, de maatschappij en het individu. Dat is een missie die uitstekend aansluit bij de duurzame doelstellingen van Oneplanetcrowd. Wij blikken samen met Christoph van der Klaauw, Chief Operating Officer bij SnappCar, terug op de financiering die zij ophaalden om verspilling tegen te gaan.
 

Wat heeft de financiering via OnePlanedCrowd voor jullie bedrijf betekend?

“We zijn als maatschappij in de afgelopen 10 jaar steeds bewuster geworden van de destructieve impact die onze huidige manier van leven met zich meebrengt. SnappCar gelooft in de oplossingen die uit dit nieuwe bewustzijn ontstaan. Op het moment dat wij via Oneplanetcrowd financiering van investeerders ontvingen, stond autodelen in Nederland nog in de kinderschoenen. De financiële boost heeft ons enorm geholpen om onze schaal te vergroten en SnappCar klaar te maken voor expansie naar het buitenland.”
 

Waar staan jullie met SnappCar sinds de financiering?

“In de afgelopen jaren is SnappCar van een kleine startup uitgegroeid tot het grootste autodeelplatform in Nederland. We hebben op dit moment meer dan 1.034.771 gebruikers. Autodelen is, wetenschappelijk bewezen, een van de meest effectieve vormen van slimme mobiliteit. Elke deelauto die gebruikt wordt, zorgt er voor dat mensen de aanschaf van een nieuwe auto uitstellen, hun tweede auto verkopen, of in sommige gevallen zelfs kiezen om helemaal geen auto meer te hebben. Autodelers op SnappCar hebben gezamenlijk inmiddels de productie van 129.309 nieuwe auto’s weten te voorkomen. Behalve in Nederland zijn we ook actief in Zweden en Duitsland. De financiering heeft er direct aan bijgedragen dat we een succesvol en schaalbaar peer-2-peer model hebben kunnen uitrollen met honderdduizenden gebruikers en een gezond businessmodel.
 

Ook een auto delen via Snappcar? Kijk op: www.snappcar.nl

Admin

Invesdor

DISCLAIMER

The information contained herein is not meant to be, and it shall not be interpreted as investment advice or a recommendation and investors must neither accept any offer for, nor acquire, any securities unless they do so on the basis of the information contained in the applicable investment material of a target company. Investing in securities of unlisted companies is associated with high risk.

Want to read more?

Back to article overview