Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Oneplanetcrowd wordt Invesdor

INVESDOR INSIGHTS | 02.11.2023

Oneplanetcrowd wordt Invesdor

We hebben u er al vaker over bericht: Oneplanetcrowd gaat samen met Invesdor. Door onze krachten te bundelen worden we straks de top 3 speler in Europa op het gebied van impact-investeren en kunnen we u een nog breder scala aan Europese proposities aanbieden.

Dit weekend gaat het gebeuren! Als de laatste voorbereidingen volgens planning verlopen, zal Oneplanetcrowd.com aankomend weekend verhuizen naar Invesdor.com en kunt u volgende week daar uw portefeuille inzien en nieuwe investeringen plaatsen. 

We zullen daarvoor vanaf aankomende vrijdag een aantal dagen offline zijn

In deze nieuwsbrief vindt u de laatste informatie over onze nieuwe online omgeving en een heel aantal 'veelgestelde vragen' met antwoorden. Alle informatie uit onze eerste nieuwsbrief over de verhuizing naar Invesdor.com vindt u hier. Daarin beschrijven we wat er wél en niet verandert. 

Onze volgende nieuwsbrief zal afkomstig zijn van Invesdor zodra de verhuizing voltooid is. Voeg service@invesdor.nl alvast toe aan uw contacten om onze berichten te blijven ontvangen. Controleer de komende weken ook uw spambox en markeer de Invesdor mailings als zijnde 'geen spam' waarna het bericht automatisch wordt verplaatst naar uw inbox, om met zekerheid niets te missen.

Land Life groot succes op Invesdor
De financieringscampagne van het Nederlandse bedrijf Land Life Company hebben we ook alvast geplaatst op het platform van Invesdor. Daarmee werd deze campagne behalve in Nederland, aangeboden in Duitsland, Oostenrijk en Finland. In deze landen werd in totaal €836.000 opgehaald van het totaalbedrag van €2.912.500,-. Wat ons betreft een groot succes waarbij we zien dat de interesse van de investeerders van Invesdor en Oneplanetcrowd overeenkomen.

Ons DNA blijft duurzaam
Alle proposities die op Invesdor worden aangeboden, voldoen aan onze ESG vereisten, ‘no harm criteria’. Bij alle proposities die een directe impact maken op één van de Sustainable Development Goals, zult u straks ons Oneplanetcrowd logo blijven aantreffen. Laura Rooseboom, initiatiefnemer van Oneplanetcrowd en nu tevens partner van Invesdor, vertelt u graag meer over het Oneplanetcrowd-label en hoe dit bijdraagt aan de SDG's, de ontwikklingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Bekijk de video hieronder. 

Unieke rendementsverhoging
U betaalt geen beheervergoeding meer op nieuwe proposities die op het Invesdor platform worden aangeboden. Dit komt neer op een directe rendementsverhoging van 0,8% per jaar en dat is uniek in Nederland! De reden dat we u dit voordeel kunnen aanbieden is dat het voor de Duitse markt, waar we met Invesdor ook actief zijn, gebruikelijk is om deze vergoeding bij de onderneming neer te leggen. Onze dienstverlening aan u verandert uiteraard niet.  

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen met betrekking tot het nieuwe investeringsplatform? We verwijzen u dan graag naar onze FAQ. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen, met de bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Natuurlijk kunt u dan contact met ons opnemen. We helpen u dan persoonlijk verder. 

Support

We zullen u de komende tijd via onze nieuwsbrieven blijven meenemen in de ontwikkelingen.
Toch nu al vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze supportmedewerkers, zoals bijvoorbeeld Monique, via info@oneplanetcrowd.nl

FAQ - Frequently Asked Questions

Zijn al mijn gegevens die bij Oneplanetcrowd waren opgeslagen overgezet naar Invesdor.com?

Ja alle gegevens zijn van Oneplanetcrowd overgezet naar het nieuwe Invesdor platform: uw inloggegevens, persoonlijke gegevens zoals adres, telefoonnummer en bankrekening (voor de terugbetalingen) en uiteraard uw gehele investeringsportefeuille. Hierdoor is het niet nodig dat u een nieuw account aanmaakt op Invesdor.com. U hoeft ook het klantverificatieproces niet nogmaals te volgen. U kunt straks simpelweg inloggen op Invesdor.com zoals u dat ook gewend was op Oneplanetcrowd.com. 

Na afloop van de campagne ontvangt u per e-mail een bevestiging dat uw investeringsaanbod door het bedrijf is geaccepteerd. We zullen uw contractdocumenten vervolgens beschikbaar en downloadbaar maken in uw profiel. 

Kan een ondernemer mijn investeringsaanbod afwijzen? 

Ja dat kan, maar gebeurt in de praktijk vrijwel nooit. 

Ontvang ik straks nog steeds ongeveer 48 uur van te voren de 'binnenkort live' mail? 

De berichtgeving rondom (nieuwe) investeringsproposities is bij Invesdor als volgt: de 'binnenkort live' mailing die u 48 uur voor livegang van een nieuwe campagne ontving, komt te vervallen. U ontvangt nu een bericht op het moment van livegang. Daarnaast zullen we iedere donderdag een overzicht sturen van het nieuws rondom alle openstaande campagnes op het platform en ontvangt u altijd een 'laatste kans' e-mail als een campagne bijna eindigt. U zult altijd gemakkelijk het duurzame investeringsaanbod herkennen aan het OnePlanet-label.

Kan ik mijn investering annuleren? 

Ja tot 4 dagen nadat u uw investeringsaanbod heeft geplaatst, kunt u uw investering annuleren. U kunt in uw portefeuille in uw online profiel zelf uw investering annuleren. Ook is het mogelijk dat u ons een e-mail stuurt vanaf het adres waarmee u ook uw investering deed. Vermeld dan het bedrag en de naam van het bedrijf waarin u investeerde.  

U kunt uw investering(sbedrag) niet wijzigen. Als u een hoger bedrag wilt investeren, doe dan graag een nieuwe investering. Als u een lager bedrag wilt investeren, annuleer uw investering en investeer vervolgens het door u gewenste bedrag. 

Waarom staat mijn recente investering niet in het overzicht van mijn investeringen? 

Uw recente investeringen verschijnen pas in uw overzicht nadat het administratieve proces volledig is afgerond. U krijgt altijd een bevestigingsmail als u uw investering hebt gedaan.

Waarom word ik gevraagd openstaande taken af te ronden? 

Tijdens het investeringsproces wordt u gevraagd verschillende stappen te doorlopen. Als u één van deze stappen nog moet afronden, wordt dit aangegeven bij uw investeringsaanbieding. Dit helpt u om het investeringsproces af te ronden.

Waar kan ik een overzicht vinden van mijn ontvangen aflossingen en rentebetalingen? 

Onder het tabblad "Uitbetalingen" vindt u een overzicht van al uw reeds ontvangen en aankomende betalingen. Ook kunt u vanuit uw profiel een overzicht van aflossingen en rentebetalingen downloaden in een excel-bestand. Het bestand downloadt als zip-bestand (portefeuille.zip) maar is vervolgens te openen als excel-bestand.

Ik zie geen einddatum meer voor de lening(en) waaraan ik heb deelgenomen. Waar kan ik de einddatum vinden? 

U kunt dit eenvoudig vaststellen door het aantal maanden van de looptijd op te tellen bij de begindatum van de lening. Deze worden beide getoond.

Ik zie de naam van het project waarin ik heb geïnvesteerd niet meer onder mijn investeringen. Waar kan ik die vinden? 

Dit is veranderd sinds we het nieuwe platform gebruiken. In uw investeringsoverzicht ziet u nu de naam van het bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd en niet meer de projectnaam zoals u gewend was op het Oneplanetcrowd platform.

Ik heb gelezen dat de beheervergoeding niet meer van toepassing is. Geldt dit ook voor mijn eerder gedane investeringen? 

Vanaf nu betaalt u geen beheervergoeding meer voor nieuwe investeringen die u doet op het Invesdor platform. Echter, de eerder gemaakte afspraken over uw beleggingen die u al via Oneplanetcrowd heeft gedaan blijven geldig, waaronder ook de afgesproken beheervergoeding.

Voor nieuwe investeringen via Invesdor.com zie ik geen contract in mijn profiel. Klopt dat?  

Op Invesdor.com worden geen gepersonaliseerde contracten gemaakt, maar u kunt altijd per investering de van toepassing zijnde overeenkomst, zoals de obligatievoorwaarden, terugvinden en downloaden in uw profiel, evenals een een personaliseerd betalingsbewijs.

Hoe ontvang ik (terug)betalingen van hoofdsom en rente van mijn investeringen? 

Voor alle beleggingen die u via het Invesdor platform doet, ontvangt u deze betalingen van Invesdor. Voor de leningen die u eerder via het Oneplanetcrowd platform heeft afgesloten, ontvangt u nog steeds de aflossingen en rentebetalingen rechtstreeks van de ondernemer zoals u gewend bent.

Waar kan ik informatie vinden over mijn aankomende aflossingen en rentebetalingen? 

In uw portefeuille vindt u onder het kopje "Uitbetalingen" een uitgebreid overzicht van de aankomende betalingen voor al uw investeringen. 

Hoe herken ik een betaling van een ondernemer op mijn bankrekening? 
Zoals u gewend bent betaalt de onderneming rechtstreeks aan u. Deze betalen krijgen een kenmerk mee dat er ongeveer zo uitziet: 

Invesdor VP-99999-A999999-E999999-T9-RN 

VP = Het projectnummer van uw investering 
A = Uw klantnummer bij Invesdor 
E = Het unieke nummer dat bij uw investering hoort 
T = Het volgnummer in uw betaling 
 
U kunt deze betaling uiteraard ook terugvinden in uw profiel op Invesdor. 

GRAAG TOT ZIENS STRAKS OP INVESDOR.COM

Admin

Invesdor

DISCLAIMER

The information contained herein is not meant to be, and it shall not be interpreted as investment advice or a recommendation and investors must neither accept any offer for, nor acquire, any securities unless they do so on the basis of the information contained in the applicable investment material of a target company. Investing in securities of unlisted companies is associated with high risk.

Want to read more?

Back to article overview