Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Een warm welkom voor Ellen Hensbergen: Managing Director Benelux

INVESDOR INSIGHTS | 15-4-2024

Christian Becker interview

Invesdor verwelkomt Ellen Hensbergen als Managing Director Benelux

Terwijl het Invesdor-team voormalig Managing Director Maarten de Jong uitzwaait, maakt Ellen Hensbergen zich klaar om het stokje per 15 april over te nemen. Maarten, die in 2012 Oneplanetcrowd oprichtte onder de StartGreen paraplu samen met Coenraad de Vries en Laura Rooseboom, kiest na de succesvolle fusie met het internationale investeringsplatform Invesdor voor een nieuwe uitdaging.

Maarten: “Ik kijk terug op een mooie tijd, vol overwonnen uitdagingen en memorabele mijlpalen. We hebben honderden MKB bedrijven, scale-ups en duurzame energieprojecten gefinancierd en het vertrouwen gekregen van ruim 30.000 beleggers. Van €10.000 euro financiering per project in 2012 gingen we naar ruim 25.000.000 euro onlangs voor Windpark Fryslân. Door de succesvolle fusie met Invesdor zijn we nu het grootste impact investeringsplatform van Europa met meer dan 180.000 beleggers. En als kers op de taart, vlak voor m’n afzwaaien, ontvingen we de Gouden Stier Award voor beste crowdfundingplatform. Met trots en vertrouwen draag ik het stokje over aan mijn opvolger Ellen Hensbergen.”

Maak kennis met Ellen Hensbergen

Ellen Hensbergen staat te popelen om te starten als Managing Director bij Invesdor en is vastberaden om bij te dragen aan de (door)groei. We spreken Ellen over haar achtergrond, ambities en visie op de toekomst van Invesdor en het maken van financiële en maatschappelijke impact.

Welkom bij de club. We leren je graag beter kennen. Kun je ons vertellen wie Ellen Hensbergen is?

Zeker! Ik ben geboren in Zeeland op 8 maart 1979. Kort daarna verhuisde ik met mijn ouders en oudere zus naar Geleen. Na 4 jaar in Zuid-Limburg gewoond te hebben, vertrokken we met het gezin naar het gereformeerde Barneveld. Daar werd ‘s ochtends nog gebeden op school en aan het einde van de dag uit de bijbel gelezen. Dat was een leerzame periode waarin ik me gemakkelijker leerde aanpassen. Ik ging internationale betrekkingen studeren in Groningen, de stad waar mijn zus ook zat. Mijn stage deed ik op de ambassade van Beijing. Daar kwam ik erachter dat ik heel blij werd van reizen, maar ook dat ik minder gelukkig werd van de hiërarchie en het onderlinge onderhandelingsspel. Op advies van mijn zus ging ik een management traineeship doen bij de ABN-AMRO. Daar merkte ik voor het eerst dat ik écht op mijn plek zat en dat ik veel energie kreeg van de financiële wereld. Toen ik boventallig werd verklaard, ben ik met mijn man een jaar op wereldreis gegaan. Eenmaal thuis wilde ik weer terug naar de financiële dienstverlening. Uiteindelijk werd ik directeur bij Munt Hypotheken. Daar stonden ze voor transparantie, eerlijkheid en een kwalitatief product en mede daardoor had ik een enorme klik met het bedrijf en collega’s. Wat je verder van me moet weten? Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor haring! Zonder uitjes, dat wel!

Je hebt een professionele achtergrond in de financiële wereld, op het gebied van hypotheken en bij diverse banken. Welke ervaring kun je in de functie als Managing Director bij Invesdor meenemen?

De basis van investeren snap ik heel goed door mijn achtergrond. Ik heb veel expertise in klantbediening, in het laten groeien van bedrijven en ik begrijp hoe de financiële wereld werkt. Ook snap ik de relatie met toezichthouders vanuit mijn functie bij Munt Hypotheken. De andere kant van het verhaal is dat ik heel erg houd van uitdaging en het leren van nieuwe dingen. Er zijn een aantal kansen voorbij gekomen waarin mij een rol werd aangeboden in de hypotheekwereld, maar ik wil juist nu niet alleen maar ‘een andere jas’ aantrekken en hetzelfde blijven doen. Ik kijk ernaar uit om te gaan leren.

Wat houdt jouw rol als Managing Director precies in qua verantwoordelijkheden en taken?

Invesdor is nu een geïmplementeerd platform. Dat betekent dat het vooral belangrijk is om te gaan groeien. Ik geloof heel erg in de balans tussen ondernemers en het bieden van waarde aan investeerders. Het liefst doen we dat meer dan andere platforms. In proces, klantbediening, beleving, transparantie, betrokkenheid bij ondernemer en het platform, geloof ik dat ik veel kan toevoegen, maar ook om Invesdor verder te brengen naar Europa. Ik wil dit samen doen met het team, wat expertise heeft op gebieden die voor mij nog minder bekend zijn. Ik wil graag denken vanuit team effort en aan mij de opdracht de koers daarin uit te zetten.

Je bent betrokken bij Epic Angels, een netwerk van vrouwelijke leidinggevenden en ondernemers. Hoe belangrijk zijn vrouwen in een leidinggevende rol voor jou?

Epic Angels richt zich alleen op de APAC regio, dus niet op Europa. Alle investeerders zijn vrouwen. Er is nog steeds een achterstand in de toegang tot financiering voor vrouwen. Ik geloof er heilig in dat diversiteit je bedrijf beter maakt. Ik draag daarom graag bij aan het overbruggen van de wereldwijde kloof die er nog zit op dit gebied.

Invesdor richt zich vooral op duurzaamheid en maatschappelijke impact. Hoe resoneren deze thema’s in jouw eigen leven?

Ik heb zelf twee dochters en ik ben me erg bewust van hun toekomst. We zijn nog lang niet de groenste familie van Nederland, maar we proberen wel een verschil te maken door minder vlees te eten en meer op de fiets te doen. Ook wanneer we een keer vliegen, proberen we het jaar daarna op een andere manier op vakantie te gaan. We willen zelf voelen dat we een bijdrage leveren en hebben absoluut de overtuiging dat het bij onszelf begint. Ook door de functie die ik nu ga bekleden binnen Invesdor, heb ik juist het gevoel dat ik op grotere schaal een bijdrage kan gaan leven. Niet alleen idealisten kunnen de wereld verbeteren, zeker ook bedrijven en mensen met kapitaal kunnen dat!

Wat wordt de grootste uitdaging voor je, voor zover je dat nu kunt inschatten?

Als we echt impact willen maken, moeten we groeien en nog meer zichtbaar en vindbaar worden in Europa. Het doel is om het grootste pan-Europese impact investment platform te worden en bij investeerders en ondernemers top of mind te zijn. Het continue live hebben staan van projecten, zie ik daarin als een interessante kans.

Hoe investeer je zelf je geld?

Via Epic Angels investeerde ik onlangs in een scale-up in Bangladesh. Daar gingen veel mensen dood doordat ze een niet werkend medicijn kregen of te laat een werkend medicijn kregen. Ze ontwikkelden een app in samenwerking met huisartsen en ziekenhuizen en zetten op die manier een heel grote apotheek op, waardoor iedereen binnen 2 uur nu zijn medicijn kan krijgen. Het is natuurlijk problematiek van een heel andere orde dan waar wij in Europa mee te maken hebben. Het is heel cool om aan zo’n impactvol project te kunnen bijdragen door daarin te investeren.

Wat doet Ellen wanneer ze niet aan het werk is?

We houden binnen het gezin veel van muziek! Mijn man speelt gitaar, mijn dochter drumt en mijn andere dochter speelt piano. Ik ben zelf onlangs begonnen met zanglessen. We vinden het heerlijk om met elkaar muziek te maken, maar ook om naar concerten of festivals te gaan. Het allerbelangrijkste voor mij is om herinneringen met elkaar te maken. Dat kan met vrienden, buren, familie of collega’s. Met elkaar leuke dingen doen, daar investeer ik graag in.

Written by: Invesdor