Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Invesdor neemt IEX Gouden Stier award in ontvangst voor beste crowdfundingplatform 2023

INVESDOR INSIGHTS | 3-4-2024

Amsterdam 4 april 2024 - Op donderdag 28 maart werden in het Felix Meritis in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de prestigieuze IEX Gouden Stieren 2023. In totaal namen elf partijen in verschillende beleggingscategorieën de award in ontvangst. Invesdor gooide hoge ogen bij de onafhankelijke vakjury en mogen daarmee de Gouden Stier voor beste crowdfundingplatform 2023 toevoegen aan hun prijzenkast. 

Eén keer per jaar reikt IEX - van beleggers voor beleggers - de Gouden Stier uit. De nominaties en de uiteindelijke prijzen geven beleggers een indicatie welke financiële dienstverlener in de ogen van de jury en/of particuliere belegger het meeste waar voor hun geld biedt. Dit maakt het grote aanbod van beleggingsproducten en -diensten overzichtelijker voor consumenten. In de categorie ‘Crowdfundingplatform van het jaar 2023’ won een partij die in 2023 nog niet onder de naam Invesdor actief was. Voor november kende we deze partij als Oneplanetcrowd, een platform voor duurzame investeringen dat al bestaat sinds 2012. Het Europese Invesdor was voor de overname van het Nederlandse Oneplanetcrowd al actief in Duitsland, Oostenrijk en Finland. Door de fusie zijn ze het grootste pan-Europese investeringsplatform voor duurzame, maatschappelijke bedrijven.    

Vakjury ziet Invesdor als voorbeeld voor de sector 

Volgens de jury is Invesdor ‘een goed voorbeeld van waar het naartoe gaat’ in de crowdfundingmarkt, na de invoering van de verplichte Europese ECSP-vergunning. Oneplanetcrowd verkreeg die vergunning al in 2022 als tweede Nederlandse platform. “Door de overname van Oneplanetcrowd laat Invesdor als een van de eerste partijen zien wat er mogelijk is met het nieuwe Europese paspoort in de hand” aldus de jury. Nederlanders krijgen door de fusie toegang tot een omvangrijk netwerk van investeerders in Europa en beleggers worden in staat gesteld hun portefeuille van investeringen beter te diversifiëren. Invesdor/Oneplanetcrowd maakt op deze manier daadwerkelijk gebruik van de Europese regels en is in de ogen van de jury daarmee een voorbeeld voor de sector.  

Meer redenen voor een Gouden Stier 

Beleggers hebben direct profijt van de fusie: bij Invesdor betalen de ondernemers de kosten, waardoor de beheervergoeding van 0,8% die eerder door OPC werd gehanteerd, geheel is komen te vervallen. De jury was ook gecharmeerd van de ‘Acadamy’ van Invesdor, waar beleggers kennis en inzichten kunnen opdoen over crowdfunding, gebruik van het platform en het beheren van een investeringsclausule. Het grote mandaat dat zij binnen sleepte voor een burgerparticipatie programma van €10 miljoen (Windpark Fryslan) in combinatie met de ongewijzigde missie van het bieden van ‘dubbel rendement’ (financieel en maatschappelijk) zorgt ervoor dat de jury deze jaarprijs in volle overtuiging toekent aan Invesdor.  

“De IEX Gouden Stier is een mooie erkenning van onze beleggers en ondernemers. We zijn erg trots en vereerd. Het voelt ook als de kers op de taart na het samengaan van Oneplanetcrowd met Invesdor, waardoor we nu het grootste impact investeringsplatform van Europa zijn geworden," aldus Maarten de Jong. 

De Gouden Stier wordt sinds 2007 jaarlijks door een onafhankelijke vakjury uitgereikt aan brokers, vermogensbeheerders en andere financiële instellingen voor hun bijzondere prestaties. De Gouden Stier is een initiatief van IEX Media, een cross-mediaal beleggingsplatform met een maandelijks bereik van 2,5 miljoen particuliere beleggers in Nederland en België. 

>> Hier leest u het volledige juryrapport va IEX.nl

Badge Winnaar Gouden Stier Award

Written by: Invesdor

DISCLAIMER

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als, en mag niet worden geïnterpreteerd als, beleggingsadvies of een aanbeveling en beleggers mogen niet ingaan op een aanbod voor, of aankopen van, effecten tenzij ze dit doen op basis van de informatie in het toepasselijke beleggingsmateriaal van een doelonderneming. Beleggen in effecten van niet-beursgenoteerde bedrijven gaat gepaard met een hoog risico.