Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

10 jaar OnePlanetCrowd: terugblik met innovatieve ondernemer Suzanne van Straaten van Sprinklr

INVESDOR INSIGHTS | 24-11-2022

Do’s en don’ts van direct investeren

Volgens innovatieve ondernemer Suzanne kan de wereld een stuk groener. Samen met mede-oprichter Lidewij, strijden ze met hun bedrijf Sprinklr voor de biologische kweek van tuin- en kamerplanten. De financiering die zij ontvingen via Oneplanetcrowd was de kickstart voor een (letterlijk en figuurlijk) bloeiend bedrijf, waar gekweekt wordt zonder gif. 

Wat heeft de financiering via Oneplanedcrowd voor jullie bedrijf betekend?

“Veel! Zonder de financiering hadden we absoluut niet de vliegende start kunnen maken die we nu hebben gerealiseerd. Een van de vele voordelen van het verkrijgen van financiering door jullie crowdfundingplatform, was dat ons product ineens bij een grote groep mensen onder de aandacht kwam. Doordat zoveel mensen ons leerden kennen, konden we een perfecte start maken. Bij ons koop je duurzaam groen. Dat is nodig, want lang niet alle planten die je kunt kopen zijn puur natuur. Plantenkweek is een echte industrie, en daar horen alle problemen en uitdagingen bij die ook spelen bij andere industrieën. Door de financiering kwam onze missie om voor iedereen een groene omgeving te creëren ineens dichtbij.” 

Waar staan jullie met Sprinklr sinds de financiering?

“Sprinklr laat sinds de samenwerking met Oneplanetcrowd al drie jaar lang een stabiele groei zien. Daar zijn we erg blij mee, zeker gezien de uitdagende omstandigheden in de wereld de laatste jaren. Nadat we de mijlpaal van break-even hebben bereikt, zijn we nu zelfs een winstgevende onderneming. Uiteindelijk gaat het ons erom dat we impact kunnen maken met wat we elke dag uitdragen. Ik ben heel trots op het feit dat we alleen al in 2021 een duurzame bijdrage aan de wereld hebben geleverd met 25.000m2 groen.” 

Oneplanetcrowd bestaat 10 jaar. We zijn daarom benieuwd waar jullie over 10 jaar hopen te staan. Wat zijn de toekomstplannen? 

“Mijn droom is dat we over 10 jaar ook de 10-voudige impact kunnen maken in vergelijking tot waar we vandaag staan. Onze ambitie is dat we, behalve dat we een gezonde organisatie blijven, in de toekomst ook volledig steward-owned worden. Dat houdt in dat alle aandelen van het bedrijf worden ondergebracht in een stichting, die daarmee officieel eigenaar wordt van de onderneming. Sprinklr is dan simpel uitgelegd als het ware van zichzelf en kan volgens de statuten van de stichting niet meer worden gekocht of verkocht. Ons uiteindelijke doel is dat tegen de tijd dat wij ons 10-jarig jubileum vieren meer dan de helft van de verkochte planten in Nederland biologisch zijn.” 

Admin

Invesdor

DISCLAIMER

The information contained herein is not meant to be, and it shall not be interpreted as investment advice or a recommendation and investors must neither accept any offer for, nor acquire, any securities unless they do so on the basis of the information contained in the applicable investment material of a target company. Investing in securities of unlisted companies is associated with high risk.

Want to read more?

Back to article overview